Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİNTAŞ; “BAŞKANLIK MAKAMI AĞLAMA MAKAMI DEĞİLDİR”

ÇETİNTAŞ; “BAŞKANLIK MAKAMI AĞLAMA MAKAMI DEĞİLDİR”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş; "Kızılpınar’da da vatandaşlarımızın dairelerine su çıkmıyor. Konuyla ilgili Belediye Başkanımızla görüşmemizde bize şunu dedi ‘Hidrafor taksınlar’ yani bu çözüm değildir. Çerkezköy halkı bu makama teveccüh göstermiş, Vahap Akay’ı, Kadir Albayrak’ı göreve getirmiştir. Bu makam ağlama makamı değildir" dedi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yerel gündemle ilgili basın açıklamasında bulundu.

“BENİM ADIM KAMİL ÇETİNTAŞ”

Çetintaş açıklamalarında ilk olarak Çerkezköy’ün altyapısının yenilenmesi için İller Bankası kredi talebini değerlendirdi. Çetintaş; “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir açıklaması oldu İller Bankası kredisiyle ilgili. Biz, Çerkezköy Belediye Başkanı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuyla ilgili meclis başkanımızla, milletvekillerimizle görüştük. Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bununla ilgili defalarca açıklama yaptı. Bunla ilgili Kadir Albayrak, son açıklamasında ismimizi yanlış yazmış. Kendisinin hatası mıdır, basın danışmanlarının hatası mıdır? Konuyu düzeltsinler. Burada bazı gazeteciler de konuyla ilgili yazı yazmış. Benim adım Kamil Çetintaş” diye konuştu.

“KADİR BAŞKAN AYRIMCILIK YAPIYOR”

Konunun kendilerinin dışında olduğunu ifade eden Çetintaş; “O konu tamamen bizlerin dışında büyüklerimizin uhdesinde olan bir karar. Biz çalışmalarımızı tamamladık, büyüklerimize konuyu ilettik. Yakın zamanda çalışması tamamlanacak. Yalnız benim söyleyeceğim konu, Tekirdağ büyükşehir Belediyesi, Kapaklı’nın kredisinin onaylanmasına rağmen çalışmayı yapmıyor. 60 milyon civarında bir kredinin onaylanmasına rağmen Kadir Başkan ayrımcılık yapıyor. Burada kendisi Çerkezköy’e kredi verilmiyor diye serzenişte bulunuyor fakat Kapaklı’nın onaylanmış kredisiyle ilgili çalışma yapmıyor” dedi.

“ÇERKEZKÖY VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÇAĞRIMIZDIR”

Atatürk Caddesi’ndeki esnafların sıkıntı yaşadığını dile getiren Çetintaş; “Atatürk Caddesi’nde çalışma başlatıldı. Onla ilgili sıkıntılar var. Asbesli borulardan su içiyoruz. Bu çalışmanın elzem bir şekilde yapılması gerekiyor. Fakat, Atatürk Caddesi’ndeki çalışma yetersiz. Sabah başlanıyor, akşam 17:00’de çalışma yapmıyorlar, paydos ediyorlar. Biz bunu ne kadar az süre ile tamamlarsak o kadar iyi. Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne, Çerkezköy Belediyesi’ne çağrımızdır. Çalışmanın süresini en aza indirmeye çalışsınlar. Bu konuda esnafın geliri yüzde 50 düştü. Bu konuda siyaset yapmayacağız. Burayı ne kadar minimize bir zamanda tamamlarlarsa o kadar iyi. Çerkezköy halkı daha az zararla bu durumu atlatsın” ifadelerine yer verdi.

“ALTYAPI YAPILAN SOKAKLARDA ÜSTYAPI NEDEN YAPILMIYOR?”

Çerkezköy’de altyapısı tamamlanan sokaklarda üstyapı çalışmasının yapılmadığına vurgu yapan Çetintaş; “Çerkezköy’de ciddi bir sıkıntı var. Altyapı çalışması başlatıldı, kazıldı sokak. Fakat bir türlü kapatılmadı. Çerkezköy Ekspres Gazetesi’nin bulunduğu sokakta çalışma bir türlü yapılmadı. Oradaki esnafların da ciddi talepleri var. 57 adet imza toplanmış fakat bir türlü çalışma başlatılamadı. Biz de burada duyuruyoruz. Gönlübol Lokantası’nın bulunduğu Hatip Sokak’ta da ciddi sıkıntılar var. Sokağın çöktüğünü söylüyorlar. Orada da esnaf ve vatandaşlar mağdur. Lütfen çalışmalarını planlı programlı yapsınlar” dedi.

