Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN: “ARTIK LÂL OLMAYACAĞIZ”

ERSEÇKİN: “ARTIK LÂL OLMAYACAĞIZ”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin yaptığı basın açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Çerkezköy ziyaretini değerlendirdi. Tüm parti üyelerine destekleri için teşekkür eden Erseçkin, eski yönetime de çağrıda bulundu. Tüm eleştirilere açık olduklarını ifade eden Erseçkin, “Biz hala iyi niyet çerçevesinde davranışlarımızı sürdürüyoruz. Fakat dışarıda partimizle alakalı olumsuz durum aksettirmeye çalışanlara karşı tüzüğümüz ve yasal işlemler uygulanacaktır” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, yaptığı basın açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Çerkezköy ziyaretini değerlendirdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erseçkin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in parti binasına girdiği esnada yaşanan tartışmayı ve daha önce Cumhuriyet Konseri’nde zabıtalarla yaşanan tartışmayı anlattı. Eski yönetim tarafından sosyal medya üzerinden yapılan ithamlara da değinen Erseçkin; “Artık lâl olma zamanı bitti. Parti üyelerimiz hakkında olumsuz tutum ve davranış sergileyenlere parti tüzüğümüz ve yasal işlemler uygulanacaktır” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

İlçe Başkanı Erseçkin, Genel Başkan Meral Akşener’in ziyaretini değerlendirdi. Erseçkin, yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Bizim teşkilatımız 3 hafta önce göreve gelerek, yeni bir yönetim oluşturdu. Birçok arkadaşımız daha önce aktif olarak siyasette bulunmamış yeni arkadaşlarımız. Bugün burada olmamızın amacı; genel merkezden sayın genel başkanımız Meral Akşener, ilçemizi ve teşkilatımızı ziyaret etmişti. Çok ciddi emek ve çaba sarf ettiler. Yönetimimize ve sizlere teşekkür etmek için burada toplandık. Genel başkanımızın yapmış olduğu birçok ziyaret ulusal basında yer almamıştı ama yerel basından çok büyük destek alıyoruz. Bu vesileyle yerel basınımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın İl Başkanımız Sertaç Alkaya’ya, yönetimimize, Pazarcılar Derneği Başkanımız Kasım Korkmaz’a, genel başkanımızı çok büyük sevgi, saygı ve emekle karşılayan Pazar esnafımıza, vatandaşlarımıza, gaziler derneği başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AKŞENER’İN YAZISINI OKUDU

Akşener’in İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı anı defterine yazdığı yazıyı da okuyan Erseçkin; “Biz partimizi kurduk hemen 6 ay sonra genel seçime girdik. Yılımızı tamamlamak üzereyken yerel seçime girdik. Ama şükürler olsun ki bu seçimlerden alnımızın akıyla çıktık ve genel başkanımızın da takdirini kazandık. Kendisi Çerkezköy’e çok teşekkür etti. Genel Başkanımız anı defterimize bir not düşmüştü. Şimdi bu notu sizlerle paylaşmak istiyorum; ‘İlçelerimizi ziyaret etme programımız çerçevesinde Çerkezköy’de bulunuyoruz. Teşkilat mensuplarımız başta, il ve ilçe başkanlarımız olmak üzere organize ettiğiniz program harikaydı. Emeklerinize teşekkür ediyorum’ Bu bir teşkilat için yazılabilecek en güzel kelimeler ve bizler için de gururdur. Millet İttifakı olarak sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay ve sayın CHP İlçe Başkanımız Ayfer Dönmez, genel başkanımızla birlikte buradaydılar, kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımız Grup Toplantısı’nda ilçe ismi vererek bizden söz edecek. Mutlaka ufak tefek kusurlarımız olmuştur ama biz daha emekleme gayretindeyken genel başkanımızın bizleri ziyaretinde yürümeyi bile bırakın koşmak zorunda kaldık. Eksiklerimiz, kusurlarımız vardır, herkes hakkını helal etsin” ifadelerine yer verdi.

