Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

HALK AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

HALK AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz destek kurslarının verildiği Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’nde eğitimler devam ediyor.
MUSTAFA ÇETİN

Geçtiğimiz yıl yalnızca Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde faaliyet gösteren Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi, bu yıl daha fazla öğrencinin destek kurslarından faydalanabilmesi amacıyla Kızılpınar Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde oluşturulan dersliklerde de eğitimlerini sürdürüyor.

“2'NCİ ŞUBEMİZİ KIZILPINAR’DA AÇTIK”

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi bünyesinde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz destek kurslarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yıl da kentimizde ikamet eden 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik 6 farklı branşta (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ve Rehberlik) ücretsiz destek kursları vermeye devam ediyoruz. Daha önce yalnızca Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilen destek kurslarımızdan, bu yıl Kızılpınar Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde oluşturulan derslikler sayesinde çok daha fazla öğrencimiz istifade edebiliyorlar” dedi.

“TOPLAM 166 ÖĞRENCİMİZ DESTEK KURSLARIMIZDAN FAYDALANIYOR”

Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Halk Akademisi’ne devam eden 70 öğrencisinden 18’inin LGS’de başarılı olarak nitelikli liselere girmeye hak kazandığını kaydeden Başkan Akay, “İlk yılında Halk Akademimizin elde ettiği bu başarı neticesinde kapasitemizi arttırmaya karar verdik. Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde geçtiğimiz yıl 75 öğrencimiz destek kurslarımızdan yararlandı. Bu yıl 86 öğrencimiz Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimizde, 80 öğrencimiz de Kızılpınar Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimizde olmak üzere toplam 166 öğrencimiz Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi bünyesinde destek kurslarımızdan faydalanıyor” diye konuştu.

“8 DERSLİKTE 6 FARKLI BRANŞTA KURSLAR VERİLİYOR”

Yeni dönemde Halk Akademisi öğrencilerinin toplam 8 derslikte 6 farklı branşta destek kurslarından faydalandığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Öğrencilerimize ücretsiz kaynak yayın, çanta ve kurum içi üniforma desteği de yapıyoruz. Ücretsiz ulaşım desteğimizin de verildiği Halk Akademimizde öğrencilerimize 1 öğün tabldot yemek de veriliyor. Alanında uzman eğitmenlerimizden kurs alan öğrencilerimiz, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi içerisinde ücretsiz rehberlik ve danışmanlık seminerleri hizmetlerimizden de faydalanabiliyor. Öğrencilerimiz için ücretsiz kültür gezileri de düzenleyeceğiz. Yıl boyunca çocuklarımız çeşitli sosyal ve sanatsal aktivitelerle bir yandan öğrenirken bir yandan da eğleniyorlar” ifadelerini kullandı.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!