Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİNTAŞ; “ÜLKEMİZE VE İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

ÇETİNTAŞ; “ÜLKEMİZE VE İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”
Tüm yurtta olduğum gibi Çerkezköy’de de sağlık çalışanlarına ilk aşı vuruldu. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy’de de ilk aşının sağlık çalışanlarına uygulandığını ifade ederek, aşının ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gerekli analizler yapılmasının ardından Türkiye’ye getirilen ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısının ülkemize ve Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bugün müjdelediği üzere yaklaşık 30 milyon doz aşı daha ülkemize giriş yapacak. Bugün ilk kez sağlık çalışanlarına uygulanan ve gönüllülük esası ile tüm vatandaşlarımıza yapılacak olan Koronavirüs Aşısı’nın ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“AŞILAMA İŞLEMLERİ KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”

Çetintaş, 14 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanan Koronavirüs Aşısı’nın, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda ‘Acil Kullanım Onayı verildiğini hatırlatarak; “Aşılama işlemi ilk olarak Sağlık Bakanımız sayın Dr. Fahrettin Koca’ya uygulandı. Sonrasında da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da aşı oldu. Bugün itibariyle de Çerkezköy’de sağlık çalışanlarımızın birçoğu aşı oldu. Kısa sürede sağlık çalışanlarımızın aşılama işlemleri tamamlanacak. Acil Kullanım Onayı’nı takiben 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ve kritik görevdeki kişilerden başlayarak 18 yaş üzerindeki uygun tüm vatandaşlara aşılama yapılması hedefleniyor. Program dahilinde aşı teslim alındıkça Bilim Kurulunun belirlediği risk sıralamasına göre vatandaşlar aşılanacak. Aşı zorunlu olmayacak ve gönüllülük esasına göre aşılama uygulanacak. Aşının lojistiği için başta Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere bütün hastaneleri de kapsayan yaygın aşı merkezlerinin organizasyonu yapıldı. Kısa sürede uygulamaya konulacak sistem ile dijital takip de yapılacak” dedi.

NASIL AŞI RANDEVUSU ALINACAK?

Öncelikli grupların aşılarının tamamlanmasının ardından vatandaşların da aşı çalışmalarının başlayacağını bildiren Çetintaş; “Vatandaşlarımız E-Nabız yükleyerek randevu oluşturabilecek. E Nabız sisteminde ‘Randevu Al’ seçeneğine tıklandığında Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) karşınıza geliyor. MHRS’de mavi butona bastığınızda, bağlı bulunduğunuz aile hekiminden randevu alabiliyorsunuz. Kırmızıya bastığınızda hastanede bulunan kliniklerden randevu alıyorsunuz. Eğer öncelikli gruptaysanız ve aşı sıranız gelmişse, ‘Hastane randevusu al’a tıkladığınızda size en uygun hastaneyi seçebiliyorsunuz” diye konuştu.

“BEN DE AŞI OLACAĞIM”

Kendisinin de sırası geldiğinde aşı olacağını duyuran Çetintaş; “Sağlık çalışanlarımıza gösterdikleri gayret ve üstün çaba için çok teşekkür ediyoruz. Hakları hiçbir zaman ödenmez. Fedakarca çalışmaları ile ülkemiz ve milletimiz için bir kez daha tüm güçleriyle çalıştılar. Bu süreçte ortaya konan gayret karşılıksız kalmayacak. Biz de sıramız gelince aşı olacağız. İnşallah kısa sürede de bu salgından kurtulacak ve eski özlediğimiz günlere yeniden geri döneceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!