“PARTİMİZİ SEVEN İNSANLARIN SAYISI ÇOK FAZLA”

Bir buçuk yıllık süre zarfında çok yol kat ettiklerini açıklayan Erseçkin; “Bundan 14 ay önce atanmış yönetim olarak göreve başlamıştık, 83 üyemiz ile görevi devralmak durumunda kaldık. 1 buçuk yılda şu anda sayımız 400’ün üzerine çıktı. Partimizi seven insanların sayısı çok fazla ama bizim onlara ulaşmamız lazım. Genel başkanımızın yaptığı çalışmaların halkımız tarafından takdir gördüğü kanaatindeyim. Yapmış olduğumuz doğru davranışlarla takdir topluyoruz. Teşkilatımızın emeği çok fazla ama biz daha yeni başlıyoruz. Göreve geldiğimde demiştim. Tek hedefimiz genel başkanımızı iktidara taşımak ve ülkemizi hak ettiği gibi parlamenter sisteme geri döndürerek hak ettiği şekilde yönetimini sağlamak” diye konuştu.

“GAZETE MANŞETLERİNE TAŞINACAK KADAR OLAY BİR DURUM DEĞİLDİ”

Erseçkin açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erseçkin, Akşener’in ilçe binasına gireceği sırada güvenlik görevlisi ile ilgili yaşanan tartışmayı soran basın mensuplarına şu cevabı verdi; “Genel başkanımızın ilçemize ziyareti öncesinde süreci doğru yönetebilmek adına kişiler görevlendirildi. Bizim bölge sorumlumuz Alpaslan bey ziyaret öncesinde Pazar yerini gezdi. Genel başkanımızın tüm pazarı gezmesi, korona tehditi yüzünden mümkün değildi. O yüzden rutin hat belirlenerek en çok vatandaşı nerelerde görebilir şeklinde bir program yapıldı. Bize gelen programda da genel başkanımız önce teşkilatı ile bir toplantı yapacak, sonrasında basın mensubu arkadaşlarımız içeri alınacak ve basın açıklaması yapılacaktı. Bizim yeni kurulmuş olmamıza rağmen teşkilatımızın en güçlü olan tarafı; verilen görevi layıkıyla yerine getirme inancıydı. Genel başkanımız teşkilatımızın içerisine girdiği anda burada istediği atmosferi yakalayalım düşüncesiyle bizim aldığımız profesyonel destekteki arkadaşımız da içeriye girmeye çalışan bir arkadaşımızla, güvenlik görevlisi arkadaşımız bir problem yaşadı. Tam ben teşkilattan içeriye girmeye çalışırken güvenlik görevlisinin sesini duydum. Düşünsenize, ev sahibiniz içeriye giriyor ve içeride bir gürültü var. Ben susması gerektiğini söylüyorum, ellerimizde görüntü var, defalarca izledim. Görevli arkadaşımız görevini yapmak hususunda genel başkanımızın içeriye gireceğini bilmediğinden herhalde bir tartışma yaşanıyor. Gazete manşetlerine taşınacak kadar olay bir durum da değil. Ben konuyu kapatma gayretindeyim. Sonrasında il başkanımız ‘Teşkilatını oturttur, genel başkanımız geliyor’ diyor. Ama başlık ‘Erseçkin çıldırdı’ diye atılıyor. Üzüldüğüm tek nokta şu: genel başkanımızın gelmesi üzerine manşet yapılmaması. Ben bugün genel başkanımızın ziyareti üzerine manşet atılmasını isterdim ama ben genel başkanımızdan rol çaldım. Kendi takdirleridir. Biz o haberde nasıl manşet olduysak, gayretimiz ve çabamızı da ön sayfalarda görmeyi isteriz. Çünkü biz iyilik için yola çıktık. Bu partide olan herkesin tek bir görevi var; ilçemize iyilik tohumları ekmek. Tabi bu iyilik tohumlarını yeşertmek bize mi yoksa bizden sonraki arkadaşlara mı nasip olur bilemiyorum ama bizim amacımız bu tohumları ekmek” şeklinde konuştu.

