Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

FAİZLER DÜŞTÜ FAKAT...

FAİZLER DÜŞTÜ FAKAT...
Varna Emlak Ofisi İşletme Ortakları İsa Acar ve Mehmet Arslan, kredi faiz oranlarının düşmesinin ardından emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte beklenen ilginin artış göstermesini beklediklerini ifade eden Arslan ve Acar, daire fiyatlarının da faiz oranlarına paralel olarak arttığını belirtti.

FİYATLAR 100 BİN LİRAYA KADAR ARTIŞ GÖSTERDİ

Çorlu Muhittin Mahallesi’nde faaliyet gösteren Varna Emlak Ofisi işletme ortaklarından Mehmet Arslan ve İsa Acar, emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İşletme ortaklarından Mehmet Arslan, 4 banka tarafından açıklanan ve daha sonra diğer bankaların da eklendiği destek kredisinin emlak piyasasını hareketlendirdiğini belirterek; “Kredi faiz oranlarının düşmesi ile birlikte ev fiyatları da yükseldi. Satışlar ilk haftadan biraz hareketlenmesine rağmen şu an tekrar durma aşamasına geriledi. Fiyatlarda. 10 ila 100 bin arasında fiyat artışı yaşandı. Tabi büyük şehirlerde bu artış daha fazla olmuş. Bu nedenle şu an beklediğimiz ilgiyi henüz alamadık. Vatandaşlarımız yüksek fiyat konusunda biraz daha temkinli olsunlar” ifadelerini kullandı. Genel olarak müstakil bahçeli evlere ilginin olduğunu belirten Arslan; “Şu anda bahçeli evlere daha çok ilgi var. İnsanlar şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve doğada daha fazla zaman geçirmek istiyor. Bu yüzden de şehir dışında bulunan evlere daha çok ilgi var” şeklinde konuştu. Koronavirüs’ün insanların alışkanlıklarını da değiştirdiğini söyleyen Arslan; “İnsanlarımız doğa ve yeşillik olan siteler ve daire arayışında. Şehir dışına kaçmak istiyorlar. İnsanın kalabalık olmadığı yoğunluğun olmadığı yerlere kaçış var” diye konuştu.

“FİYATLARIN DAHA UYGUN SEVİYEYE ÇEKİLMESİ GEREKİYOR”

Öte yandan İşletme Ortaklarından İsa Acar da her bütçeye uygun şekilde portföy hazırladıklarını ve herkesi ev sahibi yapmak istediklerini belirterek; “Bizler herkesi ev sahibi yapmak, insanların kendi evine kavuşmasını istiyoruz. Şu an konut destek paketleri ile herkesin ev sahibi olacağını düşünüyorum. Tabi daire fiyatlarının da daha uygun seviyelere çekilmesi gerekiyor. Eğer uygun fiyattan daire satışı gerçekleşirse yeni konutlara başlanılabilir ve emlak piyasası daha da hareketlenir düşüncesindeyiz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!