Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÇOSB’DE SAĞLIK AÇISINDAN YÜKSEK RİSKLİ PERSONELLER İDARİ İZNE AYRILDI

ÇOSB’DE SAĞLIK AÇISINDAN YÜKSEK RİSKLİ PERSONELLER İDARİ İZNE AYRILDI
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından Koronavirüse karşı çalışanlar ve katılımcı firmalar için daha önceden açıklanan önlemler dışında yeni tedbirler alınmaya başlandı. Bu kapsamda sağlık açısından yüksek riskli personeller idari izne ayrıldı.
MUSTAFA ÇETİN

ÖNCEKİ ÖNLEMLER

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bölge olarak daha önceden aşağıda belirtilen önlemleri almıştık: “ÇOSB ve Çerkezköy İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle katılımcılarımıza, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize eğitim verdik. Bölge Müdürlüğümüz içerisindeki tüm alanları, belirlenen periyodlarda Sisleme Yöntemi ile dezenfekte ediyoruz. Ortak kullanım alanlarını (Kapı kolları, asansör vb.) sık sık dezenfekte ediyoruz. Tüm çalışanlara yönelik Afiş/Broşürlerle duyurumlar yaptık/yapıyoruz. Tüm lavabolara ellerin nasıl yıkanacağı ile ilgili afişler astık. Giriş takip cihazlarındaki parmak izi kullanımını engelledik. Tüm lavabolara, ofis ve iş alanlarına el dezenfektanları ve kolonya temin edildi. Yemekhanelerde sadece poşetli ekmek kullanılmaya ve çatal-bıçak poşet içinde verilmeye başlandı. Hamur işi tatlılar yerine vitamin değeri yüksek meyve verilmeye başlandı. Sahada çalışanlarımızın özel kıyafet ve maske kullanmasını sağlıyoruz. Çalışanlarımızın vücut ısısını ölçüyoruz, 37.5 oC üzerinde olanları sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz. Ofislerde fiziksel teması azaltmak için kapıları açık tutuyoruz. Çalışanlarımızın görevli olarak yurtdışına gönderilmesini geçici olarak iptal ettik.”

YENİ ÖNLEMLER

Bu çerçevede önlemlerini genişleten Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yeni önlemleri şu ifadelerle açıkladı; “Bu çerçevede yeni bir takım önlemler daha almaya başladık. Özellikle çalışanlarımızın sağlığını göz önüne alacak şekilde, sağlık açısından yüksek riskli olabilecek çalışanlarımızın idari izinli olmasını sağladık. Kurumun zorunlu hizmet süreçlerini aksatmayacak şekilde, kalan personelimizin dönüşümlü çalışma düzenine geçmelerine olanak sağladık. Kurum içinde olduğu gibi, uzaktan da çalışabilecek personelin verimini artıracak video konferans vb. iletişim araçlarını kullanacak sistemleri devreye aldık. Başta itfaiye ve güvenlik çalışmalarımız olmak üzere tüm birimlerimizin çalışmaları kesintisiz şekilde sürdürecek planlanmaları yaptık. Yaptığımız bütün bu çalışmalar ülkemizin en önemli üretim alanlarından biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (ÇOSB) işletmelerimizin ve sanayicilerimizin çalışmalarını aksatmadan yürütmelerini sağlamak yönündedir. Tüm katılımcı firmalarımızın çalışmalarını aldığımız önlemlerle en iyi şekilde sürdürmelerini çabası içinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyoruz. Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı bu zor günlerin en kısa sürede geçmesini diliyoruz” denildi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!