Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN: “BASIN, BAŞLI BAŞINA BİR KUVVET, BİR MEKTEP, BİR REHBERDİR”

ERSEÇKİN: “BASIN, BAŞLI BAŞINA BİR KUVVET, BİR MEKTEP, BİR REHBERDİR”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin; “Kamuoyunun eksiksiz ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi ve halkın haber alma ihtiyacının karşılanması noktasında basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep aynı zamanda halkımız için de bir rehberdir” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erseçkin mesajında, basının önemine değinirken; “Basın başlı başına bir kuvvet, aynı zamanda mektep ve halkımız için de bir rehberdir” dedi.

“MEDYANIN AYAKTA KALMASI DEMOKRASİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR”

Yasama, Yürütme ve Yargının ardından basının dördüncü kuvvet olduğuna dikkat çeken Erseçkin; “Dünyada ve ülkemizde adalet sisteminin işlenmesi adına basın olayların takipçisi olarak halkımızın bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Yasama, Yürütme ve Yargının ardından dördüncü kuvvet olarak dikkat çeken medya demokrasimizin kesintiye uğradığı dönemlerde, çok ciddi baskılara da maruz kalmıştır. Dünyada ve ülkemizde etkin bir rol oynayan sosyal medyanın günlük hayatımıza girmesinin ardından yazılı basın sekteye uğramış, ulusal ve yerel bazda birçok gazete yazılı basın hayatına son vermiştir. Sürekli olarak değişen Türkiye ve Dünya gündeminden haber akışı sağlayan medyanın ayakta kalması ülkemiz için oldukça önemlidir. Yerel ve ulusal gazetelerimizin tek geçim kaynağı ilan ve reklamlar olup, basın ilan kurumu aracılığıyla iletilen ilanlardan yüzde 15 komisyon kesilmektedir. Şu zor günlerde yazılı basın hayatına devam etmek isteyen gazetecilerimiz için bu çok büyük bir yük olmuş ve artık kaldıramayacak duruma gelmiştir. Tekirdağlı Milletvekilimiz sayın Enez Kaplan’ın da dediği gibi komisyonun kaldırılması yerel basınımızın yükünü bir an olsun azaltacaktır” dedi.

GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayan Erseçkin; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de dediği gibi ‘Basın bir milletin müşterek sesidir. Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep ve bir rehberdir’ Bu duygu ve düşüncelerle ulusal ve yerel bazda gazetecilik mesleğini sürdüren, halkın gözü kulağı olmaya devam eden tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, sıhhatli ve iyilik dolu günler diliyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!