Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

DEV PROJENİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

DEV PROJENİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU
Kapaklı’da trafik sorununu azaltmak amacıyla hazırlanan ‘Yıldızkent Kavşağı’ projesinin ihale tarihi belli oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Kapakalı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, projenin Kapaklı halkına hayırlı olmasını diledi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, basın açıklamasında bulundu. Kapaklı halkına ‘Yıldızkent Kavşağı’ projesinin müjdesini veren Çetin; “26 Temmuz’da Yıldızkent Kavşağı’nın ihalesi yapılacak. Tahminen Ekim başı gibi yer teslimi yapılacak. Ve 450 gün sonra bu proje tamamlanacak” dedi.

“ÇOK BÜYÜK GİRİŞİMLER OLDU”

Başkan çetin, yaptığı açıklamasında; “Bugün 21 Haziran. Bir müjdeyi sizler vasıtasıyla Kapaklı halkına duyurmak için buraya toplanmış bulunmaktayız. Sizler aracılığıyla öncelikle bölge vatandaşımızın hepsine saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Trakya’da Çerkezköy ve Kapaklı sanayi kenti olması sebebiyle sürekli göç alan bir yer. Buna bağlı olarak da ilçemizin önemli bir kavşağı olan Yıldızkent Kavşağı önemli bir sorun olarak ön plana çıkıyor. Gidiş-geliş 10 bağlantısı var. Çok yoğun trafik problemiyle karşı karşıyayız. Bununla ilgili geçmiş dönemde de çok büyük girişimler oldu. İlçe başkanımız, il başkanımız milletvekillerimiz yoğun mesai harcayarak bu konuyu gündeme taşıdılar” dedi.

26 TEMMUZ’DA İHALE YAPILACAK

Göreve gelmesinin ardından ilk olarak bu projeye odaklandığını söyleyen Çetin; “ Biz göreve gelmemizin ardından 27. ayımızda Ankara’ya her gittiğimizde sorunu dillendirdik. Bunu hem külliyede hem de bakanlıkta dillendirdik. Bu konuda sadece Kapaklı halkının değil bölgenin tamamının sorunu olduğunu söyledik. İl başkanımız, ilçe başkanımız, milletvekillerimiz ve Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop hocamız sorunun çözülmesiyle ilgili gayretlerde bulunmuşlardır. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ’ı ziyaret ettiğinde kendisine anlatma fırsatı buldum. Ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu proje sonuç buldu. Kamu İhale Kurumu’nda ilan edildi. 26 Temmuz’da Yıldızkent Kavşağı’nın ihalesi yapılacak. Tahminen Ekim başı gibi yer teslimi yapılacak. Ve 450 gün sonra bu proje tamamlanacak” diye konuştu.

“2023’TE KULLANIMA AÇACAĞIZ”

2023 yılında projenin hizmete sunulacağının müjdesini veren Çetin; “2023 yılının ilk aylarında inşallah iş tamamlanacak ve inşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında kurdeleyi kesecek ve halkımızın kullanımına sunacağız. Biz Dal-Çık projesi şeklinde düşünüyorduk, fakat DSİ araştırmalarında baskın olabileceği düşüncesiyle bu durumdan vazgeçildi. Üstten bir köprü inşaa edilecek. Çerkezköy’ü geçtikten sonra köprünün oradan Bahçelievler’den Pınarça’dan gelen servisleri de sanayiye yönlendirecek bir şekilde projeye ilave ettik. O da bu projenin içerisinde hayata geçirilecek. Ben yıllardır kanayan bir yara olan, şehrimizde ciddi sıkıntılara neden olan sorunu çözecek olan projenin hayırlı olmasını diliyorum. Kapaklı’nın trafik sorununu azaltmak için Karayolları ile görüşmelerimiz var. Büyük bir proje. Bu proje bir yılı aşkın süre devam edecek. Burada yoğunluk olacak. Fakat proje tamamlandığında şehrimize değer katacak. Tekrar bütün bölge halkına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!