Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

İYİ PARTİ’DE KONGRE BAŞLADI: İKİ ADAY YARIŞIYOR

İYİ PARTİ’DE KONGRE BAŞLADI: İKİ ADAY YARIŞIYOR
İYİ Parti Çerkezköy 2’inci olağan kongresi bugün saat 10:00’da Güneşler Düğün Salonu’nda başladı. Kongreye İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Mahalle Muhtarları, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Trakya EYT Şube Başkanı Erdal Öztürk, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli ve üyeler katıldı.

DİVAN OLUŞTURULDU

Kongrede ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve Katip Üyesi Enez Kaplan, katip üyeliklerine ise Kazım Rıfkı Ayan, Günay Küp, Adnan Zazaoğlu ve Engin Yazar seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan kongrede faaliyet raporu ve mali rapor okundu. Raporlar oy birliği ile ibra edildi.

“İKTİDAR DA OLACAĞIZ”

Kongrede açılış konuşmasını İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya yaptı. İYİ Parti’de kongrelerin toy havasında gerçekleştirildiğini ifade eden Alkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kongreler bizim için düğün ve toydur. Birden fazla aday olurken bile biri kazanmış diğer kaybetmiş olmuyor. Kongremiz Çerkezköy’ümüze hayırlı uğurlu olsun. Partimizin Çerkezköy’de bugüne kadar görev yapmış tüm üye arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zor şartlarda görevi devralan mevcut yönetime de teşekkür ediyorum. Kendisi hem bir anne hem de bir iş kadını olarak yorulmadan yılmadan Genel Başkanımızın cesaretiyle yollarına devam ettiler. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. İlçe toplantılarımız şenlik havasında geçmektedir. 25 Ekim 2017’de kurulan partimizde, iki buçuk yıllık süreçte türlü zorluklarla karşılaştık. Miting yapmak istedik izin vermediler, elektriklerimizi kestiler daha çok bağırdık. Ne yaptılarsa halkın çığlığını duyurduk. Parti kuramaz dediler kurduk, bir araya gelemez dediler geldik, şimdi de iktidar olamaz diyorlar iktidar da olacağız.  Dış politikalarda itibarımız düşüyor. Ülkece tek adam rejimi ile karşı karşıyız. Çok acil parlamenter sistemine geçmemiz lazım. Yüzde 51 oy almış birinin eline ülke teslim edilemez. Bu sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, bir başkası da olsa yine karşı çıkacağız. Cesurlar olarak, bu süreci tamamlayıp geleceğe daha iyi bakacağız” ifadelerini kullandı.

GÖRÜR: “HERKESİN SESİNE SES OLACAĞIZ”

Kongrede konuşan sarı liste adayı Ahmet Görür, konuşmasına kendini tanıttı. Görür, “İYİ Parti Çerkezköy İlçe kurucularından biri olduğunu ifade ederek, “yıkıcı değil yapıcı, herkesi kucaklayarak dürüst bir yönetim için arkadaşlarımla beraber göreve talip olduk. Herkesin sesine ses olup, geleceğin Türkiye’si Çerkezköy için partimizde yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ERSEÇKİN: “HEDEFİMİZ, ÜLKEMİZİ YENİDEN PARLAMENTER SİSTEME KAVUŞTURMAK”

Görür’ün ardından mevcut başkan ve Mavi Liste adayı Yasemin Altın Erseçkin konuştu. Erseçkin, görevi süresince kendisine destek olan ailesine teşekkür etti. Erseçkin, “Evimizden, çocuklarımızdan, eşimizden feragat ederek bu görevi yaptık. Bu süreçte bana destek olan eşime, çocuklarıma annelik yapan anneme ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü daha yönetim kurulu üyelerime ediyorum.  Hepsi haklarını bize helal etsinler. Bizim amacımız genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak ve ülkemizi yeniden parlamenter sisteme kavuşturmak. Yemeden, içmeden, hastalanmadan bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde de Millet İttifakı olarak seçimi kazanmaya destek olduk ve bir de belediye meclis üyemiz olduk. 8 sayfa faaliyet raporu sunduk ama bir çok faaliyete daha imza attık. Kadın kollarımızla beraber yüzlerce eve girdik, gönüllere dokunduk, cadde cadde gezdik. Sivil toplum kuruluşlarının kapılarını aşındırdık. En önemlisi ihtiyaç sahibi çocuklarımıza, kadınlarımıza dokunduk. İnşallah kongremiz partimize, Tekirdağ’ımıza, Çerkezköy’ümüze hayırlı olur” dedi.

