Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“GENÇLERİMİZİ HER ALANDA SPORA TEŞVİK ETMEK İSTİYORUM”

“GENÇLERİMİZİ HER ALANDA SPORA TEŞVİK ETMEK İSTİYORUM”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, canlı yayında bölgede faaliyet gösteren 9 ayrı gazeteden 9 gazetecinin sorularını cevapladı. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de Çerkezköy 1911 Spor Kulübü, Tekirdağspor ve Marmaraereğlispor’la aynı grupta mücadele edecek olan Kapaklıspor’a maddi destekte bulunacak mısınız? Sorusunu cevaplayan Çetin, destek olacaklarını kaydetti. Başkan Çetin, Mustafa Hikmet Uğraş Stadyumu’nun da mülkiyetini Kapaklı’ya kazandırmak için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

“3 BUÇUK MİLYON LİRA NAKDİ YARDIM YAPILMIŞ”
Kaapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, gazetecilerle canlı yayında soruları cevapladı. Kapaklıspor’a destek olacak mısınız? Sorusunu yanıtlayan Çetin; “Göreve geldikten sonra Kapaklı’da zihniyet değişimini ortaya koyalım istedik. 2018 yılında Kapaklıspor ve Sitespor’a 3 buçuk milyon lira harcanmış. 38 tane futbolcu Kent AŞ’de çalışıyor görünüyor. Böyle bir tablo vardı. Onların maliyetleri bu rakamın içerisinde yok. Bu 3 buçuk milyon nakdi olarak aktarılmış rakam. Biz göreve geldiğimizde şunu söyledik; “Biz şampiyon olamayabiliriz. Ben de oynadım Kapaklıspor’da. Hiç para almadan kendi ayakkabılarımızla o formayı terletiyorduk. O yıl belediyemizden 250 bin lira hem Kapaklıspor’a hem de Sitespor’a aktardık. Karaağaçspor’a da 150 bin lira aktardık. Mütevazi kadromuzla Bölgesel Amatör Lig’e çıktık. Ona keza Karaağaçspor’da tarihinde ilk defa 1. Amatör’e çıktı” ifadelerine yer verdi.
“ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİ SPORA TEŞVİK ETMEK”
Bölgesel Amatör Ligi’nin zor olduğunu kaydeden Çetin; “BAL Lig’i daha zor. Her anlamda destek olmak isteriz ama voleybol, basketbol, tenis, güreş gibi spor faaliyetlerini de ortaya koymak isterim. Sporun hem birleştirici özelliği olması hem de kötü alışkanlıklardan koruması için bir faaliyet. Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halısahalarımızı okul bahçelerine yapıyoruz. Karaağaç’a da yakın zamanda yapacağız. Erbay Caddesi’nde okullar bölgesi denilen alanda yapacağız. O kadar mutlu oluyorum ki gençlerimizi görünce her anlamda spora teşvik etmeyi istiyorum. Bisikletle ilgili çok ciddi talepler var. Biz de bunu kulüp olarak faaliyet göstermek istiyoruz. Maddi olarak bir rakam çıkarttı Kapaklıspor’dan arkadaşlar. Şubat gibi maçlar başlayacaktı. O grup daha kolaydı. Çıkarız iye inanmıştık. Güzel bir kadro kurulmuştu. Hala daha güzel bir kadromuz var ama daha dişli ekipler var. Şimdi 2 tanesi elenecek, 1 tanesi kalacak, 1 tanesi çıkacak. BAL Ligi’nde kalmak istiyoruz. Orada abilerinin yanında olmalarını ve gençleri spora teşvik etmelerini istiyoruz. Şimdi Pınarça’da da talepler var, beklentiler var, onlar da istiyor. Onlarla ilgili de çalışma yapacağız. Şampiyon olmak tabiki isteriz ama altyapıda gençlerimizi arttırmak daha mantıklı geliyor” dedi.
“MÜLKİYETİNİ ALMAK İSTERİZ”
Çerkezköy 1911 Spor Kulübü’nün de maçlarını oynadığı Mustafa Hikmet Uğraş Stadyumu’nu Kapaklı’ya kazandırmak için girişimleri olacağını söyleyen Çetin; “Stadla ilgili şöyle bir durum var. Mevcut stadın yanına millet bahçesi planımız var. Aşağıda Karagöz Gölü denilen alanı da içerisine alan bölgede Millet Bahçesi başlatıp sonlandıracağız. Onu başlatabilmek için şehir stadının değişmesi lazım. Şimdi kısa vadede yapamayacağımız için sizin de bahsettiğiniz Mustafa Hikmet Uğraş Stadyumu’nu alabilir miyiz diye girişimlerimiz var. Çerkezköy halkı da bunu benimsemedi, uzak olduğu için. Onu kullanabiliriz, mülkiyetini almak isteriz. Alternatif olarak De-Facto’nun olduğu alanı spor alanı olarak işaretledik. Çünkü kulüp sayıları artacak, sayılar arttığında stadlar da artması gerekiyor. Bununla ilgili Spor Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Yaklaşık 30 milyon liralık bir bütçe gerekiyor. Girişimlerimiz var” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!