Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÇETİN: “SİYASİ ŞOVLAR, İLÇEMİZE DE BÖLGEMİZE DE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

ÇETİN: “SİYASİ ŞOVLAR, İLÇEMİZE DE BÖLGEMİZE DE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Seçim döneminde meydanlara ineriz orada da istediğimiz gibi siyasetimizi yaparız. Sonuçta halkımız da takdirini yapar, kimi uygun görürse de ona görevi verir. Bugünden ileriye dönük yapacağımız siyasi manevralar, şovlar ilçemize de bölgemize de bir şey kazandırmaz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Kapaklı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’ya hizmet getirmek için siyasi parti ilçe başkanları ve meclis üyelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

“KARAAĞAÇ MAHALLESİ’NE BİN ADET KONUT YAPILACAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyareti sırasında ilçenin genel durumu ile ilgili kendisine bilgi verdiklerini belirten Çetin; “Kapaklı yeni bir ilçe olduğu için bakanlıklarla görüşerek ilçemize hizmet gelmesi için gayret ediyoruz. 8 Ocak tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tekirdağ’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da birlikte olduğu bir toplantıda biz de ilçemizin genel durumuyla ilgili bilgi verdik. Hem 2000 yılı öncesi yapılmış binaların bilgilendirmesini yaptık hem de hızlı büyüme ve çarpık kentleşmenin sıkıntılarını anlatarak kentsel dönüşümün zaruriyetini izah ettik. Müdürlüklerimiz bununla ilgili çalışma yürütürken, bununla alakalı siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapacağız. Sürecin yürütülmesi konusunda da tüm kesimin düşüncelerini alacağız. Karaağaç mahallesine bin adet rezerv konut yapılacak. Bakanımızın adet rezerv konut yapılması ve kentsel dönüşümün buradan yürütülmesi yönündeki düşüncesi de onaylandı. Çalışmalara ise Şubat sonu gibi başlatacağız. İlçenin geleceği için önemli gördüğümüz kentsel dönüşüme ilçemizde de öncülük yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin de desteğine ihtiyacımız olacak. İnşallah el birliği ile bu işin üstesinden de kalkacağız” diye konuştu.

“BÖLGEMİZE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

Siyaset değil hizmet için çalışılması gerektiğini ifade eden Çetin; “Kapaklı’da büyüyen, uzun yıllar Kapaklı siyasetinde yer alan, geçtiğimiz dönemde de büyükşehir ve ilçe belediyesinde görev almış birisi olarak hiçbir zaman siyaseti siyaset yapmak için değil, hizmet amacıyla yaptım. Derdimiz, ülkemize, memleketimize, bölgemize, insanlarımıza nasıl faydalı olabiliriz oldu. Seçim döneminde meydanlara ineriz orada da istediğimiz gibi siyasetimizi yaparız. Sonuçta halkımız da takdirini yapar, kimi uygun görürse de ona görevi verir. Bugünden ileriye dönük yapacağımız siyasi manevralar, şovlar ilçemize de bölgemize de bir şey kazandırmaz” açıklamasında bulundu.

“KISIR KAVGALARLA BİR YERE VARAMAYIZ”

Kapaklı’da yaşanan olaylar nedeniyle siyasi partilerin işin bir kısmını farklı boyutlara çektiğini kaydeden Çetin, “Burada hoş olmayan konular yaşıyoruz. Burada birilerini kötülemek, siz az yaptınız biz çok yaptık’, ‘siz ne yaptınız, biz ne ettik’ konuşmaları halkı çok ilgilendirmiyor. Halk çözüm odaklı hizmet istiyor. Dünya yapay zeka, dijital dönüşüm ile uğraşmaktadır. Endüstri 4 diye bir şey çıktı. 4’üncü endüstri devrimiyle ilgili toplantılar, tartışmalar yapıyor dünya. Biz hala bir caddenin üst yapısını o yapıyor, bu yapıyor gibi tartışmalarla, kısır kavgalarla hiçbir yere varamayız” dedi.

“TOPYEKÜN ZİYARET YAPALIM”

Meclis üyelerine çağrıda bulunan Çetin; “Meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte zaman zaman Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret ederek taleplerimizi iletiyoruz. Kendisi de bizi geri çevirmiyor ve ilgileniyorlar. Biz tüm meclis üyelerimiz ile birlikte topyekun ziyaret yaparsak başkanın kaçacağı yerde kalmaz. İstediğimiz topyekun yapmaktır. Meclis üyesi olmayan partilerin mensupları da hep beraber Kapaklı bilinciyle gidersek Kadir başkana, daire başkanlarına sonuç alırız. Her ilçenin kendine has bir siyasi kültürü bulunmaktadır. Bu konuda Kapaklı olarak gerçekten zayıfız. Bu konuları kendi içimizde tartışarak bir araya gelip ilçeyi nasıl daha ileriye götürebiliriz gayesinde olmamız gerekiyor. Bunu yaparsak Kapaklı’dan meclis üyesi olan hiç kimse Çerkezköy’e gitmez. İnsanların tercihleri, sebepleri olabilir, yer değiştirebilir ama bizim genel anlamda böyle bir sıkıntımız var. Bin 400’den fazla öğretmenimizin sadece 400’ü Kapaklı’da ikamet ediyor, bin tanesi Kapaklı’da ikamet etmiyor. Belediye personelimiz Kapaklı’da ikamet etmiyor, kaymakamlıkta çalışanlar Kapaklı’da ikamet etmiyor. Bizler bunu nasıl tersine çevirebiliriz, Kapaklı’da ikameti nasıl sağlayabiliriz, Kapaklı’ya değer nasıl katabiliriz bunları düşünmemiz gerekiyor. Kısır çekişme, sataşma Kapaklı’ya değer katmaz. Kapaklı’yı da ileriye götürmez” diye konuştu.

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!