“BEN YANLIŞA ASLA DOĞRU DEMEM”

29 Ekim Cumhuriyet Konseri’nde zabıta ile ilgili yaşanan tartışmaya da değinen Erseçkin; “29 Ekim Cumhuriyet konserinde yaşanan olaya gelinirse, ben burada görevli arkadaşlarımla varım. Buraya bir yönetim kurulu arkadaşımız geldiğinde kapıda karşılıyorum. Hiçbir zaman makam odama bir şey alıp çıkmanın dışında geçtiğimi hatırlamıyorum. Burada her zaman yönetimimizle iç içeyiz. Niyetimiz hepimizin takdir gördüğü bir Çerkezköy yaratmak. Eski yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte fener alayına katıldık. Yaklaşık 7-8 arkadaştık oraya giren. Belediye başkanımız konuşmaya başlayacak fakat ben sağıma bakıyorum, soluma bakıyorum bizden kimse yok. O anda çok yüksek bir gürültü var. Ulaşmaya çalışıyorum. Sonra zabıta arkadaşımız içeriye kimsenin alınmayacağını söyledi. Ama birtakım esnemeler olduğunu gördük, kasıtlı mı? Kasıtsız mı bilemiyorum. Bakıyorum birileri giriyor, fakat benim arkadaşlarım gelmiyor. Benim arkadaşlarım orada yoksa beni baştacı da yapsalar, bütün gün sahnede oturtsalar benim için hiçbir kıymeti yok. Sonra zabıta müdürümüz Kenan Bey’e gittim, sordum durumu: ‘Onlar talimatı uyguluyor’ dedi. Dedim ki, talimatta İYİ Parti’nin içeriye alınmaması gibi bir durum mu var. Konu bana böyle aksettirildi dedi, itirazınız varsa şikayetlerinizi söyleyebilirsiniz dedi. Ben de çıktım oradan. Birlikte yola çıktığım arkadaşlarımı asla yarı yolda bırakmam. Bunun için mücadele veririm. O gün o arkadaşlarımız, belediye başkanımızın orada bulunmasına destek olan, sahada çalışmış arkadaşlarımızı o platformun önünde görmek için mücadele ettim. Arkadaşlarımız yoksa ben de yokum dedim ve oradan çıktım. Sonrasında belediye başkanımızla sorunu çözdük ve bundan sonra öyle bir durumla karşılaşmadık. Ben yanlışa asla doğru demem, yanlış, yanlıştır. Ben bütün gün başkancılık oynayayım yanımda kimse olmayınca benim için kıymeti yok” dedi.

“YASAL İŞLEMLER UYGULANACAK”

Eski yönetim tarafından sosyal medya üzerinden parti yönetimine yönelik yapılan eleştirilerle ilgili sorulara da cevap veren Erseçkin; “Şimdi bizim teşkilatımızın bizim insiyatifimizin dışında benim de içinde bulunduğum görevden alınmış bir teşkilat var. Bu teşkilatın görevden alınması için şahsi bir tutumum olmamıştır. Bizim kapımız herkese açık. Her zaman buyursunlar gelsinler dedim. Ama onlar bu başarıya nasıl gedik açabiliriz gayretinde oldular. Biz de hali hazırda bu arkadaşlarımıza karşı susma hakkımızı kullanıyoruz. Onlar hala bizim partimizin bir üyesi. Fakat şöyle bir gerçek var. Biz bütün olayları büyük stres çarkları döndürerek karar vermeye çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımız buradan olmak yerine bize zarar vermeye uğraştıklarını hissettikten sonra onlara karşı Lâl olma kararı verdik. Genel başkanımızın çok büyük bir tavrı var. Teşkilat mensubu arkadaşlarımıza, partimizin üyesine herhangi bir hakaret, olumsuz veya kötü konuşma gibi bir tavır olması durumunda kendisi hakkında yasal işlemler başlatılır diyor. Bundan sonra lâl olur muyuz bilemiyorum. Biz hala iyi niyet çerçevesinde davranışlarımızı sürdürüyoruz. Fakat dışarıda partimizle alakalı olumsuz durum aksettirmeye çalışanlara karşı tüzüğümüz ve yasal işlemler uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay
    17-03-2020 09:36

    Helal olsun sana başkanım

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!