Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

DANIŞMAZ; “BİR ÖĞRETMENİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ SEVGİ DOLU YÜREĞİDİR”

DANIŞMAZ; “BİR ÖĞRETMENİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ SEVGİ DOLU YÜREĞİDİR”
24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kapaklı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Kutlama programı, saat 11.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevri Bayram siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“SEVGİ DOLU ÖĞRETMEN IŞIK DEMEKTİR”

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz yaptı. Danışmaz, “24 Kasım Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde ‘Başöğretmen’ sıfatı alması vesilesiyle 1981 yılından beri “ Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, insanlık tarihin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O yeri doldurulmaz, öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, Öğretmen dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ Öğretmenler; yeni nesli Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olcaktır’ sözü bize ışık tutmaktadır. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Mimar Sinan’ı, yetiştiren öğretmendir, Alparlan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren öğretmendir” dedi.

“ÇOK GENÇ BİR İLÇEYİZ”

Öğretmenlere seslenen Danışmaz, “Değerli öğretmenlerim gönüllere girmeliyiz. Çocuklarımızın ‘kalbine dokunmalıyız’ sevgiyle, merhametle, sabırla ve şefkatle. Bizler, öğrencilerimiz için bir öğretmen olmanın yanında, bazen bir anne, bazen bir baba ve bazen sığınılacak bir limanız. Bu sebeple, sevginin yanında ‘ Güven’ vermeliyiz ve onlara ‘Güven’ duymalıyız. Adeta; gül yetiştiren bahçıvan edasıyla, onları yetiştirmeliyiz.  Değerli konular bugün ilçemizde otuz binlere varan öğrenci sayısı, bin 350 öğretmenimiz ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Eğitimin her alanında iddialı olmayı gayret gösteren çok genç bir ilçeyiz. Akademik alanda, sporda, sanatta, projelerde ve diğer sosyal kültürel tüm alanlarda öğrencilerimizi en donanımlı şekilde yetiştirmeye gayret gösteren bir ekibiz. Son dönemlerde tercih edilen ilçe haline gelmemizde planlı ve sabırlı bir şekilde yaptığımız çalışmaların önemi oldukça fazladır. Genç, azimli ve gayretli bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Değerli velilerimiz hiç kuşkunuz olmasın. Çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için durmaksızın çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerimizi bilgiyle donatırken, onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi. 

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından adaylık süreci tamamlanan öğretmenler hep birlikte yemin ettiler. Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle hazırladıkları oratoryonun ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ortaokullar arasında şiir dalında birinci olan Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencisi Şevval Sağ’a, İlkokullar arası resim dalında birinci olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi İclal Sağ’a, liseler arası kompozisyon dalında birinci olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Özgesu Öngüç’e ödülleri Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır tarafından takdim edildi.

ÖDÜLLLERİ VERİLDİ

Ortaokullar arası şiir dalında ikinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Selin Bedir’e, ilkokullar arası resim dalında ikinci olan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Bahar Özkan’a, liseler arası kompozisyon dalında ikinci olan Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyzanur Yıldız’a ödülünü Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ortaokullar arası şiir alanında üçüncü olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Alperen Bilgili’ye, ilkokullar arası resim dalında ikinci olan Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Irmak Ecem Kurt’a, liseler arası kompozisyon dalında üçüncü olan Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Berk’e ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti.

TİYATRO DUYGULANDIRDI

Ödül törenin ardından Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin korosu büyük beğeni ile izlenirken, programın finalinde şehit öğretmen Neşe Alten anısına hazırlanan tiyatro gösterisi ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!