Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAGEDER, KADINLARA HAKLARINI MEKTUPLA ANLATTI

KAGEDER, KADINLARA HAKLARINI MEKTUPLA ANLATTI
Çerkezköy’de kadınlara yönelik gerçekleştirdiği sosyal projelerle ön plana çıkan Kadın Geliştirme Derneği, kurulduğu gün olan 8 Mart tarihinde kadınlara mektup dağıttı.

Açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılıyla 1 yıl önce 8 Mart tarihinde yapan KAGEDER, yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Çerkezköy’de kadınları sosyal alanlara dahil etmek, kadınların da söz hakkı olduğu inancıyla, her iş kolunda kadınların da yer almasını sağlamak amacıyla yoluna emin adımlarla ilerleyen KAGEDER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Çerkezköy’deki kadınlara haklarının yazılı olduğu mektuplardan dağıtıldı. Ayrıca belediye meydanında açılan standta kadınlara anket yapıldı. Anketten çıkan sonuçlara göre KAGEDER’in kadınlara yönelik çalışmalarının daha kapsamlı şekilde sürdürüleceği kaydedildi. Ayrıca kadınlar gününün anlam ve önemi de kadınlara anlatıldı.

“KADININ ELLERİNDE ŞEKİLLENİR HAYAT”

Öte yandan belediye meydanında okunan mektupta şu ifadelere yer ver verildi; “Öncelikle İdlib’de şehit olan Mehmetçiklerimizi, vatanı uğruna şehadete ermiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Sevgili Emekçi Kadın. Mektubumuza başlarken evvela Selam eder, halini hatırını sormak isteriz. Nasılsın, iyi misin, halin nicedir? Seni ve cevaplarını bekliyoruz. Derdin nedir, dermanın, ihtiyacın nedir diye. sana soran var mı? merak ediyoruz. Lütfen bizi cevapsız bırakma. Sen söylersen dinler dünya, sen yaparsan olur sofrada yemek, sen seversen güler yüzümüz. Kadınlardır güzelleştiren dünyayı, kadın güldüğünde güller açar kalplerde. Öyle kıymetlisin ki al aynayı eline, uzun uzun bak kendine. gülümse şimdi tüm yüreğinle, sen bütün yükü taşırken bile kalbinden sevgiyi taşıransın, aileni, toplumu, dünyayı doğuran, doyuran, büyütensin. Kadının ellerinde şekillenir hayat. Elini attığı her iş bir sanat. Takdir, teşekkür artar kat kat, Kadındır geleceğe teminat, işte budur hakikat... Kadın emeğinin karşılığını tastamam, maddi, manevi, şükranla alabilmeli ki mutlu olsun. Mutlu Kadınların, mutlu çocukları olacak, mutlu çocukların aklına kan, şiddet, kötülük gelmez kı, sadece sevgi, huzur ve güzellik gelir. Mutlu insanların, sevgi ile dokunduğu, her şeyi güzelleştiren barış dolu bir dünya neden olmasın? Birey olarak görevimiz. amacımız ne? İşinizde ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz? Hukuki haklarınızı biliyor musunuz? Ya içine düştüğünüz sıkıntılarla baş ederken nasıl çözüm buluyorsunuz? Aradığımız cevapları, gözler önüne saracak kadar birikimimiz var mı? Umutsuzluğunuzu, siteminizi, özteminizi, yorgunluğunuzu, gözyaşlarınızı alın gelin, davetimize bekleriz, birlikte bulalım çözümü, tek başına aciz bir varlık değiliz ki. birlikte güçlüyüz. Burada bir Kadın Geliştirme Derneği var, Kageder sizi bekliyor, sizinle şahlanmayı, taleplerinizin, haklarınızın. gülüşünüzün garantisi olmayı istiyor” ifadelerine yer verildi.

Sonrasında kadınlara KAGEDER’in daha sonraki çalışmalarını şekillendirecek anketlerden verildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!