Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLILI VATANDAŞLAR BURSA’DA MÜZELERİ GEZDİ

KAPAKLILI VATANDAŞLAR BURSA’DA MÜZELERİ GEZDİ
Kapaklı Belediyesi tarafından 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla Bursa’da bulunan müzelere kültürel gezi düzenlendi.

4 gün düzenlenen geziye katılan vatandaşlar, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Merinos Enerji Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Bursa Vakıf Kültürü Müzesi, Bursa Kent Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi ve Muradiye Külliyesi ve Ulu Camii’yi gezerek kentin kültürel mirasına dair ayrıntılı bilgi edindi.

4 GÜN DÜZENLENDİ

Müzelere olan ilgiyi artırmak ve sosyal hayatın içine taşımak amacıyla her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Kapaklı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Bursa'da bulunan müzelere gezi programı düzenlendi. 18-20-21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve toplam 500’e yakın kişinin katıldığı gezi programı kapsamında vatandaşlar Bursa’nın önemli müzelerini gezme fırsatı buldu.

MERİNOS TEKSTİL SANAYİ MÜZESİ VE ENERJİ MÜZESİ GEZİLDİ

Gezi kapsamında vatandaşlar, yaklaşık 8 bin yıllık geleneksel Anadolu ve Osmanlı kültürünün oluşumu ve gelişimi sürecinde öncü kent kimliği taşıyan Bursa’nın tarihini kronolojik görme imkanı buldu. Kentin kültürel mirası yaşatma ve koruma projeleri kapsamında 14 Ekim 2011 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan ve 4 ana bölümden oluşan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde merinos koyunundan alınan kirli yün yapağının hangi aşamalardan geçerek yünlü kumaşlara dönüştüğünün hikayesini gören vatandaşlar, Merinos Enerji Müzesi’nde ise elektrik üretiminin ayrı aşamaları ile ilgili müzedeki bölümleri gezerek Bursa’daki elektrik üretimine dair bilgi edindi.

BURSA TARİHİNİ ÖĞRENDİLER

Kapaklılı vatandaşlar, 8 bin 500 yıllık göç tarihinin masaya yatırıldığı ve ziyaretçilerin göçlerle ilgili olarak ayrıntılı şekilde bilgilendirildiği, arşivler taranarak, göç etmiş ailelerle birebir görüşülerek, üniversitelerin desteği alınarak, çok önemli bir birikim ortaya çıkartıldığı müze konseptine sahip Bursa Göç Tarihi Müzesi’ni de gezdi. Vakıf kültürünün gelecek kuşaklara aktarıldığı Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’ni de gezen vatandaşlar Bursa tarihine dair kapsamlı bilgiyi canlandırılmış örnekleriyle görme fırsatı buldu.

ARKEOLOJİK ESERLER GÖRÜLDÜ

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Merinos Enerji Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nin ardından gezi ekibi Bursa ve çevresinde Arkaik çağdan Doğu Roma Dönemi sonuna kadar yer alan eserlerin kronolojik olarak sergilendiği Bursa Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederek, önemli eserleri görme imkanı buldu.

TARİHİ CAMİLER GEZİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültürel, tarihsel, sosyal ve ekonomik birikimini korumak, tanıtmak ve yarının kentlilerine yol göstermek amacıyla açılan Bursa Kent Müzesi’ni de gezerek Bursa’yı tüm detaylarıyla tanıma fırsatı bulan vatandaşlar gezi kapsamında Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi ve Muradiye Külliyesi ile Ulu Camii’yi de gezdi.

Vatandaşlar, Bursa’yı yakından tanıma fırsatı buldukları gezi programı için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!