Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPLAN: “CUMHUR İTTİFAKINA KATILMAYACAĞIZ”

KAPLAN: “CUMHUR İTTİFAKINA KATILMAYACAĞIZ”
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan; “Bu ucube sistemi devam ettirmeyip tekrar parlamenter sisteme dönerseler biz dışarıdan destek vermeye hazırız ve kendilerine de iletildi bu durum. Ama biz cumhur ittifakına katılmayacağız” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan beraberinde İYİ Parti Tekirdağ İl başkanı Sertaç Alkaya ve İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’le birlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette genel ve yerel gündemle ilgili sohbet edildi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kaplan, Millet İttifakı, aşı çalışmaları, hükümetin koronavirüs salgını yönetimi ile ilgili konuştu.

“BİZ DE AŞI OLACAĞIZ”

Aşı çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Kaplan; “Ben aşı olmadım ama pazartesiden itibaren mecliste milletvekillerine yapılacak. Biz de vatandaşlara örnek olmak için gidip en önden aşımızı olacağız. Sağlık bakanının çağrısı üzerine genel başkanımız İstanbul’da aşı oldu vakti geldiğinde bizde olacağız” dedi.

MİLLET İTTİFAKI DEVAM EDECEK Mİ?

Milleti İttifakı devam edecek mi? Sorusuna da açıklık getiren Kaplan; “Biz zaten yerli ve milliyiz. Yerli ve milli olduğumuzu polis korumasız gezerek, il ve ilçe başkanlarımızla birlikte vatandaşı ziyaret ederek gösteriyoruz. Devlet Bahçeli çağrısını yaptığında bu büyük ihtimalle Cumhur ittifakının şu anda yüzde 50+1’i bulamadığını ve seçim stratejisi için öngörülü olarak ittifaka davet ediyor. Ama bizim ittifaka davete girmemiz için bir şartımız var. Biz millet ittifakını da CHP ile yaparken neye karşı yaptık? Parlamenter sisteme dönme karşılığında yaptık ve bizim ittifakımız parlamenter sisteme ülkeyi döndürmek için ittifakımızdır. Bizim ittifakımızda bir bozuntu veya bir görüş ayrılığı olmadı şimdiye kadar. Bu saatten sonra ucube sistemi devam ettirmeyip tekrar parlamenter sisteme dönerseler biz dışarıdan destek vermeye hazırız ve kendilerine de iletildi. Ama biz cumhur ittifakına katılmayacağız” diye konuştu.

“VAKALARIN BU KADAR ARTMASININ SUÇU CUMHURBAŞKANININDIR”

Koronavirüs Salgını süreç yönetimini de değerlendiren Kaplan; “Bence yeterli değil, iyi yönetilmedi. Bizim genel başkanımız ‘Eylül ayında kısıtlama getirilsin’ diye meclis grup toplantısında söyledi ama maalesef vakaların bu kadar artmasına sebep hükümetin, cumhurbaşkanının, sağlık bakanının suçu. ben onları suçluyorum. Yani hükümeti suçluyorum. Çünkü bu kadar yükseldikten sonra kısıtlamaları getirdi. Kısıtlamaları sayın genel başkanımız ‘Eylül ayında 15 gün gerekirse 1 ay yapın’ dedi. Hiçbir hastamız, hiçbir vatandaşımız ölmesin, vatandaşlarımıza hastalık yayılmasın. Ama maalesef onlar ne yaptı. Aralık ayında Covid’in tavan yaptığı zaman kısıtlamaları getirdi. Şu an da dahi Çerkezköy ilçemizde ölümlü vakaların yüksek olduğunu, entübe hastaların yüksek olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Sayı olarak az, yayılma sayısı şuanda düşüyor, bunun sebebi de halkımızın bilinçlenmesi. Kendi kendini korumasından dolayıdır, ben onu öngörüyorum. Çünkü hepimizin yakınlarına, eşimiz, dostumuz, akrabalarımızdan vefat edenlerimiz var. Bizim insanlarımız korku üzerine hepsi önlemlerini kendileri aldılar” ifadelerini kullandı.

“YARDIMLAR YETERLİ DEĞİL”

Yapılan desteklemelerin yeterli olmadığını dile getiren Kaplan; “Hükümet Sayın Cumhurbaşkanı her zaman, her yerde ne diyordu ‘Dünya beşten büyük değildir’ diye. Ben de Sayın Recep Tayip Erdoğan’a diyorum ki; ‘Türkiye beş mütahitten büyüktür’ Beş müteahitin 4 milyon 900 bin lira vergi borcunu siliyorsun ama esnafa 5 milyon lira yardım yapacak kaynak yok diyorsun. Şimdi kira yardımlarından bahsedelim. Bin lira kira yardımı diye söz konusu oldu. Buyurun Atatürk Caddesi’ne girelim. 5 bin liranın altında kira var mı? Hangi yardım? Hangi esnafımızın kanayan yarasına merhem olacak? Bence maalesef esnafımıza yeteri kadar yardım yapılmıyor, yani esnaf oda başkanlarına da gittik, bazı oda başkanlarımız siyasi baskıdan dolayı konuşamıyor ama esnafımız kan ağlıyor. Soralım buradan yukarıdan aşağıya Öztrak caddesinde de, Atatürk caddesinde de esnafımıza soralım hayatından memnun olan arkadaşımız var mı? Bana daha memnun olan bir arkadaşımız denk gelmedi. Onun için yardımlar yeterli değil ve zamansız. Bugün Ak parti grup başkan vekili Akbaşoğlu’nu izliyorum. Vatandaşa ve esnafa 50 milyon yardım ettik diyor. Hani kime yardım ettin? Bankalara kredi ile borçlandırdılar bizi, hepimizi borçlandırdılar. Şimdi bugün Ticaret odasının can suyu diye Denizbank’tan aldığı krediler bu ay ödenecek, 6 ay süreyle ödemesiz hepsi faizli, buyurun kaç kişi ödeyebilecek? Bu kredileri kaç kişi ödeyebilecek? Çalışmayan, iş yapamayan adam nasıl para ödeyecek? Bunları esnafımıza hibe olarak vermeleri gerekirdi ama maalesef hibe verilmedi ondan dolayı her şey yetersiz bence. Pandemiyi de yönetemediler bu kadar hasta bu kadar vefat olmasının sebebi hükümettir. Sayın Cumhurbaşkanıdır” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!