Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

İYİ PARTİLİ ALKAYA: “AKP; ZAM, ZULÜM VE ENFLASYON DEMEKTİR”

İYİ PARTİLİ ALKAYA: “AKP; ZAM, ZULÜM VE ENFLASYON DEMEKTİR”
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Görüldüğü gibi AKP'nin gündeminde esnaf yok, işçi yok, çiftçi yok,  memur yok, emekli de yok. AKP'nin gündeminde zam var, zulüm var, yandaş var yolsuzluk ve mafya var” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya bir basın açıklaması yaparak AK Parti’yi eleştirdi. 

“ESNAF KREDİ KARTLARINA YÜKLENEREK NEFES ALMAYA ÇALIŞIYOR”

Esnafın zor günler geçirdiğini ifade eden Alkaya, “Başta esnaflarımız, işçilerimiz ve dar gelirlilerimiz bu pandemi şartlarında çok derinden etkilendi. Var olanlar tüm birikimleri harcandı. Zaten Pandemi şartları öncesi yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birikimlerini harcamak zorunda kalanlar ise 14 aylık pandemi sürecinde krediler ve kredi kartlarına yüklenerek nefes almaya çalışıyorlar” dedi.

“MİLLETİMİZ HÜKÜMETE KIZGINDIR”

Esnafın hükümete güveninin kalmadığını belirten Alkaya, “Bir esnaf odası başkanımızın hükümete seslenişinde söylediği gibi biz hükümeti 19 yıl destekledik ama o bize 14 ay destek olmadı, diyordu. Gerçekten de hükümet ciddi tedbirleri almak yerine medya propagandasıyla halkımızı yönetmeye çalışıyor. Zaman içinde hükümetin boş vaatlerini halkımız bizzat yaşayarak daha yakından  gördü. Şimdi milletimiz kötü yönetiminden dolayı  hükümete kızgındır ve hükümete güven kalmamıştır” dedi.

“MUTFAKLARDA DAHA ŞİDDETLİ  BİR YANGIN VAR”

Alkaya, “Mutfaklarda ise daha şiddetli  bir yangın var. Fiyatlar adeta günlük değişmektedir. Vatandaş geçinemiyor, insanımızın geliri bugün yoksulluk sınırının değil  açlık sınırının bile altında. Bütün bunlara karşılık hükümetin gündemi farklı. Paranın değerinin her gün eridiği ülkemizde; İki bin sekizyüz lira asgari ücret ile işçilerimiz 4 kişilik  ailesini geçindirme mücadelesi vermektedir. İşçilerimizin bir çoğu ailesinin yanına sığınarak bu zor günleri atlatmaya çalışmaktadır. Öte yandan memurlarımız da işçilerimiz gibi pandemi ve hayat pahalılığından olumsuz etkilenen gurupların başında gelmektedir” dedi.

“ÇİFTÇİ PERİŞAN DURUMDA”

Çiftçinin bittiğini kaydeden Alkaya, “Hükümetin bu ilgisizliği çiftçimizi canından bezdirmiştir. Öyle ki çiftçimiz artık tarlasını zarar edeceğim kaygısıyla  ekmemeye başlamıştır. Bugün ülkemizde 3 milyon dönüm ekilebilir arazi ekilmeyip boş bırakılmıştır. Bu da gösteriyor ki önümüzdeki dönemde tarım ürünlerinde  daha da dışarıya bağımlı hale geleceğiz. Öte yandan hayvancılıkla uğraşan insanlarımız da çok zor durumdadır. Bir kg süt 2.7 lira iken, bir kilo hayvan yemi 3 liraya çıkmıştır. Dolayısıyla süt inekçiliği yapan köylümüz yaşadığı zarar nedeniyle hayvancılığı terk etmektedir. Tedbir alınmazsa bu konuda da önümüzdeki günlerde büyük sıkıntılar yaşanılacağı aşikardır” dedi.

“DEMİRİN TONU 7 BİN LİRAYI GEÇTİ”

İnşaat sektörünün de zor günler geçirdiğini belirten Alkaya, “Çalışma hayatımızın lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe de alarm zilleri çalmaktadır. 6 ay öncesinde tonu 4 bin lira olan demirin tonu 7 bin lirayı geçmiştir. İnşaatta diğer girdilerde de aynı artışlar yaşanmaktadır. Banka kredilerin yüksekliği de düşünüldüğünde insanımızın ev sahibi olması hayaldir” dedi.

“AKP'NİN GÜNDEMINDE ESNAF YOK, İŞÇİ YOK, ÇİFTÇİ YOK, MEMUR YOK”

Alkaya, “Görüldüğü gibi AKP'nin gündeminde esnaf yok, işçi yok, çiftçi yok,  memur yok, emekli de yok. AKP'nin gündeminde zam var, zulum var, yandaş var yolsuzluk ve mafya var. Vatandaşlar gelecekten umudunu kesmiş durumdadır. Hükümetin Kurduğu bozuk düzende gelir adaletsizliği uçurumu her geçen gün büyüyor. Vatandaş adeta kan ağlıyor. İflaslar artıyor, her gün yeni kepenkler kapatılıyor. Moral bozukluğu toplumda dalga dalga yayılıyor. Bu durumdan kurtulmanın en çıkar yolu da seçim sandığını milletin huzuruna getirip ,sandık sonuçlarına göre dinamik bir kadro ve yeni vizyonla ülke yeniden huzura  kavuşturulabilir. Aksi bir durum zaman kaybından başka bir şey değildir” diye konuştu.

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!