Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

EDS’LER DEVREYE GİRİYOR!

EDS’LER DEVREYE GİRİYOR!
Çerkezköy Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu tamamlandı. Toplantıda ilçede bulunan EDS’lerin tekrar devreye girmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzalaması için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, Ocak ayı içerisinde Elazığ ve Malatya’da deprem felaketinin yaşandığını belirterek, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Ayrıca depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyasına destek olan hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. İdlib’te meydana gelen hain saldırıda şehit olan 6 Mehmetçiğimize de Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar dileyen Başkan Akay, daha sonra tüm Belediye Meclis Üyelerini 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya ve İstiklal Marşımızı söylemeye davet etti.

ÖNERGELER OKUNDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddeleri öncesinde yazılı soru önergeleri görüşüldü. AK Parti grubu tarafından verilen önergelerde; doğrudan teminlerin WEB sitesinden yayımlanması, otobüs duraklarının arttırılması ve korunaklı hale getirilmesi, Bağlık Köprüsü’ne aydınlatma yapılması, Çerkezköy Erzurumlular Derneği önündeki ahşap kulübelerin son durumu hakkında bilgi talep edildi. Sonrasında MHP Grubu tarafından verilen önergede Çerkezköy’deki hava kirliliği hakkında halkı daha fazla bilgilendirmek adına, günlük hava durumlarının web sitesinden yayımlanması, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ikinci kez göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmaların detaylı dökümü, Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin şerit çizgilerinin çekilmesi ve 2019 yılı belediyenin mali durumu hakkında bilgi talep edildi.

“SONUÇ VE KARŞILIK GELMEZSE BELEDİYE YAPACAK”

Başkan Akay konuya cevaben yaptığı açıklamasında; “Duraklarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor. Çerkezköy’de de değişimler olacak. Yoğun olarak kullanılan duraklarla ilgili çalışma başlatacağız. Bağlık Köprüsü’ndeki aydınlatma Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluğunda değil. Bildiğiniz gibi, meclis üyelerimizin daha iyi bilmesi gerektiği gibi bunlar TREDAŞ’ın sorumluluğunda. Biz bu konuyla ilgili sizin talebinizi ileteceğiz. Sonuç ve karşılık gelmezse Çerkezköy Belediyesi kendisine düşen görev ve sorumluluğu yapacaktır. Ahşap kulübelerle ilgili olarak da bunlar Tepe Bölgesi’nde ve Kipa arkasında vardı. Daha sonra oradakiler kaldırıldı. Çerkezköy Belediyesi her yıl açtığı kurslarla kadınlarımıza mahalle evlerinde eğitim veriyor. Bu emeklerin bir sunumla ortaya çıktığı ürünlerin satılarak, ev hanımlarımızın bütçesine katkıda bulunmak amacıyla bu kulübeleri yaptık. Nisan ayında bu kulübelerle ilgili düzenleme yapacağız. Hava durumu ile ilgili önerge vardı. Bu da Çevre Bakanlığı’mızın sorumluluğunda. Biz de Büyükşehirle birlikte bir çalışma yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“PARKLANMALARIN SORUMLUSU BELEDİYE DEĞİLDİR”

