Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI’DA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA PROGRAM DÜZENLENDİ

KAPAKLI’DA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA PROGRAM DÜZENLENDİ
Kapaklı’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle kaymakamlık tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Kaymakam Bayram Sağır, tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.

Programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi partiler, şehit aileleri, gaziler ile engelli aileleri katıldı.

“GAZİ UNUTULDUĞU AN KAHROLUR”

Programda açılış konuşmasını Kapaklı Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çetintaş yaptı. Çetintaş, konuşmasında; “Biz gaziler, şehit ve şehit aileleri olarak unutulmak istemediğimizi, her zaman hatırlanmak istediğimizi hazır toplanmışken bunları söylemek istiyorum. Gazi unutulduğu anlarda kahrolur, şehit aileleri unutulduğu zaman rahatsız olur bundan dolayı şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmalarını tüm halkımızdan istirham ediyorum. Gazi onurlanmış şehit nurlanmış askerdir” ifadelerine yer verdi.

“GAZİLERİMİZ GÖZÜMÜZÜN MERCEĞİ, NURUDUR”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de programda yaptığı konuşmasında; “Biz millet olarak birçok devlet kurmuş, Avrupa kapılarına kadar varlığımızı sürdürmüş, doğuştan asker bir milletiz. Ve tarih boyunca hep büyük devletler kurmuş egemenlikleri Avrupa’dan Asya’ya kadar İslamiyet’i yaymış ve oralara adaleti götürmüş çok büyük bir milletin evlatlarıyız. Prof.Fritz Neumark’un bir sözü var. “Tarihten Türkleri çıkartırsanız tarih diye bir şey kalmaz.” Dünyada şu anda 200’e devlet var ve bu ülkelerinde milli marşları var. İstiklal Marşı olan tek devlet biziz. Çünkü İstiklal ve egemenlik bizim ruhumuzdur. Bizim milletimize, devletimize, bayrağımıza, ezanımıza kast etmek isteyen kim varsa biz millet olarak kanımızın verdiğiyle, genciyle, yaşlısıyla canımızı vermeye hazır bir milletiz. Bu sebeple birçok ülkeye gitmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum Avrupa’nın hiçbir ülkesinde dünyanın hiçbir yerinde gazisine bizim kadar değer veren, şehitliğine kıymet veren başka hiçbir ülke yok. Bizim için şehit zaten ölmüş kabul edilmiyor ve onların aileleri toplum nezdinde çok değerli, başımızın tacı olarak görülüyor. Gazilerimiz ise gözümüzün merceği, nurudur. Toplum içerisinde birçok meslek vardır saygınlığı olan, makam vardır. Fakat hiçbiri gazilik makamı kadar kıymetli ve değerli değildir. O nedenle biz gazilerimize çok farklı bir yaklaşım içinde olup onlara çok manevi duygular besleriz. Biz belediye ve yerel yönetimler olarak hem tarihimizin hem de şehit ailelerimizin her daim yanlarında olmuşuzdur ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bir kere hem şehit ailelerine çok ayrıcalıklı yaklaşım içerisindeyiz gazilerimize de her daim önem verilmektedir.” dedi.

“BÜTÜN VATAN EVLATLARI AYNI DUYGULARI TEMSİL EDİYOR”

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır da, tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutlayarak, “Şu son 20-25 günlük takvimin gösterdiği günlere baktığımız zaman 26 Ağustosta Malazgirt Savaşının yıldönümünü kutladık, 30 Ağustosta Zafer Bayramının yıldönümünü kutladık. 19 Eylül bugün de ta Girne kapılarından beri sürekli yenilen, sürekli geriye doğru gitmek zorunda kalan bir milletin en son savunması Sakarya Meydan Muharebesi’nde Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde şanlı ordumuzun zaferi neticesinde Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ve Mareşal Rütbesi verildiği günün gaziliği bütün gazilerimize ithaf edilmiştir. İşte bir direnişe Alparslan ile başlayan 30 Ağustosta Zafer ile neticelenen bir tarihle bin yıldır Anadolu’dayız ve inşallah binlerce yıl daha Anadolu’da kalacağız diyen birbirlerinin fertleri olarak bu noktada en büyük gayreti ve fedakarlığı gösteren ilk günden bu yana bütün şehitlerimizin ve bu kazanılan savaşlarda gazi olan bütün gazilerimizi rahmetle anıyorum geride kalanlara sağlık ve sıhhat diliyorum.  Bugün Gaziler Derneğimizi ziyaretimizde değerli başkanımızın söylemiş olduğu çok güzel bir söz oldu. Son günlerde Yunanistan ile alakalı konularla ilgili “Yunanistan’a buradan yol yakın bizim kafamızı bozmasınlar iki adımda geliriz” dedi. Bu yaşına rağmen gaziliğin vermiş olduğu heyecan var. Hala da aynı heyecan inanıyorum ki bütün vatan evlatları aynı duyguları temsil ediyor. Tüm gazilerimizin hürmetle sevgiyle ellerinden öpüyorum.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!