Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“DEVASA ALANDA DEVASA VAHŞET YAPILIYOR”

“DEVASA ALANDA DEVASA VAHŞET YAPILIYOR”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar’da işaretlenen Düzenli Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Veliköy Mahallesi olarak gösterildiğini belirterek; “Alan aynı alan. Alan Kızılpınar’a 2 buçuk kilometre, Veliköy’e 4 kilometre uzaklıkta. Düzenli depolama diyorlar ama yemezler. Düzenli depolama sahası diye başlıyorsun. Kızılpınar’a yapmak istiyorsun. Bir de alanı Veliköy diye belirtiyorsun, eğer yersen” diye konuştu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar’a işaretlenen düzenli katı atık bertaraf tesisinin Çerkezköy’e zarar vereceğini belirtti. Yaşam alanına çok yakın olduğunu belirten Başkan Akay; “Nerede yaparsan yap, insanların en uzak olduğu alanlara yapılması lazım. Çerkezköy Tekirdağ’ın en küçük ilçesi. Sadece yüzde 2. Bir de Kızılpınar’da hayvancılığın yapıldığı alanlardan bir tanesi. Mera var orada” dedi.

“EĞER İLÇENİN KARARLARINI HİÇE SAYARAK YAPACAKSA, GİTSİN YAPSIN”

Başkan Akay, yaptığı bilgilendirmede, daha önce Demirli’de alanın belirlendiğini, ikinci alanın da Çorlu olduğunu belirtmesinin ardından üçüncü bir alanın tekrar belirlendiğini ve Kızılpınar’da işaretlendiğini söyledi. Başkan Akay; “Düzenli depolama diyor. Böyle bir şey yok. Demirli’de yer belirlenmiş, hepsi hallolmuş. Sonra sen ikinci bir yer belirle Çorlu’dan sonra ki o da yanlış. Bir de üçüncü alan olarak Çerkezköy işaretlenmiş. Şimdi İstanbul neden Taksim’e, Beşiktaş’a değil de Silivri’ye koymuş depolama alanını? Bu karar reddolmuş önce. Çünkü Çerkezköy istememiş bunu. Bu şehrin seçilmişleri bir karar vermiş. Sen bu kararı görmezden gelerek tekrardan aynı kararı alıyorsun” diye konuştu. “Bu karar bakanlık kararıyla yapılabilir mi?” sorusuna da cevap veren Başkan Akay; “Eğer Bakanlık Kızılpınar’a yapacağım derse yapabilir. Ama gelsin yapsın eğer bu ilçenin kararlarını hiçe sayarak bir karar alacaksa, varsın alsın. Bakanlık yapmadı mı daha önce? Burayı enerji sahası ilan etti mi,? Etti. Bize sordu mu? Sormadı” dedi.

“BEN YİNE MÜCADELEMİ VERECEĞİM”

Beyciler’deki çöp depolama alanının Demirli Çöplüğü’nün 10 katı olduğuna dikkat çeken Başkan Akay; “Şimdi Beyciler Çöplüğü, Demirli Çöplüğü’nün 10 katı. Benim burnumun dibinde 10 tane demirli var zaten. Sen geleceksin bir tane daha koymak istiyorsun. Bu hafta büyükşehir meclis toplantısında yine söyleyeceğim. Düzenli depolama sahası diye başlıyorsun. Kızılpınar’a yapmak istiyorsun. Bir de alanı Veliköy diye belirtiyorsun, eğer yersen” diye konuştu.

“DEVASA ALANDA DEVASA VAHŞET YAPILIYOR”

“Devasa bir alanda devasa bir vahşet yapılıyor” diyen Akay; “Bu gerçeklerin dışında hareket edemeyiz. Bu Çerkezköy’ün çöpü Süleymanpaşa’ya niye gidiyor meselesinden de çıkmamız lazım. Nerede yaparsan yap, insanların en uzak olduğu alanlara yapılması lazım. Çerkezköy Tekirdağ’ın en küçük ilçesi. Sadece yüzde 2. Bir de Kızılpınar’da hayvancılığın yapıldığı alanlardan bir tanesi. Mera var orada” ifadelerine yer verdi.

“ÖNERİMİZ DE OLDU”

Konuyla ilgili yer önerileri de olduğunu belirten Başkan Akay; “Önerimiz de oldu bununla ilgili. Geçmişte Pazarcık bölgesindeki orman alanına hazırlık yapılmış. Sahile uzak, insanlara uzak, e bunlara bak. Neden buralara yoğunlaşıyorsun. Tekirdağ’ın nüfus artış hızı en yüksek olan alan Çerkezköy. Çerkezköy’ün en çok göç alan yeri Kızılpınar. Sen geliyorsun bir de oraya yapıyorsun” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!