Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN: “İKTİDAR, YOKSULLAŞTIRDIĞI HALKA BİRAZ DAHA YASLANMA PEŞİNDE”

ERSEÇKİN: “İKTİDAR, YOKSULLAŞTIRDIĞI HALKA BİRAZ DAHA YASLANMA PEŞİNDE”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Kıdem Tazminatı’nda yapılması gündemde olan yeni düzenleme ile ilgili olarak; “İktidar partisi, kendisi tasarruf yapma endişesi taşıdığı için bizzat kendisinin yoksullaştırdığı halka biraz daha yaslanma peşinde, olay tam olarak budur”

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Kıdem Tazminatı’nda yapılması gündemde olan yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Erseçkin, konuya ilişkin; “Devletin para bulmaktaki zorluğunu, işçinin alın terine göz dikerek fonu piyasayı rahatlatmak ve zaten kendisinin yoksullaştırdığı halka biraz daha yaslanma peşinde olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“HALKA BİRAZ DAHA YASLANMA PEŞİNDE”

Erseçkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İktidarın 17 yıldır gündeme defalarca getirdiği, ancak kabul ettiremediği kıdem fonu bu defa çok ciddi. Çünkü iktidarın daha önce olmadığı kadar paraya ihtiyacı var. Ve hedef kitle bu günlerde bunu pandemi yüzünden sahaya taşıyamayacak durumda. İşçi kesim için zararı ifadeye gerek yok zira 8/9/1999 öncesi işe giren ve 15 yıl 3600 günü dolduran, evlenen, askere giden ve 4857/17’ye göre geçerli fesih ile işten çıkarılan kıdem tazminatını alabilirken, bu artık 60 yaşından önce olmayacak. İktidar bu sefer daha güçlü bir reklam (tamamlayıcı emeklilik sistemi) ile konuyu gündeme taşırken Bu savı savunanalar kendi ayaklarına da sıktıklarının farkında değil. Yönetim için kendi seçmenlerini dahi zor duruma düşürecek olsa da, iktidarın başka çaresi yok. Sürekli ezilen işçi kesimini biraz daha yolarak ekonomiyi toparlama niyetinde. Bakmayın siz ‘Kıdem tazminatını alamayan kitle için bunu çıkartıyoruz’ demelerine. ‘Emeklilik aylıklarını daha fazla vermek için bu yasayı çıkartıyoruz’ demelerine. 2008 yılında yürürlüğe sokulan 5510 sayılı kanun ile aylık bağlama oranı ülke büyüme hızının güncelleme katsayılarına olan etkisini yüzde 70 oranında düşüren aynı iktidarın ‘Aylıkları arttırmak için yapıyoruz’ demesi pek inandırıcı değildir. Kendisi  tasarruf yapma endişesi taşıdığı için bizzat kendisinin yoksullaştırdığı halka  biraz daha yaslanma peşinde. Olay tam olarak budur. 1980 öncesi kıdem tazminatı 1 yıla 3 aylık maaş idi. Kıdem tazminatında Brezilya modeli ise 1 yılda 13 maaş verilerek kıdem tazminatı maddi külfetinden kurtuluyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!