Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇTSO MECLİS TOPLANTISI BASINA AÇIK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO MECLİS TOPLANTISI BASINA AÇIK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ABİGEM hakkında bilgilendirme gerçekleştirilirken, dilek ve temenniler kısmında Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesinde sorunlara değindi.

ÇTSO Meclis Toplantısı uzun bir aranın ardından basına açık şekilde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantı öncesinde Meclis Üyesi Şaban Kardeş, basına açık gerçekleştirilen toplantı için meclis üyelerine ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’e teşekkür etti.

GELİR GİDER BÜTÇESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Açılış ve yoklamanın alınmasının ardından toplantının ikinci gündem maddesinde ABİGEM Müdürü Sinem Varan tarafından meclis üyelerine bilgilendirme sunumu yapıldı. Gündemin üçüncü maddesinde Mayıs ayına ait gelir gider bütçe izleme raporları ve mizan görüşülürken, yapılan bilgilendirmede Mayıs ayı gelirinin 500 bin 126,96 TL, giderin ise 1 milyon 463 bin 114,54 TL, kasa mevcudunun bin 263,74 TL, banka mevcudunun 9 milyon 161 bin 649,78 TL olduğu kaydedildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Mayıs ayına ait gelir gider bütçe izleme raporları ve mizanın ibrası oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler kısmında ise Meclis Üyesi Şaban Kardeş söz alarak SMA hastası Ecrin bebeğe destek olunması ve Yusuf Örs’e tekerlekli sandalye alınması konusunda görüş bildirdi.

“ODA OLARAK EN BÜYÜK BÜTÇEYİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİK”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak yardım konusunda gerekli destekleri verdiklerini kaydeden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Oda olarak en büyük bütçeyi deprem bölgesine gönderdik. İhtiyaç sahipleri için de yardım yapmaya devam ederiz. Yusuf Örs kardeşimiz içinde tekerlekli sandalye alınması konusunda meclis üyeleri olarak bu miktarı çözebiliriz. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu ile yapacağımız toplantı sonrası bununla ilgili aldığımız neticeyi bir sonraki toplantıda sizlere bildiririz” dedi.

“SUYUMUZ AZALIYOR”

Trakya’da su sorununa değinen Çetin; “Türkiye’nin altın boynuzu Trakya’dır. Bölge olarak en büyük üretim üslerinden birine sahibiz. 16 milyona yakın ekilebilir arazi var ama suyumuz eksiliyor. Bu suyun biran önce dışarıdan gelecek şekilde kurgulanması için akademik çalışmalar devam ediyor. İkinci toplantımızı önümüzdeki hafta yapacağız. Akademisyenler konu hakkında çalışıyor. Tunca ve Meriç Nehirlerinin 8 milyar metreküp boşa aka suyunun Trakya topraklarıyla buluşması için gerekirse tüm oda ve borsa başkanlarıyla sıralı olarak Ankara’da nöbet tutulacak. Bu suyun yitirilmesinin sonuçları çok daha ağır olacak, çok daha büyük bedel ödemek zorunda kalacağız. Önlemlerimizi şimdiden almalıyız. Her yıl 20-25 metre aşağıya inen yeraltı sularının bir daha geriye kazandırılması imkansız hale gelmeden bu sorunun çözülmesi için sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!