“ARTIK BİZ ARKASINI TOPLAMAKTAN BIKTIK DİYORLAR”

TESKİ’nin çalışmalarını plansız yaptığını söyleyen Çetintaş; “Artık biz burada yetkililerle görüşmemizde ‘Biz TESKİ’nin arkasını toplamaktan bıktık’ diyorlar. Yani artık çeki düzen verilmeli ve planlı programlı çalışma başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK MAKAMI AĞLAMA MAKAMI DEĞİLDİR”

Kızılpınar’da vatandaşların evlerine su çıkmadığını söyleyen Çetintaş; “Kızılpınar’da da vatandaşlarımızın dairelerine su çıkmıyor. Konuyla ilgili Belediye Başkanımızla görüşmemizde bize şunu dedi ‘Hidrafor taksınlar’ yani bu çözüm değildir. Çerkezköy halkı bu makama teveccüh göstermiş, Vahap Akay’ı, Kadir Albayrak’ı göreve getirmiştir. Bu makam ağlama makamı değildir. TESKİ’nin battığı söyleniyor. Borcunun 960 milyon lirayı bulduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili yetkili ağızların açıklama yapması gerekiyor. Çerkezköy Belediyesi’nin 200 milyon gibi devasa bir bütçesi var. Geçtiğimiz günlerde açıklamasında sokak sokak belirtmiş, asfaltlanacağını söylemiştir. Şunu da buradan belirteyim ‘Dağ fare doğurdu’ Aradan 7 buçuk sene geçmiş. İlk defa bir asfaltlama çalışmasına gidilecek. Biz ekibimizle birlikte 3 aylık bir çalışma yaptık. Geçmiş dönem, Ali Ertem zamanında yapılan yollar bunlar. Hadi pandemi dönemi dedik ama belediye başkanımızdan, büyükşehirden aldığı sözleri yerine getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

“DERE TEMİZLENECEK”

DSİ’nin önümüzdeki haftalarda derelerde temizlik çalışmasına başlayacağını söyleyen Çetintaş; “DSİ tarafından Pınarça Deresi ile ilgili bir iyileştirme yapılmıştı. Burada yaz ayı boyunca sazlıklar ve otlar oluşuyor. Sizin de katılımınızla milletvekilimiz burada DSİ’yi aramış ve çalışmanın yapılmasını istemişti. Bize de pazartesi günü ulaştılar, oranın temizleneceğini ve 2 hafta içinde çalışmanın yapılacağını söyledi. Ama sorumluluğun büyükşehirde olduğunu da ifade ettiler. Bakın koltuk ağlama makamı değildir. Buranın ıslah edilmesi, gerekli önlemlerin yapılması gerekmektedir. Çalışmalar başladığında biz tekrar orada basın açıklamasında bulunacağız ve derenin temizlendiğini herkese duyuracağız” dedi.

“BAKIN, HALA GEÇ DEĞİL”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı Kapalı Otopar projesini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Çetintaş; “Kapalı otopark mevzusunu geçen sefer de söylemiştim. Biz belediye başkan adayımız Süleyman Kozuva’nın projesinin uygulanması gerektiğini söyledik. Altta çarşının olduğu üstte otoparkın olduğu güzel bir projeydi. Belediyenin projesi ise tek katlı asansörlü sistemle. Bakın hala geç değil. Bununla ilgili yeniden çalışma başlatılabilir. Bir kez daha belediye başkanına konuyu tekrardan kontrol etmesi gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇERKEZKÖY’DE 82 BİN AŞILAMA YAPILDI”

Aşılama çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Çetintaş; “Pandemi süreciyle ilgili yoğun bakım yok seviyesinde. Günlük aşılama 6 bin 6 bin 500 civarında yapılıyor. Bunların 3 bin küsürü devlet hastanesi, sağlık ocaklarında yapılıyor, bin civarı da özel hastanelerde yapılıyor. Çerkezköy’de 82 bin doz aşı yapıldı. Bugün itibariyle aşılama yaşları 25’e kadar indi. Onun dışında 18 yaşına kadar sigortalı çalışanlar da aşı yaptırabiliyor. Buradan herkesin aşı olmasını istiyoruz. Sırası gelenler gitsin aşılarını olsun. Çerkezköy’de herkes aşı olsun” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay
    22-06-2021 21:26

    YOLSUZLUKLAR SÖZ KONUSU OLDUMU HİÇ BİRİNİZİN SESİ ÇIKMIYOR,AMA BAŞKA KONULARDA MANGALDA KÜL BIRAKMIYORSUNUZ,

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!