Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“HAKSIZLIĞI DİLE GETİRİP, ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

“HAKSIZLIĞI DİLE GETİRİP, ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yıldönümü nedeniyle Çerkezköy’deki gazilere kahvaltı programı düzenlendi. Gazilerin sorunlarını birebir dinleyen Erseçkin, sorunları çözmek amacıyla gerekli mücadeleyi verdiklerini belirterek; “Haksızlığı dile getirip çözmek için mücadele ediyoruz. Sizlerin de haklarını sonuna kadar savunacak, iyilik dolu bir Türkiye için mücadele vereceğiz” dedi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltı programına İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ile teşkilat üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kahvaltı programının ardından konuşan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, kahvaltıya katılan tüm gazilere teşekkür ederek; “Haftanın en önemli günü pazardır. Aileye ayrılan gündür, ya da insanın kendine ayırdığı en özel gündür. Sizler bugününüzü bizimle paylaştınız. Sağ olun hakkınızı helal edin. Davetimizin özel bir sebebi yok. Sadece Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yıl dönümünde dernekte sizleri ziyaret ettiğimizde orada hoş bir ortam oluştu. Biz de sizlerle sürekli iç içe olabilmenin bir fırsatı olarak bunu hemen kendimize doğru hemen çevirelim istedim. Sizleri ayrı ayrı tanımak çok istiyoruz. Sizlerden gelecek her türlü konuyu başkanımız aracılığıyla ya da sizlerin de birebir ulaştırabileceğiniz her türlü konuyu çözebilmek için mücadele vermek istiyoruz” dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Dernek üyelerinin ‘Gazi ve vefat eden gazi eşlerinin vatan hizmet tertibinde aldığı maaşlarının sosyal güvencesi olan veya olmayan maaşların eşitlenmesi ve asgari ücret düzeyine getirilmesi, şehit aileleri, iç güvenlik ve vazife malullerine verilen faizsiz konut kredisinin muharip gazilere de verilmesi, şehit ailelerine iç güvenlik gazileri ve vazife malullerine tanınan istihdam hakkının muharip gazi çocuklarına da tanınması’ gibi sorunların çözülmesi amacıyla İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın TBMM’ye soru önergesi verdiğini ifade eden Erseçkin, önergenin cevabını beklediklerini kaydetti. Çözülmesi gereken sorunları ilettiklerini ifade eden Erseçkin; “Biz iktidar partisi değiliz ya da elimizde sihirli bir değnek yok. Bir şeyleri hemen hızlıca kendimizden tarafa çeviremeyebiliyoruz. Fakat en azından haksızlıkları dile getirip, çözmek için mücadele ediyoruz. Bu yerelde de öyle. Ben ve ekibim iyilik neredeyse oraya koşmaya çalışıyoruz. Evet şu anda yerelde iktidarız ama orada bile çözülmesi gereken konular var. Yine vatandaş tarafında ya da sizin tarafınızda çözülmek istenen sorunlar yine bunları çözmeye çalışıyoruz. Ama tabii her şeyimiz çok sınırlı. Biz bizden alıp yine bize veriyoruz. Yani elimizde yok büyük güçler yok şu anda” diye konuştu.

“HEPİNİZE BİR TELEFON KADAR YAKINIM”

Gazilik mertebesinin yüceliğini çocukluğundan bu yana çok iyi bildiğini ifade eden Erseçkin, “Gazilik mertebesine nasıl ulaşıldığını, hayatınızın hangi noktasından vazgeçerek bu mertebeye eriştiğinizi birebir yaşayarak çok iyi bilenlerden birisiyim. O yüzden her birinizin kıymeti şahsım adına çok ayrıdır. Hepiniz için bir telefon kadar yakınım. Eğer bizden yana da sizde bir eksiklik olursa da lütfen başkanımıza iletin. Her zaman yanınızda olmaya gayret ederiz. Yapabildiğimiz ölçüde değil yapabileceğimiz tüm sınırları zorlayarak. Çünkü biz sınırları zorlamayı seviyoruz. Sizlerin kaybettikleriniz bizim aldığımız rahat nefestir. Hepiniz hakkınızı helal edin” ifadelerine yer verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yılında bizleri yalnız bırakmayan Yasemin Başkan’a ve bugün burada beraber olduğumuz arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii ki gaziler adına bazı eksiklikleri buradan kendilerine bildiriyoruz. Onlar da kendileri aracılığıyla Ankara’ya bildiriyor. Muhakkak birileri vasıtasıyla bunlar yapılması gerekenler. Ben bunları diğer siyasi partilerle de paylaşıyorum. Çünkü biz siyasi bir kurum değiliz. Biz kamu yararına çalışan bir derneğiz” şeklinde konuştu. Yarlıgan, gazi ve vefat eden gazi eşlerinin vatan hizmet tertibinde aldığımız maaşlarımızın sosyal güvencesi olan veya olmayan maaşlarımızın eşitlenmesi ve askeri ücret düzeyine getirilmesi, şehit aileleri, iç güvenlik ve vazife malüllerine verilen faizsiz konut kredisinin muharip gazilerine verilmesini, şehit ailelerine iç güvenlik gazileri ve vazife malüllerine tanınan istihdam hakkının muharip gazi çocuklarına da tanınması talep ettiklerini her platformda aktardıklarını ifade etti.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!