Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

EKE: “SAĞLIKLI BEDEN SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK”

EKE: “SAĞLIKLI BEDEN SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK”
Özel Fizitem Tıp Merkezi tarafından düzenlenen programla Çerkezköy ve bölge halkına şifa olması beklenen merkez tanıtıldı. Özel Fizitem Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Muhammet Ali Eke” ‘Sağlıklı Beden’ sloganı ile çıktığımız bu yolda özellikle yaşlı nüfusta ortaya çıkan nörolojik problemlere şifa olup, bölge halkına en iyi hizmeti vereceğiz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Fizitem Tıp Merkezi’nde düzenlenen programa Mesul Müdür Dr. Muhammet Ali Eke, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları Dr. Tayfun Güngör ve Dr. Ömer Nas, Baş Fizyoterapist Büşra Nur Kahraman ve basın mensupları katıldı.

“EKİBİMİZİ OLUŞTURMAK YAKLAŞIK 2 YIL SÜRDÜ”

Tıp Merkezi’nin kuruluş aşamasından bahseden Özel Fizitem Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Muhammet Ali Eke “Yaklaşık iki yıl önce bölgemizde, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde sağlık ile ilgili hangi alanda daha fazla ihtiyaç var diye düşündük ve fizibilite yaptık. Özellikle sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bölgemizde kas, iskelet sistemi hastalıklarının tedavisi için bir sağlık merkezi ihtiyacının olduğunu tespit ettik. Akabinde Özcanlar Tekstil Şirketler gurubu bünyesinde Özel Fizitem Tıp Merkezini kurma kararı aldık. Kuruluş süremiz; Sağlık Bakanlığından ruhsat alma, bina revizyonu, cihaz alım ve ekibin oluşturulması yaklaşık iki yıl sürdü. Geçtiğimiz Mart ayı itibariyle SGK anlaşmalı tıp merkezi olarak faaliyete başladık. Tabii bir sürecim pandemi dönemine denk gelmesi bir olumsuzluk olarak nitelenirken, biz kurum olarak bu olumsuzluğu hissettirmeden tedaviler noktasında her gün bir önceki günden daha ileri giderek yolumuza devam ettik. Yine aynı pandemi döneminde toplu açılış yasaklarından dolayı, tedbirler çerçevesinde açılışımızı en müsait ileri bir tarihe erteledik” diye konuştu.

“HERHANGİ BİR FARK ÜCRETİ ALMIYORUZ”

Toplamda 25 personelle en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını ifade eden Eke; “Merkezimizde Mesul Müdür olarak ben Dr. Muhammet Ali Eke, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanlarımız Dr. Tayfun Güngör ve Dr. Ömer Nas olarak üç hekim görev yapmaktayız. Baş Fizyoterapistimiz Büşra Nur Kahraman ile beraber 6 fizyoterapistimiz, üç fizyoterapi teknikerimiz, üç acil ve genel poliklinik sağlık personelimiz, bir laboranttan oluşan sağlık ekibimizle beraber toplam 25 kişilik bir kadro ile hizmet vermekteyiz. Merkezimizde bir adet yetişkin ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon salonumuz, iki adet pediatrik rehabilitasyon salonumuz ve 16 adet fizik tedavi ve özel uygulama bölümlerimiz ile bir adet laboratuarımız mevcuttur. SGK anlaşmalı tıp merkezimizde aynı zamanda özel tamamlayıcı sağlık sigortaları ile hasta kabulümüz mevcuttur. Özellikle A ve B grubuna giren nörolojik rehabilitasyon (Felç, inme papapleji, hemipleji, serebral palsi) hastalarından herhangi bir fark ücreti almadan hatta imkanlar çerçevesinde ücretsiz servis çıkararak günlük tedavi seansları düzenlemekteyiz. Yine özel ve tamamlayıcı sigortaları olan hastalarımızdan SGK anlaşmalı tedavilerde herhangi bir fark ücreti almadan tedavilerini gerçekleştirmekteyiz”

YAPILAN TEDAVİLERİ ANLATTI

Yapılan tedaviler hakkında bilgi veren Eke; “Merkezimizde yetişkinlerde görülen Multiple Skleroz, Parkinson Hastalığı, İnme , Omirilik Yaralanması; çocuk hastalarımızda görülen serebral palsi, Spina Bifida , Muskuler Distrofi, Brakial Pleksus gibi rahatsızlıklarda kişinin yürüme ve kol fonksiyonlarındaki eksikliklerin ve yetersizliklerin rehabilitasyonu tecrübeli fizyoterapistlerimizce uygulanmaktadır. Merkezimizde ayrıca, her türlü kırık çıkık, yırtık operasyonları ve protez uygulamaları sonrası gelişen kısıtlılık ve güçsüzlük gibi problemlerin tedavisi yapılmaktadır. Romatoid Artrit, Ankilozan Spondilit, Polimiyalji romatika, sjögren sendromu gibi romatizmal hastalıkların tanı ve tedavileri de yapılmaktadır. Kurumumuz da bel ve boyun fıtığı, diz problemi gibi hastalıkların tedavisini manuel terapi, kuru iğneleme, kupa tedavisi ve PRP uygulamaları uygun hastalarda hastanın ihtiyacına göre uygulanmaktadır. Yine merkezimizde mikroenjeksiyon yöntemi ile migren tedavisi, bölgesel lipoliz uygulamaları, kalıcı akne tedavileri, saç dökülmesini engelleyen hatta canlı saç köklerinden tekrar saç çıkmasını sağlayan saç tedavileri başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Biofeedback yöntemi ile frekans tıbbı üzerinden alkol madde ve sigara bağımlılık tedavileri, karbonhidrat silmesi yöntemi ile obezite tedavileri, ruhsal dengeleme yöntemi ile panik atak ve depresyon tedavileri, allerji tedavileri başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” dedi.

“TEDBİRLERİ SIKI BİR ŞEKİLDE UYGULUYORUZ”

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de artış gösteren Koronavirüs Salgını’na karşı gerekli tedbirleri uyguladıklarını söylerine ekleyen Eke; “Hastalarımız tedaviye geldiklerinde girişte ve tedavi salonlarının girişlerinde ellerini stantlarda dezenfekte edebilmektedir. Yine her hastanın girişte ateş ölçümü yapılmaktadır. Poliklinikler ve tedavi salonlar ozon bazlı ultraviyole ışınları ile dezenfekte edilmektedir. Kullanılan çarşaflar her hastadan sonra değiştirilmekte ve aletlerimiz her hastadan sonra dezenfekte edilmektedir. Kapı kolları ve paralel bar gibi sık kullanılan yerler sık sık dezenfekte edilmektedir. Personelimiz ve hastalarımıza kurum içinde maske temini yapılmaktadır” dedi.  Basın toplantısının ardından Özel Fizitem Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Muhammet Ali Eke, merkezde bulunan tedavi merkezlerini gezdirerek tedavi yöntemlerini anlattı ve cihazlar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!