Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN; “SANA SÖZ ÇERKEZKÖY, VİRÜS BİTİNCE BİRBİRİMİZE DAHA SIKI SARILACAĞIZ”

ERSEÇKİN; “SANA SÖZ ÇERKEZKÖY, VİRÜS BİTİNCE BİRBİRİMİZE DAHA SIKI SARILACAĞIZ”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin; “Tüm dünyayı tehdit eden ve son 15 gündür ülkemizde yayılan Koronavirüs salgınına karşı yapabileceğimiz en iyi şey evde kalmak. Lütfen sen de sevdiklerin için evde kal. Sana söz Çerkezköy virüs bitince birbirimize daha sıkı sarılacağız” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile ilgili Türkiye’de alınan önlemlere değindi. Vatandaşların ‘Evdekal’ çağrısına uyması gerektiğini ifade eden Erseçkin, bu dönemde çalışmak zorunda kalan işçiler için de gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Erseçkin, ayrıca bu dönemde kepenk indiren esnaflar için alınan tedbirlerin yeterli olmadığını belirterek; “Açıklanan pakette esnaflarımız başta olmak üzere birçok işkolu düşünülmemiş. Bu dönemde kepenk indiren esnafımızın kira ödemeleri ve fatura ödemeleri için yeterli destek yapılmazsa, zaten zor dönemden geçen esnafımızın durumu daha da kötüleşecek” dedi.

“İŞÇİLERİMİZ DÜŞÜNÜLMÜYOR”

İYİ Parti İlçe Başkanı Erseçkin, açıklamasında şunları ifade etti; “Tüm dünyayı kasıp kavuran ve son 15 gündür ülkemizde de son açıklanan rakamlara göre 92 kişinin ölümüne neden olan Koronavirüsü’ne rağmen her gün işine gitmek zorunda olan işçilerimiz var. Koronavirüs nedeniyle birçok işyeri çalışmalarına ara verdi. Fakat, fabrikalarda her gün işe gitmek zorunda kalan işçilerimiz var. Ve işçilerimiz için henüz iktidar tarafından bir düzenleme yapılmadı. Virüs günden güne yayılmaya devam ediyor, vakalar günden güne artıyor. Bu durumda işçilerimiz büyük bir risk altındayken, onların da salgın boyunca evlerinde kalabilmesi için ücretli izin verilmeli” dedi. Tüm bunların yanı sıra virüs bahane edilerek birçok işçinin işten çıkarıldığını kaydeden Erseçkin; “Virüsten sonra en büyük sorun işsizliktir. Virüs bahane edilerek, birçok işyeri ve fabrika sahipleri birer birer işçilerini çıkartmakta ve vatandaşlarımız zor durumda kalmaktadır. Virüs atlatıldığı takdirde ülkemizdeki işsiz sayısı oldukça artacaktır. Bununla ilgili de yeterli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZIN DURUMU GİDEREK KÖTÜLEŞMEKTEDİR”

Koronavirüs salgınının yayılmasının ardından birçok esnafın kepenk kapattığını ifade eden Erseçkin; “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Esnafa Destek Paketi’nde istenilen şartlar esnafa köstek olmadan öteye gidememiştir. Koronavirüs salgını nedeniyle kepenk kapatan esnafımızın zaten zor olan günleri daha da zor geçecektir. Bankaların bu krediyi vermek için istedikleri şartlar son 5 yıl içinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve KOSGEB’den kredi almamış olması, borcu olmaması ve takibe düşmemesi gibi ağır şartlar bulunmaktadır. Bugün Çerkezköy’de sayısı 2 binleri bulan esnafımız zor günler geçirmektedir. Çok az esnafımızın bu şartlarda taşımakta, zor durumda olan esnafımız bu kredi destek paketinden yararlanamamaktadır. Zaten bu şartları taşıyan esnafa Kredi Kefalet Kooperatifleri kredi vermektedir. Yani bu yapılanı destekmiş gibi göstermek doğru değildir. Esnafımıza daha esnek kredi verilebilecek uygulamalar geliştirilmeli ve esnafımızın bu zor günleri atlatması sağlanmalıdır” diye konuştu.

“SAĞLIK İÇİN EVDE KAL ÇERKEZKÖY”

Virüse karşı önlem amacıyla tüm Çerkezköylülere ‘Evde kal’ uyarısında bulunan Erseçkin; “Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Zor günleri atlattığımızda ise birbirimize daha sıkı sarılacağız. Hepimizin sağlığı için birbirimize uzak kaldığımız bu günlerde tüm vatandaşlarımıza evde kalmasını öneriyorum. Yetkililerden yapılan uyarılar dikkate alınmalı ve toplum sağlığı için bir müddet daha dişimizi sıkmalıyız. Senin, benim, bizim, çocuklarımızın, büyüklerimizin sağlığı için evde kal Çerkezköy” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay çiçek
    28-03-2020 17:02

    Kim tutar seni başkanım evde kal kimse sokağa çıkmasın hep beraber iyi olacağız

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!