Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

"KADINA ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

"KADINA ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, bir dizi ziyarette bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Birim Amirliği’nde toplantılara katılan Kaymakam Abban, kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla ilçede KADES Uygulamasının daha etkin hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. İlçede KADES uygulamasının tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlenebileceğini kaydeden Kaymakam Abban, kadına karşı her türlü şiddetle mücadele edeceklerini kaydetti. Toplumun tüm kesimini kadına şiddete karşı mücadeleye davet ettiklerini ifade eden Kaymakam Abban; “Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır diyor; bütün toplum kesimlerini ve STK’larımızı, mutlu birey, uyumlu aile ve müreffeh bir toplum için kadına şiddete karşı mücadele etmeye davet ediyoruz” dedi.

“EMNİYETİMİZ ANINDA MÜDAHALE EDİYOR”

KADES Uygulaması hakkında bilgi veren Kaymakam Abban; “Bugün Kadına Şiddeti Önleme Günü. Tüm illerde olduğu gibi biz de İçişleri Bakanlığımızın gönderdiği yönergeye göre toplantımızı yaptık. Burada standlarda vatandaşlarımıza bilgi veriyoruz. Bakanlığımızın kullanıma sunduğu KADES uygulaması var. Orada düğmeye basıp zor durumda kaldıklarında emniyet mensuplarımıza bildirim gidiyor ve anında müdahale ediliyor. Akıllı telefonu olmayan vatandaşlarımız ise yine 155’i arayarak destek alabiliyor” dedi.

“EMNİYETİMİZ 7 GÜN 24 SAAT GÖREVDE”

Çerkezköy’de emniyet mensuplarının şiddete karşı 7 gün 24 saat görevde olduğunu ifade eden Kaymakam Abban; “Kadına şiddetle mücadele kapsamında emniyet mensuplarımız 24 saat görevde. Jandarmamızda da görevli arkadaşlarımız her türlü şiddete karşı müdahale ediyorlar. Titizlikle konu takip ediliyor” ifadelerine yer verdi.

KADES UYGULAMASI TANITILDI

Kaymakam Abban, daha sonra Belediye Meydanı’nda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan KADES Uygulaması standını ziyaret etti. Burada KADES Uygulaması hakkında hazırlanan broşürleri vatandaşlara dağıtan Kaymakam Abban, şiddetin toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini ifade ederek, vatandaşları mücadeleye destek olmaya davet etti.

KADES NEDİR?

KADES uygulaması İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddete karşı yapılmış bir uygulamadır.  KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!