Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ENGELLİLERE YARDIM OY ÇOKLUĞUYLA MECLİSTEN GEÇTİ

ENGELLİLERE YARDIM OY ÇOKLUĞUYLA MECLİSTEN GEÇTİ
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısının 2’nci oturumu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik başkanlığında yapıldı. Toplantıda engelli vatandaşlara yapılan yardımın 800 TL’den 900 TL’ye çıkartılması mecliste oy çokluğuyla kabul edilirken, AK Parti Grubu, yardım miktarının minimum bin lira olması gerektiğini belirtti.
MUSTAFA ÇETİN

Meclis gündem maddelerine geçmeden önce kısa bir bilgilendirme yapan Becerik, “Belediyemiz Sayıştay denetiminden layıkıyla geçti. Sayıştay Denetim Raporu da sitesinde yayınlandı. Bilgi almak isteyen arkadaşlar inceleyebilirler” dedi.

AK PARTİ 1000 TL İSTEDİ

Toplantıda ilk olarak engellilere yapılan yardım hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Engellilere yapılan yardımın 2022 yılında da devam etmesi, yardım şartlarının belirlenmesinde belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi komisyonda oy birliğiyle kabul edilirken, doktor raporuyla en az yüzde 40 engelli olduğunu ispat eden engellilere aylık kişi başı 900 TL yardım yapılması da komisyon oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili komisyon üyeleri yardım miktarının bin TL olması yönünde oy kullandı. Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, geçtiğimiz yıl 800 TL yardım yapıldığını anımsatarak “Yüzde 10-12 oranında artış yapılması belediye meclisimize yakışmamış. Komisyonda böyle bir karar almışlar ama bu rakamın artırılmasını talep ediyoruz. 900 TL bugünün şartlarında çok komik bir rakam. En azından yüzde 20-30 gibi güncelleyip tekrar bir karar alırsak memnun oluruz. İyi de olur. Meclisimize yakışan bir karar olur” dedi.

“MECLİSE YAKIŞMIYOR DEĞERLENDİRMESİNİ KABUL ETMİYORUM”

Bulut Becerik de konuyla ilgili olarak; “Meclise yakışmıyor gibi değerlendirmeleri kabul etmiyorum. Ben de Plan Bütçe Komisyonu başkanıyım. Bunları komisyonda tartıştık. Komisyonumuzdan tavsiye niteliğinde bu şekilde bir karar çıktı” dedi. Engelli vatandaşlara yapılan yardımın 2022 yılında da devam etmesi ve yardım miktarının 900 TL olması yönündeki komisyon raporu mecliste de AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Komisyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 parsel hakkında kamu yararı alması yönünde olumlu görüş bildirirken, komisyon raporu mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

BEDELSİZ OLARAK TAHSİS EDİLECEK

Toplantı, Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan çok amaçlı salonunun kar amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerine ve kamu kurum kuruluşlarına bilet satışı olmayan, kar amacı gütmeyen organizasyonlar için ücretsiz tahsis edilmesi konusuna ilişkin Tarife Komisyonu raporunun görüşülmesiyle devam etti. Kültür Merkezi Çok amaçlı Salon’un uygun talepler neticesinde kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lara, bilet satışı olmayan, kar amacı gütmeyen etkinlikler, organizasyonlar için bedelsiz olarak tahsis edilmesi yönündeki komisyon raporu mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE HİSSESİ SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Toplantı 6 adet belediye hissesinin satışına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. 5 belediye hissesinin satışı oy birliğiyle, 1 belediye hissesinin satışı ile AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kızılpınar 545 ada 16 parsele ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşülerek kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş.’nin 11.01.2022 tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurulunda belediyeyi temsil etmeye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesi yönündeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Altyapı tesisleri geçiş hakkı ücretleri hakkındaki Tarife Komisyonu raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, kesinleşen Belediye Meclis kararlarının halkımıza resmi ilan alma hakkı olan ilçemizdeki yerel gazeteler vasıtasıyla duyurulması, ilan bedellerinin ödenmesi, bu iş ve işlemler için Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tam yetkili kılınması talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

OY BİRLİĞİYLE MECLİSTEN GEÇTİ

Meclis karar özetlerinin ilçede faaliyet gösteren ve resmi ilan yayınlanma hakkı olan yerel gazetelerde yayınlanması, ilan giderlerinin belediye tarafından karşılanması, bu işlemleri için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi yönündeki komisyon raporu mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!