Atatürk ve Öztrak Caddelerinde düzenleme yapılması ile ilgili verilen önergeye de cevap veren Akay; “Şimdi bir de Atatürk Caddesi’ne Hindistan trafiği gibi bir benzetme yaptınız. Çerkezköy Belediyesi geçmiş dönemlerde radikal önlemler aldı. Bunları siyaset malzemesi yaptılar. Ağaçlar kesildi, trafik arttı vs. eleştiriler yapıldı. Ama geldiğimiz bu noktada trafiğin nasıl rahatladığını çok rahat bir şekilde görebilirsiniz. Her ne kadar bir sürü siyaset malzemesine kullanılacağını düşünerek, vatandaşlardan geri dönüşler alarak bu kararı almıştık. Bundan sonrasında Büyükşehirle toplantılarımızla başladık. Şubatın 17’sinde toplantımıza devam edeceğiz. Bu toplantıların temel amacı şu; Atatürk ve Öztrak Caddesi üzerinde kaldırım düzenlemesi ve aydınlatma ile birlikte yağmur suyu hattının değiştirilmesi, meydanaltı otoparkı projesi konuşuyoruz. Amacımız Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin Çerkezköy’e yakışır bir hal alması. İkinci sıra parklanmaların, üçüncü sıra parklanmalarının var olmasının sorumlusu Çerkezköy Belediyesi değildir. Bunu bir geçiş dönemi olarak vartsayıyoruz. Öztrak Caddesi’nde içme suyu hatlarının değişmesine, yeni yağmur suyu hattının yapılmasına, meydanaltı otoparkı projesine başlangıç yapacağız. Biz bu adımları atmaya başladık. Geçici çözümlerle değil kalıcı çözümlerle çalışmaya başladık. İkinci dönem belediye başkanı seçildiğimin de farkındayım. 308 gün geçti biz bu milletten 5 yıllık görev süresi aldığımızı biliyoruz. Biz bunun farkındayız. Bütün önergelerinize cevap alacaksınız” dedi.

EDS’LERLE İLGİLİ YETKİ VERİLDİ

Akay’ın önergelere yazılı olarak cevap verileceğini ifade etmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğü’nün 29.01.2020 gün ve 6 sayılı ön protokol hakkında yetki verilmesine ait müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Emniyet Müdürlüğü ile ön protokol yapabilmek için Belediye Başkanı Vahap Akay’a oy birliği ile yetki verildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Akay; “Biz 2016’da ihaleye çıkmıştık. Bizim elimizde olmayan gerekçelerle bu ihale askıya alındı. Biz daha sonra bir protokol hazırlığına girmiştik. EDS, KGYS sisteminin devreye alınmasıyla ilgili protokol hazırlığındayız” dedi. MHP Meclis Üyesi Koray Önsel’in Veliköy’deki kırmızı ışıkların bulunduğu bölgeyi de bu protokole dahil edecek misiniz? Sorusuna ise Akay; “Biz önce başlayalım. Daha sonra genişlemesi için çalışma yapacağız. Çerkezköy’de 149 noktada 150 tane Kent Güvenlik sistemi var. 6 Noktada da kamera ve fotoğraf çekimi sistemi var. Biz bu noktaların genişletilmesi ile ilgili çalışmalarımızı başladıktan sonra yeniden devam edeceğiz”

TAPU DEVRİ İPTAL EDİLECEK

Ardından gündemin 2. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 30.01.2020 gün ve 10 sayılı G.O.P Mahallesi 921 ada 7 parselin (eski 921 ada 2 parselin) tapu devrinin iptal edilmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, söz konusu parselin tapu devrinin şartlı olarak Türk Hava Kurumu’na devredildiğini fakat 2 yıl içerisinde Türk Hava Kurumu tarafından parsel ile ilgili bir tasarrufta bulunulmadığını belirterek, tapu devrinin iptalinin yapılacağını ifade etti.

PERGOLA KONUSU PERŞEMBE GÜNÜ KARARA BAĞLANACAK

Gündemin 3. maddesinde yer alan Belediye Meclisi’nin 03.01.2020  gün ve 2020/14 sayılı kararında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün ve 15 sayılı pergolalar (gölgelik) hakkındaki müzekkeresinin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi  sonraki Meclis’te gündeme getirilmesi kararı alındığından bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresi görüşülerek, son kez oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ KOMİSYON’DA

Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Meclisi’nin 08.01.2020  gün ve 2020/20 sayılı kararında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 53 sayılı plan notu değişikliği hakkındaki müzekkeresinin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi ve sonraki Meclis’te gündeme getirilmesi kararı alındığından bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi 6 Şubat Perşembe günü saat 15.00’da Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere yeniden toplanacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!