Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

CHP VEKİLİ AYGUN’DAN AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ YILDIRIM’A TEPKİ

CHP VEKİLİ AYGUN’DAN AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ YILDIRIM’A TEPKİ
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Tekirdağ Çorlu’da 13 Mart’ta çiftçiye seslenerek, “Ekin kardeşim, ekin ekebildiğiniz kadar ekin, Maliyetler yüksek, gübre yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekelim diye düşünüyorsanız düşünmeyin. Devletiniz yanınızda!” sözlerini “Hamaset ve içi boş laflar. Sayın Yıldırım üfürmüş!” diye nitelendirdi. Çiftçiye “Mazotun yarısı sizden yarısı bizden” sözünün de tutulmadığını anımsatan Aygun, “Sayın Yıldırım, konuşmasının devamında Çorlu’ya 14. Organize Sanayi Bölgesi müjdesi vererek, plastik sanayi kurulacağını söylüyor. Plastik Sanayi kurulacak alan, birinci sınıf tarımsal arazidir, tarımsal sit alanıdır. Ekin dedikten sonra en verimli toprakları plastik sanayiine açarsanız, kendinizi tekzip edersiniz” diye tepki gösterdi.
MUSTAFA ÇETİN

Aygun, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın, 13 Mart 2022 tarihinde partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı’nca Çorlu’da düzenlediği toplantısında iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiğini anımsattı. Yıldırım’ın burada birbirini tekzip eden çelişkili açıklamalar yaptığını söyleyen Aygun, “Tüm girdi maliyetlerine karşın çiftçinin ekmesini isteyen Yıldırım, devletin gereken desteği vereceğini söylüyor. Hangi desteği vereceksiniz, mazotun yarısı senden yarısı benden, sözünüzü de tutmadınız. Destekleri tek tek açıklayın” diye konuştu.

“MÜJDE DEĞİL KÂBUS!”

Aygun,  Yıldırım’ın konuşmasının devamında “Tekirdağ’da 13 OSB olduğu, 14.’sünün yolda olduğu, plastik sanayi kurulacağı” müjdesi verdiğini belirterek, “Yıldırım’ın müjde diye verdiği Tekirdağ için kâbustur! Ne müjdesi, bu Tekirdağ için felakettir. Tekirdağ’ın kalbine plastik sanayiini hançerlemek istiyorlar. Plastik sanayi kurulmak istenen alan, birinci derecede tarım alanıdır, tarımsal sit alanıdır. Ergene Koruma Havzası’dır. Mevcut OSB’ler boşken, yeni OSB kurmak, tarımı gözden çıkarmaktır” diye tepki gösterdi. Tekirdağ’da planlı sanayi alanlarında doluluk oranının yüzde 42 olduğu halde en verimli tarım arazisi üzerinde organize sanayi bölgesi açılmak istenmesinin bilim ve akılla bağdaşmadığını vurgulayan Aygun, “Tarım alanlarımızı bu kadar hoyratça heba edersek yarın aç kalacağımızın farkında mıyız” diye sordu.

“ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI YAPILAN EN NİTELİKLİ ARAZİ!”

Aygun,  Ergene’nin Marmaracık Mevkii’nde “Plastikçiler OSB Yatırım Bölgesi” kurulmak istenen alanın Trakya’nın kalbi niteliğindeki en nitelikli tarım arazisi olduğunu vurgulayarak, “Bu alanda Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimi ve verimi arttırmak üzere kamu yatırım bütçesiyle arazi toplulaştırma çalışması yapılmıştır. Şimdi neden tarımdan vazgeçilip, plastik sanayii kurulmak isteniyor” diye sordu.

“GAFİLE KELAM, NAFİLE KELAM!”

Aygun,  pandemide yaşanan sıkıntılara, Ukrayna-Rusya Savaşı’na rağmen AK Parti iktidarının uslanmadığını, ders alamadığını, yerli üretimi güçlendirmek için gereken adımları atmadığını belirterek, şu eleştirileri yaptı: “Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Afrika’daki bakir topraklarda üretim yapmak istediğini söylüyor. Kendi toprağından vazgeçmiş, Afrika’dan medet umuyor! Hani yerli ve milliydiniz! Sudan’da üretim yapmak istiyordunuz, darbe oldu. Planlarınız suya düştü. Türkiye’de onca ekilmeyen alan varken, tarım alanları boş dururken, Afrika’dan medet ummak akıl tutulmasıdır. Hem Türkiye’de boş alanları ekenlere hibe destek vereceklerini söylüyorlar, hem de Türkiye’nin verimli zeytinlik alanlarını madenlere açıyorlar. Ülkemizin tahıl ekim alanları AK Parti döneminde 2002 yılında 138 milyon dekar iken 2020 yılında 111 milyon dekara düşmüştür. Yani 27 milyon dekar alanda artık üretim yok! Bu alanları tarıma kazandırmak yerine Afrika’dan medet umuyorlar! Ne dersek uslanmıyorlar. Çünkü gafile kelam, nafile kelam! Bu iktidarla tarım ayağa kalkamaz. Yeni nefese ihtiyaç var. CHP ile nefes olacağız.”

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!