GÖRÜR’Ü ELEŞTİRDİ

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve Katip Üyesi Enez Kaplan, yönetim kurulu hazır bulunmayan kongre adayı Ahmet Görür’e sert tepki gösterdi. Kaplan, “Kongreye gelmeyen Sarı Listenin yönetim kurulu üyelerine çıkışan Kaplan, kongresine gelmeyen yönetim kurulu üyesi partimizi nasıl temsil etsin diyerek sert konuştu. Burada AK Parti’yi eleştirecektik ama kalkıp kendimizi eleştirdik. Birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim kongremize biraz daha saygılı olalım” diye konuştu.

“BAŞIMIZDAN FELAKETLER EKSİK OLMUYOR”

Kaplan konuşmasının devamında meclisteki faaliyetlerinden de bahsetti. Kaplan, “2 bin 160 soru önergesi 299 araştırma 299 Kanun teklifi verdik. Sizleri her konuda temsil ettik. AK Parti iktidara gelirken ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla’ geldi. Şimdi de bu durum böyle devam ediyor. AK Parti’nin neresine baksan tam bir fiyasko. Geldikleri 3Y’ide kendileri yapıyor. Yılbaşından bu yana başımızdan felaketler eksik olmuyor. Van’da beceriksiz idareciler yüzünden 94 kişi vefat etti milli yas ilan edemedik. Ama Arap şeyhi öldüğünde milli yas ilan ettik. Bakın ülkede 700 bin çiftçi şuan çiftçilik yapmıyor. 5 bin küsür esnaf kepenk kapattı. Üniversite mezunu üç kişiden biri işsiz. Gıda harcamalarında durumumuz ortada. Elektrik, doğal gaza gelen zamları biliyoruz. İşçi, esnaf, halk hepsi perişan ama bakıyorsunuz oyu onlar alıyor” şeklinde konuştuı. İktidar partisi eleştirilerini sürdüren Kaplan, konuşmasının devamın parti içinde birlik ve beraberliğe önem verilmesini ifade ederek İYİ Partiyi Türkiye’nin geleceği için iktidar partisi yapmak istediklerini ve bunun için çok çalışacaklarını söyledi. İki adaya da başarılar dileyen Kaplan, kongrenin hayırlı olması temennisi ile konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Sarı Liste Ahmet Görür’ün yönetim kurulu listesinde olan Şerafettin İlhan ve Hakan Kahraman bilgileri haricinde listeye yazıldıkları için sarı listeden istifa ettiler. İstifa edenlerin yerine ise yedek listeden isimler yazıldı.

İKİ LİSTE İLE SEÇİME GEÇİLDİ

İki liste ile girilen seçimde, Mavi liste: Yasemin Altın Erseçkin, Engin Yazar, Adnan Zazaoğlu, Korhan Armağan Gökpınar, Süleyman Günel, Fuat Yılmaz, Cüneyt Avcı, Mustafa Karaca, Erkan Yılmaz, Orhan Çelik, Nurettin Atmaca, Fitnat Cihangir, Kadriye Köksal, Yasemin Çay, Başak Aslan, Ayşe İnci, Gülbin Tunalı, Özlem Balta, Ferdi Doğan, Zeki Bağcı, Serkan Avcı, Özcan Cengiz, Cemal Durmuş, Emine Balaban, Nihal Altın, Alpay Uluğ, Yusuf Yıldırım, Erdem Çalışkan, Mehmet Şaha ve Ender Evge

Sarı liste: Ahmet Güngör, Hatice Eken, Meryem Duruk, Reyhan Mutlu, Dilber Düşünceli, Mustafa Eken, Cem Geleç, Servet Can, Serkan Alkan, Ramazan Bozdağ, Ceyhan Çevikü Erdinç Çoban, Melih İşçan, Kadir As, Ali Rıza Özek, Mehmet Çınar, Ömer Döşünceli, Tayfun Karadiş, İlkay Sezen, Tuncay Çenber, Muzaffer Kara, Şerafettin İlhan ve Hakan Kahraman.

 

 

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!