Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

DÖNMEZ’DEN 1 MAYIS MESAJI

DÖNMEZ’DEN 1 MAYIS MESAJI
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; “Selâm olsun, tohumu tarlaya atana, selâm olsun, fabrikada makinayı çalıştırana. Sarayda 1000 liralık kadeh tutanların değil, madende kömür taşımaktan elleri nasır tutanların bayramı kutlu olsun” dedi.

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“1 MAYIS’I EVLERDEN KUTLAYACAĞIZ”

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 1 Mayıs’ın meydanlarda değil, evlerde kutlanacağını ifade eden Dönmez; “1 Mayıs işçi bayramı; İşçiye ithaf edilen ancak İşçiden başka herkesin tatil yaptığı, kendi bayramında bile çalışmak zorunda olanların bayramı. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bile çalışan işçi sınıfı olarak bu sene ilk defa 1 Mayıs İşçi Bayramını meydanlarda değil, evde kutlayacağız. 1977’ de Taksim’de katledilen ve haklı mücadelelerinde yaşamını yitiren bütün işçi kardeşlerimiz için bu sene alanlarda olamayacağız. Ama bu onları anmayacağımız anlamına gelmiyor. Buradan 1 Mayıs 1977’de katledilen canlarımızı da saygıyla anıyorum. Alın teri çalınan işçiler, memurlar hepinizi birer birer selamlıyorum” dedi.

“YAŞASIN 1 MAYIS, YAŞASIN EMEK MÜCADELESİ”

Tüm işçilerin İşçi Bayramı’nı kutlayan Dönmez; “Türkiye ve dünya küresel bir salgın ile karşı karşıya. Bu küresel salgın bize gösterdi ki bugüne kadar uygulanan emeğe saldırı, özelleştirme, tarıma desteklerin kalkması, tarımın çökertilmesi, sendikaların özgürlüğünün ortadan kaldırılması, iş güvenliğinin ortadan kaldırılması ve emeğin ucuzlatılmasının sonu bir felaket olmuştur. Hal böyleyken, İşverenler ve müteahhitler için milyonluk paketler açıklanırken, AK Parti’nin yasa değişikliğiyle “ücretsiz izin” dayatılan işçiler 1168 TL ile yaşamaya mahkum ediliyor. Milyonlarca insanın işinden olduğu bir dönemde KDV’li yüksek faturalar hane bütçelerini sarsmaya, bankalar tüketici kredilerinden ve kredi kartlarından tıkır tıkır faiz almaya devam ediyor. Bir an önce bu yanlış politikalardan vaz geçerek, emeğin en yüce değer olduğunun farkına varılıp, tarımın desteklenmesi, iş güvenliğinin tekrar sağlanması, sömürüye karşı emeğin haklarını koruyan, toplumsal zenginliğe el koyan yüzde 1’in değil toplumun yararını esas alan yeni bir toplumsal düzenin kurulması şarttır. Sıcak para diktasının yerini üretim ekonomisinin aldığı, Cumhuriyet devrimlerinin hâkim kılındığı bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye’yi bu ülkenin emekçileriyle omuz omuza kuracağız. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emek mücadelesi! Yaşasın tam bağımsız Türkiye Selâm olsun, tohumu tarlaya atana, selâm olsun, fabrikada makinayı çalıştırana. Sarayda 1000 liralık kadeh tutanların değil, madende kömür taşımaktan elleri nasır tutanların bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Özer Uğus
    01-05-2020 16:35

    Bu kadın bilsinki saray dediği yerde kadeh tutulmuyor oruç tutuluyor kendi çevresine baksın kadeh tutanları görür

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!