Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN: “GENÇLERİMİZİN HAKKINI GASP EDEMEZSİNİZ”

ERSEÇKİN: “GENÇLERİMİZİN HAKKINI GASP EDEMEZSİNİZ”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin; “Son günlerde gündeme gelen ‘İstihdam Kalkanı Paketi’nde kıdem tazminatında fon için kırmızı çizgiler çizilirken, yeni tasarıya göre 25 yaş altı gençlerimizin ve 50 yaş üstü vatandaşlarımızın kıdem tazminatına yer verilmiyor. Kısa ve günü kurtarma derdinde olan iktidarın bu isteği uzun vadede emekli adayı gençlerimizi olumsuz etkileyecektir” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, ilçedeki gençleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bu hafta mecliste gündeme gelmesi beklenen tasarıda 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerle ilgili düzenlemelerin yer aldığını ifade eden Erseçkin; “Hükümetin yakında Meclise getireceği “Yeni İstihdam Kalkanı” paketinde kıdem tazminatının gasp edilmesi daha da yaygınlaştırılmak isteniyor. 25 yaş altı gençlerimizin ve 50 yaş üstü vatandaşlarımız için yapılan bu düzenlemede kıdem tazminatı ve ihbar tazminatına yer verilmiyor. Bu yeni pakette yapılan düzenleme istihdama değil, patronların kıdem tazminatını gasp etmesine kalkan olacak” dedi.

“SİGORTA ZORUNLULUĞU OLMAYACAK”

İYİ Parti İlçe Başkanı Erseçkin, Çerkezköy’deki gençleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Mecliste gündeme getirilmesi planlanan yeni düzenleme ile ilgili de konuşan Erseçkin; “Meclise bu hafta sunulması beklenen kanun ile 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri kişilerin ayın yarısından az çalıştırılırsa sigorta yapma zorunluluğu olmayacak. Hükümet bu kanun ile sürekli artmakta olan işsizliğin önüne geçmeyi ve işsizlik rakamlarını gündemden düşürüp seçmen gözünde artı puan almayı hedefliyor” dedi.

“UZUN VADEDE OLUMSUZ ETKİLEYECEK”

Yeni yasa tasarısının uzun vadede emekli adaylarını olumsuz etkileyeceğini ifade eden Erseçkin; “Bu durum Evde hiç çalışmadan üretmeden bir geliri olmadan oturmaktansa, iş aramaktan yılmış, genç ve aile geçindirmeye mecbur olan yurttaşlar için kötünün iyisi bir sistem olarak havuz medyasında lanse edilecektir. Ancak, uzun vadeli düşünülmeli. Sadece günü kurtarma olmamalı. Çünkü 01/10/2008 sonrası ilk sigorta tescili olan kişiler minimum 7000 günü doldurmak zorunda. Basit bir hesap ile 2008 den beri full çalışmış olduğunu farz edersek, istenen minimum 7000 günün yarısı dolmuş olsa bile, geri kalan gün sayısı yarım aydan az çalışıp sigorta yapılma mecburiyeti olmayan kişiler için emeklilikte istenen günü toplayamama problemi olarak karşımıza çıkacak. Kanun daha onanmadı, ancak onanırsa bu sigortası ödenmeden çalışılan günlerin aynı askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması gibi borçlanılabileceği yönünde durumlar meydana gelebilir. Getirilmek istenen kanun uzun vadede geleceğin emekli adayları için olumsuz durumlar arz edecektir” diye konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!