Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

EHLİBEYT DERGAHI’NDA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ

EHLİBEYT DERGAHI’NDA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ
Ramazan Ayı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak iftar programı düzenleyen Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı, bu yılda düzenlediği iftar programında vatandaşları buluşturdu.

Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nda düzenlenen programa; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, Yeniden Refah Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Filtekin Şen, Yeniden Refah Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakı, Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yusuf Aydın, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, Ehlibeyt Çerkezköy Şube Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, Siyasi parti temsilcileri ve ehlibeyt derneği üyesi vatandaşlar katıldı.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

Okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. İftarın yapılmasının ardından konuşan Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe; “Yüce mevlam birliğimizi dirliğimizi daim eylesin. Aslında bu sofraya kardeşlik sofrası demek doğru mu? Bir siyasi atmosferdeyiz. Birbirinden farklı düşünen siyasi parti temsilcilerimiz bu sofrada bir arada. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık. Seçim gelir geçer, dostluklar baki kalır. Cenab-ı Allah dostluklarımızı daim eylesin inşallah. Malumunuz Pazar günü bir seçim var. Cenab-ı Allah kazasız belasız atlatılmasını nasip eylesin, hayırlısını versin. Aynı zamanda biz ehlibeyt taraftarları için bugünün ayrı önemi var. İslamda biliyorsunuz 2 ayrı ekol var. Biri Ehli sünnet dediğimiz Sünni ekol, diğeri ehlibeyt ekol dediğimiz Alevi ekol. Caferi mezhebine göre Kadir Gecesi Ramazan Ayı’nda 3 gecede kutlanır. 19, 21 ve 23’üncü geceler. O gecelerden birisini de idrak edeceğiz bu gece. Aynı zamanda bu günün sabahında çok önemli bir mesele yaşandı, İslam Tarihinde. İmam Ali Aleyhisselam’ın yarın sabah namazında suikasta uğrayacağı günün gecesi bugün. O kılıç bütün Müslümanların başına vuruldu. İmam Ali sadece alevilerin değil, alevisiyle sünnisiyle bütün Müslümanlarındı. Allah şefaatini herkese nasip eylesin inşallah” dedi. Sonrasında Boztepe, katılımcılara teşekkür ederek, iftar sonrası düzenlenecek sohbete davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!