Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÇETİNTAŞ, ANKARA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇETİNTAŞ, ANKARA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretleri hakkında basın açıklamasında bulundu. AK Parti Tekirdağ İl başkanı Mestan Özcan ve 11 ilçe başkanı ile birlikte Ankara’da bakanlıklara çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Çetintaş, Çerkezköy’e müjdelerle döndüklerini açıkladı.
MUSTAFA ÇETİN

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş açıklamalarda bulundu.

“SORUNLARI AKTARDIK”

İl başkanı Mestan Özcan ve tüm ilçe başkanlarıyla Ankara’da temaslarda bulunduklarını belirten Çetintaş; “AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel tarafından karşılandıktan sonra Adalet Bakanımız ile görüşme gerçekleştirdik. Adalet Bakanımıza Kapaklı’daki Adalet Sarayı konusunu ilettik. Şuan imkanlarda biraz daha uygun bir pozisyon olması gerekiyormuş. Adalet Sarayına ilk etapta sıcak bakılmadı, ama geçici bir bina ile bu sorunun ilk etapta giderilmesi gerektiğini söyledi. Bununla alakalı talimatları vererek çalışmaların başlayacağı bilgisini verdi. Ziyarette Tekirdağ’a İstinat Mahkemeleri kazandırılacağı müjdesini de aldık” diye konuştu.

“TEPE KAVŞAĞI SORUNUNU İLETTİK”

Sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ile görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetintaş, “Ziyarette Bakan Yardımcımıza Tepe Emlak Konutlarındaki kavşak sorunu ileterek neler yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca Veliköy otobandan çıkış konusunu da bakanımıza ilettik. Hızlı tren konusunu da kendisine sorduk ve kendisi de Çerkezköy-Edirne arasında çalışmaların seyrinde ve iyi gittiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığına giderek taleplerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

“SÜLEYMAN SOYLU’YA İLETTİK”

İlçede Hükümet Konağı projesini de İçişleri bakanı Süleyman Soylu’ya ilettiklerini belirten Çetintaş; “Hükümet Konağı projesinin onaylandığını ve ne zaman başlanacağını Bakanımız Süleyman Soylu’ya sorduk. Projeyi kendisi de bizlerle paylaştı. İnşaata ise bir yıl içinde başlanacağı müjdesini verdi. Emniyetteki personel eksikliğini kendilerine ilettik. Yakın zaman içinde gerekli polis desteğinin Çerkezköy’e verileceğini söyledi. Bu imkanı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KARGODA ÖZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI VAR”

Çerkezköy’deki PTT şubelerinde yoğunlukla ilgili elaman talebinde de bulunduklarını ifade eden Çetintaş, “Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor ve önümüzdeki günlerde bunun meyvesini alacağız. PTT’de kargolarda özelleştirme çalışması var. Önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ve PTT’nin kargosunu özel bir firma dağıtacak” dedi. Çerkezköy’de kurum müdürlerine yapılan ziyaretlerde yaşanan gelişmeleri paylaşan Çetintaş; “Çerkezköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşmadan 14 milyon pandemi, 16 milyon diğer yardımlar olmak üzere devletimiz vatandaşlarımıza 30 milyon yardım yapmıştır. İŞKUR 2020 yılında Tekirdağ genelinde 8 bin 500 kişiye istihdam sağlarken, 22 bin kişiye 122 milyon TL işsizlik ödeneği sağlanmıştır. 93 bin kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalanırken, bu süreç içinde toplam 468 milyon TL ödeme yapılmıştır. Ayrıca 40 bin kişiye 95 milyon nakdi destek sağlanmıştır. Bu verilen ise yüzde 40-45’i ise Çerkezköy’e aittir” şeklinde konuştu. İlçede yapılan eğitim yatırımları ile derslik açığının da olmadığını belirten Çetintaş; “Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ile yaptığımız görüşmelerde esnafın sıkıntılarını dinledik. Geçen sene çekilen kredilerde iki aylık bir erteleme oldu. Esnafa kira destelerinin de verildiği söylendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede ise 2017-2020 yılları arasında 14 adet hayırsever tarafından okul yapıldığı, üç okulun ise açılış aşamasında olduğu bilgisi verildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımız 12 adet okulu Çerkezköy’e kazandırırken, yedi okulun ise güçlendirilmesi yapılmıştır. Kısacası aldığımız bilgilere göre Çerkezköy’de derslik açığı bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

“YATAK SAYIMIZ 300’E ULAŞTI”

Devlet hastanesine doktor desteği sağlandığını ve yatak sayısının da arttırıldığını söyleyen Çetintaş, “Çerkezköy Devlet Hastanesi 16 Mayıs 2016 tarihinde B hizmet rolünde 204 yatak ile hizmete başladı. Hastanemiz Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve yakın ilçelerde bulunan 450 bin insana hizmet etmektedir. 24 Aralık 2018 tarihinde ise hastanemiz A2 hizmet rolü olarak tekrar güncellenmiştir. Yatak sayımız 245’ten 300’e ulaşmıştır. Branş doktorlarında eksiklik var ve bununla alakalı Sağlık Bakanlığı ile milletvekillerimiz gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Bakanlığımız da taleplerimizi değerlendirerek atamaların kısa sürede yapılacağı müjdesini verdi.  Gençlik ve Spor Bakanlığımız ilçemize yüzme havuzu, Gençlik Merkezi ve futbol sahası yapma projesi var. Bunların projeleri ise ihale aşamasına geldi. Bu üç yatırımın ödemeleri ise Gençlik İl Müdürlüğünün kasasında bulunuyor” diye konuştu.

“112 ACİL BİRİM FAALİYETE GİRECEK”

Kızılpınar Mahallesinde Jandarma karakolunun yapılmasıyla birlikte mahallede güvenliğin üst düzeye çıktığını kaydeden Çetintaş, “Kızılpınar’da güvenlik açısından Devlet Bankası gelmiyordu. Kısa bir süre içinde Kızılpınar Mahallemize devlet bankasının getirilmesi ile alakalı talebimiz olacak. Bu sorunu da yakın zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Trafik Tescil Büro Amirliğinin Hükümet Caddesinde bulunan binası için Devlet Hastanesi talepte bulundu. Bu yer kullanma amaçlı Çerkezköy Devlet Hastanesine verilecek. Binanın giriş katında ise 112 acil birimi faaliyet gösterecek” dedi.

“12 BİN VATANDAŞIMIZ AŞILANDI”

Çerkezköy’de pandemi nedeniyle bir sıkıntı olmadığını kaydeden Çetintaş, “Bugün itibariyle ilçe merkezinde yaklaşık 12 bin 65 yaş vatandaşımız aşılanmış durumdadır. Hastanelerimizde ise pandemiden dolayı 5 yoğun bakımda, 10’da servislerde yatan hastamız bulunmaktadır” dedi.

KREDİ ÇIKARSA PROJE YAPILIR

Çerkezköy Belediyesinin meydan düzenlemesi projesini de değerlendiren Çetintaş; “Belediye Başkanı Vahap Akay teşkilatımıza geldiğinde proje hakkında bilgiler vermişti. Projenin 27 milyon olduğunu söylemesine rağmen geçtiğimiz ay meclis toplantısında bu rakamı 47 milyon olarak açıklamıştı. Bu projenin kredi teminini nasıl yapacak onu göreceğiz. Büyükşehir Belediyesinin İller Bankası’ndan krediyi alması gerekiyor. Çünkü kredi temin edilmeden projenin başlaması zor görünüyor” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!