Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÇETİN; “KAPAKLI, TRAKYA’NIN EN ZOR YERİ”

ÇETİN; “KAPAKLI, TRAKYA’NIN EN ZOR YERİ”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Rahmetli dedem çocuk anne babadan ne kadar uzaklaşırsa kötülüğe o kadar yaklaşır derdi. Bu tam Kapaklımız için söylenmiş bir söz. Neden böyle söylüyorum çünkü elimizde ki verilere bakarsak, Kapaklı Tekirdağ’ın değil Trakya’nın en zor yeri. Kapaklı suç oranı en yüksek yerdi” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Kapaklı Kent Konseyi tarafından Kapaklı Belediyesi Çamlık Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksoy ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“BİR DİZİ ÇALIŞMA TERTİP ETTİK”

Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksoy, 2022 yılındaki faaliyetlerinden bahsetti. Aksoy, 2023 yılında da devam edecek çalışmaları anlatarak açılış konuşmasını tamamladı. Aksoy’un ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren tüm davetlilere teşekkür etti. Çetin; “Göreve gelir gelmez bir çalışma programı tertipledik. Programımızın içeriğinde Ankara Üniversitesi’nden bir ekibi Kapaklı’ya davet ettik. Sosyolojik bir araştırma yaptık, sonrasında pandemi girince ara vermek zorunda kaldık. 2021 yılında bu ekip tekrar çalışmasına bize bir veri sundu. Elbette ki biz Kapaklıda yaşayan insanlar olarak, bunları görüyoruz yaşıyoruz. Fakat bilimsel bir altyapısının oluşturulması ve buna göre de bir yol haritasının belirlenmesi için iki tane kitapçık hazırladık. Bir tanesi gençlerle ilgili, kapaklıda ki gençlerimizin beklentileri neler, umutları ve sorunları neler bir kitap haline getirdik. Biz küçük bir Türkiye modelliyiz 81 ilden 7 bölgeden insanların göç ettiği, çocuklarının geleceğini kurmak adına burayı yuva kabul ettiği bir yerleşim yeri. Ağırlıklı olarak göçümüz Trakya’nın ve Anadolu’nun kırsalından geliyor. Hepimiz köylü çocuğuyuz ve aldığımız bu göç iki tarafı var; birincisi eğitim seviyesi düşük diğeri ise ekonomik geliri düşük iki tiple geliyor buraya. Büyün aileler çocuklarını iyi yetiştirmek için, fabrikalarda 7/24 çalışıyorlar ve çocuklarının yanında fazla bulunamıyorlar. Rahmetli dedem çocuk anne babadan ne kadar uzaklaşırsa kötülüğe o kadar yaklaşır derdi. Bu tam Kapaklımız için söylenmiş bir söz. Neden böyle söylüyorum çünkü elimizde ki verilere bakarsak, Kapaklı Tekirdağ’ın değil Trakya’nın en zor yeri. Kapaklı suç oranı en yüksek yerdi. Eroin, kadına şiddetin en yüksek olduğu yerdi. Biz bu olumsuzlukları nasıl bertaraf ederiz diye düşündük. Bizim işimiz sadece sosyal tesis, park ve bahçe yapmak değil. Biz bu suç oranlarını düşürmek için çalışmalar yaptık. İlçe milli eğitim ile beraber bir dizi çalışma tertipledik. Hocamla hemen hemen aynı dönemde göreve geldik” dedi.

“KAPAKLI, TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Çetin; “Eskiden bizim ilçemizin öğrencileri komşu ilçelerin okullarını tercih ediyorlardı. Binlerce veli ya Çerkezköy ya da Saraya öğrencilerini kaydetmek için mücadele diyorlardı.  Çok şükür 3 yıl içerisinde bu durum tersine döndü. Şimdide çevre ilçelerden veliler çocuklarını Kapaklıda ki okullara kaydetmek için yarış halindeler, her gün 1000 öğrenci dışardan Kapaklıya eğitim görmek için geliyor. Bu tesadüf veya kendinden oluşan bir durum değil, bu verilere dayanarak yaptığımız çalışmanın neticesi olan bir sonuç. Ve inşallah daha da ileri gidecek. Bu anlamda çalışmalarımız daha ileri gidecek. Burada bulunan çocuklarımız sadece Kapaklı da değil, Türkiye de önemli görevlere gelecekler. Bu algıyı eğitime önem vererek değiştirdik. Sade ce binayı yapmak yetmiyor binanın içini de doldurmak gerekiyor. Artık ilçemizde KPSS’den ilk 10’a giren öğretmenler Kapaklımızı tercih ediyor. Dolasıyla o eski imajı değiştiren bu anlamda itibar kazanan değer katan bir yapını içine girdik ve bu yapının içinde olan evlatlarımızda çok başarılı olacak kültürde, sanatta, sporda her dalda bu kardeşlerimizi evlatlarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutup kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kent konseyimizde 18 ayrı grup kurarak, Kapaklıda farkındalık yaratacak hangi konu varsa o konuda guruplar oluşturduk. İlçe milli eğitim müdürlüğümüzle de birçok konuda beraber çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz de sadece futbol ilgilenen amatör kulübümüz vardı. Şuan da 5 tane amatör kulübümüz var. Göreve geldiğimizde 700 civarı lisanslı sporcumuz vardı 2500 lisanlı sporcu hedefi koyduk ve o hedefimize ramak kaldı. Şuan 2. Ligde site sporun kadın voleybol takımı mücadele ediyor, Kapaklıspor’un erkek Basketbol takımı 2. Ligde mücadele ediyor. Ve Türkiye’nin birçok yerinde Kapaklıyı temsil ediyorlar. Kapaklı sanayisi doğal güzelliği ile adım adım Türkiye de tanınır hale geliyor. Kardeşlik hukukumuzu geliştirerek, çocuklarımızın geleceğini emin ellere alıp, kötü alışkanlıklardan korumak ve her alanda varlıklarını hissettirmektir asıl amacımız. Böylelikle bu evlatlarımız hem ailelerine hem de cennet vatana en iyi şekilde hizmet edeceklerdir. Geçen yıl kurduğumuz tiyatro ekibimiz, Diyarbakır- Ergani de sahne aldı. Bende gittim oraya ve orda ki vatandaşların çocukların bize karşı sevgisini görünce bu işi daha da yapmamız ve küçük yaşta çocukları sanata, spora yönlendirmemiz gerektiğini idrak ettik. İnanıyorum ki yükselen çizgimiz devam edecek ve Trakya’nın yükselen yıldızı Kapaklı olacak” diye konuştu. Sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da birlikte hareket ederek, Kapaklı’nın gençlerine daha iyi bir gelecek sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!