Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

KAPAKLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HİZMETE SUNULDU

KAPAKLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HİZMETE SUNULDU
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin sosyalleşmesi ve hayatta daha aktif rol alabilmesi için hayata geçirilen Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.
MUSTAFA ÇETİN

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK, “ENGELLERİ SEVGİ İLE AŞIYORUZ”

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirilen Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi Açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Göreve geldiğimizde en önemli hedeflerimizden biri Tekirdağ’ı daha yaşanılabilir bir engelsiz kent haline getirmekti. Bu uğurda pek çok proje gerçekleştirdik ve büyük ilerleme kaydettik. Sosyal belediyecilik alanındaki en önemli projelerimizden biri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi bugün itibariyle Kapaklı ilçemizde hizmete açıyoruz. En büyük engel önyargılardır. Önyargılar ortadan kaldırıldığında özel gereksinimli bireylerimizin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Sizlerle el ele vererek engelleri sevgiyle aşıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimiz bu amaca hizmet edecektir. Bu modern tesisimizde yalnızca Kapaklı ilçemize değil, Tekirdağ ili genelindeki vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Evde Temizlik Hizmeti Projemiz ile özel gereksinimli ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerini daha temiz ve hijyenik hale getireceğiz. Özel donanımlı araçlarımızla özel gereksinimli ve yaşlı bireylerimizin sağlık kuruluşlarına ulaşımlarını sağlayacağız. Bireylerimizin üretkenliklerini arttırmak ve toplumsal uyum becerilerini geliştirmek amacıyla kurs ve uygulama atölye çalışmaları düzenleyeceğiz. Tamir Atölyesi kurarak manuel tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye, protez, ortez gibi medikal araçların tamir ve bakımını yapacağız. Tesisimiz bünyesinde Kısa Mola Evleri oluşturup, Vatandaşlarımız özel gereksinimli çocuklarını dört-beş saatliğine Kısa Mola Evimize emanet ederek kendi sağlık tedavileri için hastaneye veya kamu kurumlarında ki iş ve işlemlerini gözü arakada kalmadan huzurlu bir şekilde yapabileceklerdir. Tesisimizde istihdam edilecek fizyoterapistimiz tarafından ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza fizyoterapi uygulaması yapılacaktır. Ayrıca tesisimizde, ihtiyacı olan özel gereksinimli bireylerimize psikoloğumuz tarafından psikolojik danışmanlık hizmeti verilecektir. Tüm bu hizmetlerimizi gerçekleştireceğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi güzel Tekirdağ’ımıza kazandırmış olmaktan kıvanç duyuyoruz. İnsan odaklı bir anlayışla özel gereksinimli bireylerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tesisimiz halkımıza hayırlı olmasını diliyor, projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Törende Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Demirel de yaptıkları konuşmada başta Başkan Kadir Albayrak olmak üzere Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapımında emeği olan herkese teşekkür ederek, merkezin vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundular.

BİN 711 METREKARE ALANDA KURULDU

Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi bodrum, zemin ve bir normal kattan oluşuyor. İçerisinde spor salonu, fizik tedavi odası, çocuk bakım odası, kafeterya, 4 adet atölye, idari odalar, çok amaçlı salon, yemek odası, 6 adet misafirhane ve bilgisayar atölyesi bulunan merkez 1.711, 25 metrekare yapı inşaat alanına sahip.

Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi açılış törenine Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Demirel, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı İsa Karadağ, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!