Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

DÖNMEZ: “BAŞKANIMIZ, İŞÇİYİ SEFALET ÜCRETİNE MAHKUM ETMEDİ”

DÖNMEZ: “BAŞKANIMIZ, İŞÇİYİ SEFALET ÜCRETİNE MAHKUM ETMEDİ”
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; “İktidarın emekçiye reva gördüğü ücret; asgari ücret değil sefalet ücretidir. Çerkezköy Belediye Başkanımız sayın Vahap Akay, belediye emekçilerini sefalet ücretine mahkum etmemiş, umutları yeşertmiştir. Belediye başkanımıza Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediyesi’nde uygulanacak asgari ücreti açıklayan Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti.

“EMEĞİN EN YÜCE DEĞER OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Dönmez, yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Koronavirüs, depremler, seller derken tüm dünya için kabusa dönen 2020 yılı ülkemiz için de zorlu bir yıl oldu. 2021 yılının sağlıklı, mutlu, sevdiklerimiz ile beraber olacağımız bir yıl olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyoruz. Haftalardır tüm emekçilerin umutla beklediği asgari ücret açıklandı. Ne yazık ki iktidar her zamanki gibi dar gelirli, sabit ücretli emekçilerden yana olmadığını bir kez daha göstermiş oldu, bir işçinin alacağı net asgari ücret 2 bin 825 Lira 90 Kuruş yapıldı. Ülkemizdeki enflasyon oranına baktığımızda reva görülen bu ücret ile geçinmenin ne kadar zor olduğu ortadadır. Önümüzdeki aylarda enflasyonunun daha da yükseleceğini düşünürsek yapılan zam eriyip gidecek, geçinmek çok daha zorlaşacaktır. Ülkemizde dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 517, yoksulluk sınırı 8 bin 198 TL’dir. Genel Başkanımız asgari ücretin 3 bin 100 TL olmasını ve asgari ücretten vergi alınmamasını önermişti. Ancak Genel Başkanımızın deyimiyle iktidar sahipleri bunu tercih etmedi. İktidar tercihini güçlüden, zenginden yana kullanırken, Millet İttifakı’nın Belediyeleri tercihinin emekten, alın terinden yana olduğunu Türk Halkına göstermişlerdir. Sosyal belediyecilik anlayışı ile yönetilen güzel ilçemizde de belediye başkanımız sayın Vahap Akay geçen günlerde yaptığı açıklama ile en düşük maaşın 3 bin 209 TL olacağını yol, yemek ile beraber 3 bin 550 TL olacağını beyan etmiş, emeğin, alın terinin en yüce değer olduğunu bir kez daha vurgulamıştır” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Asgari ücret açıklamasında bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Dönmez; “Zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde tüm belediye emekçilerine görevlerini aksatmadan yerine getirdikleri için ayrı ayrı teşekkür ederiz. İktidarın emekçiye reva gördüğü ücret; asgari ücret değil sefalet ücretidir. Çerkezköy Belediye Başkanımız sayın Vahap Akay, belediye emekçilerini sefalet ücretine mahkum etmemiş, umutları yeşertmiştir. Belediye başkanımıza Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrımcılığın, eşitsizliğin, adaletsizliğin olmadığı, haktan, hukuktan ve insanca yaşamaktan yana yönetim anlayışları ile Millet İttifakı’nın yerel yönetimleri halkımıza umut olmuştur. Yürekten inanıyoruz ki, halkımız bu yönetim anlayışını yapılacak olan ilk genel seçimde iktidara taşıyacaktır. Tüm dünyayı kasıp kavuran “Pandemi” ne yazık ki yurttaşlarımızı da derinden etkilemiştir.  Bu durum en fazla esnafımızı zorda bırakmıştır. Birçok gelişmiş ülke esnafına sahip çıkarken iktidar esnafımızı kaderine terk etmiştir. Kapanan kepenkler, çalışanına maaş ödemesi yapamayan işletme sahipleri ve maaş alamayan çalışanlar çok zor durumdadır. Geçim sorunu, dükkan kirası, elektrik faturaları, kredi ödemeleri derken esnaf iflasın eşiğindedir ya da iflas etmiştir. 4 Ocak Pazartesi günü, 2021 yılı Belediye Meclisinin ilk toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Meclis üyelerimiz, genelge ile kapatılan kıraathane, kahvehane, kır bahçesi, internet cafe, bilardo salonu ve kafe gibi faaliyet gösteren esnafımıza 2 bin TL destek verilmesine ilişkin önergelerini meclise sunmuşlardır. Verilen önerge komisyona havale edilmiştir. İktidarın sağlamakta imtina ettiği desteği, meclis üyelerimizin gösterdiği hassasiyet ile belediyemiz sağlamaya çalışmaktadır. Esnafımızın yaralarını biraz olsun sarabilmek adına önergeyi veren Millet İttifakının değerli meclis üyelerine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!