Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

“İZİN ÇIKTIĞI ANDA DOLGUYA BAŞLAYACAĞIZ”

“İZİN ÇIKTIĞI ANDA DOLGUYA BAŞLAYACAĞIZ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy’de TIR Parkı ile ilgili gelinen son aşamayı aktardı. Başkan Akay, karayollarından izin çıktığı anda çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.
MUSTAFA ÇETİN

“KARAYOLLARINDAN İZİN ÇIKTIĞI AN DOLGUYA BAŞLAYACAĞIZ”

Veliköy’deki TIR Parkı için de son aşama hakkında bilgi veren Akay; “İhale oldu. Sizden önce bir toplantı yaptık, görüştük. Şirket ihaleye aldı. Hazineye parası ödendi. Şu an karayollarından o bariyeri kaldırıp alana giriş müsaadesi istiyoruz, alana giremiyoruz, bir yandan proje hazırlıyoruz. Zeminde sorun yok çünkü biz eninde sonunda buraya gireceğiz. Şu an da tır parkını, gümrüğün arkasında olan komisyoncular var ya onlar, gümrüğün bizden talep ettiği indir bindir alanları ve sosyal alanlar. Tırcı geldiği zaman orada yaşayacağı bir kafeteryası, restoranı falan ona bir sosyal tesis, bir tarafı yapılaşma olacak. Onun dışında alanların hepsi zaten düz park zemin, dolgu olacak sert zemin olacak. Sonra üstüne bir beton asfalt her neyse kaplanacak, yani orada ki zemindeki beklentimiz bir yapılaşma yapmayacağız ki biz. Yani orası pek azaltmadı biz gümrüklemeyi, bizim alanlarımızda ya da tır parklarında yaptır dediğimiz anda gümrüğe, gümrüğün oraya TIR’ın gelmemesi lazım, şimdi bunu sağlamadan çözüm değil. Yani çok yoğun bir döneme giriyoruz. İnşaat açısından, yapılaşma açısından. Şu an karayollarından yapılaşma izni geldiği gibi biz dolguya başlayacağız. Karayolları izni gelince bariyer açacağız. Şu an orada da bir izni yakın zamanda göreceksiniz. Dolgu başlayacak, yapılaşmayı koyacağız daha sonra doldurup doldurup sıkıştırıp 3-4 ay sonrada bizim oraya artık tırları almamız lazım. Yani çalışma açısından çok yoğun bir döneme giriyoruz. Artık yoğun olmadığı bir dönem yok. Biz Çerkezköy olarak haziran ayında çok yoğun bir çalışma dönemine giriyoruz. Bugün Atatürk, Öztrak başlıyor, Utku Güler Sokak ihalesi yapıldı. Feyzullah Toprak konutlarının oradan Hikmet Duraş’ a giden yol çalışması başlar. Soğuk asfalt ihalemiz yapıldı. Ambardere’nin bütün ara yolları  Kızılpınar’ın sokaklarında çalışmalar var. 1 Haziran’da Çerkezköy’ün 10 mahallesinin adına sıcak asfalt yerimiz var. Sıcak asfalt muhtemelen haziran ayının sonuna doğru ihalede bir aksaklık yaşanmazsa başlayacak. Beton ihalemiz yapıldı derken haziran ayının başı itibari ile çok yoğun bir çalışma alanı göreceksiniz. Çerkezköy’ün 10 mahallesinde var Fatih var, İstasyon var, GMKP var, Bağlık var, Yıldırım Beyazıt var, Osmanpaşa’da bazı sokaklar var yani” dedi.

“İYİ BİR ASFALT İŞİNE GİRECEĞİZ”

Fatih Mahallesi’nde yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Akay; “Fatih mahallesine yapılan eleştiriler, bir defa eleştirmek için bazı bilgilerin sahibi olmak lazım. Fatih mahallesinde 2015 yılında biz 45 sokağı asfaltladık. Fatih mahallesinde hiç asfalt yapmadınız diye eleştiri yaptılar bende o zaman cevap verdim zaten 2015 yılının sonunda biz 45 sokak asfaltladık ne anlatıyorsun dedik yani. O yüzden tabi ki eleştiriler kabul ancak temennimiz çok sıkıntılı olan alanların tamamına girerek çok iyi bir asfalt işine gireceğiz haziran ayının ortası itibari ile de yoğunlaşacak işler” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!