Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI’DA 29 EKİM COŞKUSU

KAPAKLI’DA 29 EKİM COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da kutlama programı düzenlendi. Kapaklı Hükümet Konağı’nda yapılan tebrikat töreninin ardından Kapaklı Şehir Stadı’nda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kapaklı Şehir Stadı’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yanı sıra Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Uluturk, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Tören alanı girişinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ile birlikte tüm okulları tek tek selamlayan Kaymakam Bayram Sağır öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından program okulların tören alanından geçişleri ile devam etti.

“HEP BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ”

Geçit töreninin ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Sağır, “29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 99.kuruluş yıl dönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 99 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini, millet olarak hep birlikte ilk günkü heyecanla azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyete sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. ’85 milyon vatandaşımızın her bir ferdi, bu ülkenin Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Sağır’ın konuşmasının ardından Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin gösterisi ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi de büyük beğeni ile izlendi.  Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Ustaoğlu ‘Akdeniz’e doğru’, Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi Ertuğrul Geçit ‘ Cumhuriyet Destanı’ şiirini okurken, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Liselerarası kompozisyon yarışmasında birinci olan Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Hayrunnisa Çataloğlu’na, ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencisi Burak Eren Akman’a, İlkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında birinci olan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Çağdaş Erdem Bal’a ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır takdim etti.  Liselerarası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Rahman Kavalar’a, ortaokullar kategorisinde ikinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Nehir Vatansever’e, ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında ikinci olan Karaağaç İlkokulu öğrencisi Ada Su Balan Tekin’e ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin takdim ederken, liselerarası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğbanur Aydın’a, ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan Bahçeağıl Ortaokul öğrencisi Berrak Şener’e, ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında üçüncü olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Zeynep İrem Gürten’e ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu bayrak final gösterisini sunulması ile program son buldu. Sunulan Bayrak final gösterisi büyük alkış aldı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!