Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERSEÇKİN’DEN BASIN BAYRAMI VE LOZAN MESAJI

ERSEÇKİN’DEN BASIN BAYRAMI VE LOZAN MESAJI
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin 24 Temmuz Basın Bayramı ve Lozan Anlaşması’nın yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Erseçkin mesajında şunları ifade etti; “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılmasından hareketle her yıl 24 Temmuz "Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Demokrasinin gelişmesinde önemli bir yeri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; demokrasinin gelişmesinde ve yaşamasında en önemli bir rol oynamaktadır. Halkın haber alma ihtiyacının karşılanmasında ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasında önemli bir görev alan basını yaşatmak gerekmektedir. ‘Basın milletin müşterek sesidir’ diyerek Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de basın mensuplarının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini en güzel şekilde açıklamıştır” dedi.

BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

Basında 21. Yüzyılda sansürün devam ettiğini ifade eden Erseçkin; “Demokrasilerde medya bir kontrol görevi olarak önemli bir işlevi yerine getiriyor. Basın ve medya; yasama, yürütme ve yargının ardından 4. Kuvvet olarak karşımıza çıkıyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan medya son dönemlerde ağır şekilde baskı altında. Baskıların büyük bir çoğunluğu yerel ve ulusal basının ilan gelirlerini kesip onların kapanmasına yol açmaktır. Son yayımlanan tasarruf tedbirleri de basına uygulanan en büyük sansürlerden bir tanesidir. Düzenlemeye göre kamu kurum ve kuruluşları mevzuatın zorunlu kıldığı ya da faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan ve reklam veremeyecekler. Ayrıca kamu kurumları günlük gazete alımı yapamayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olamayacak. Basın ayakta durmakta bu kadar güçlük çekerken ‘tasarruf’ adı altında uygulanan bu baskı, yerel ve ulusal basımımıza büyük darbe vuracaktır. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi en büyük temennimizdir. Bizler İYİ Parti olarak basınımızın yaşatılması ve ayakta kalması için elimizden geleni yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 7 gün 24 saat mesai meftunu gözetmeksizin çalışan değerli basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı kutluyor, baskısız, özgür fikir ortamının yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

LOZAN’IN 98. YILINI KUTLADI

Lozan Barış Anlaşması’nın yıldönümünü de kutlayan Erseçkin; “Ulusal egemenliğimizin, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün belgesi olan Lozan Barış Antlaşması’nın 98’nci yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!