Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPLAN; “İKTİDAR HAYAL ALEMİNDE UÇUYOR”

KAPLAN; “İKTİDAR HAYAL ALEMİNDE UÇUYOR”
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan TBMM Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında; “Uçan döviz oldu, kredi borçları oldu, işsizlik oldu, kamu borcu oldu, enflasyon oldu. İktidar hayal aleminde uçuyor” dedi.

TBMM Bütçe görüşmelerinde söz alan Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, yapılan bütçenin vatandaşın sorunlarına çare olamayacağını söyledi. Bütçenin yasalaşmadan yüzde 40 eridiğini, vatandaşın yoksul, işsiz, çaresiz ve büyük geçim derdinde olduğunu söyledi. İktidarın başını kuma gömdüğünü, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu sandığını fakat dövizin her geçen gün arttığını ve Türk Lirası’nın değer kaybettiğini söyleyen Kaplan, vatandaşın her gün daha da fakirleştiğini belirtti.

“MEZUN ÖĞRENCİLER ALDIĞI KREDİLERİ GERİ ÖDEYEMİYORLAR!”

Öğrencilerin aldığı kredilerin yüksek faizle geri ödenmesi konusunu da gündeme getiren Enez Kaplan, Cumhurbaşkanı’nın “Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı, şu anda 650 liraya çıktı” sözünü değerlendirdi. Kaplan; “Rakamsal olarak gerçek gibi görünse de alım gücü açısından yanlış bir söylem. Çünkü göreve geldiklerinde 45 liraya, bir çeyrek altın, üstüne de gram altın alınırken, bugün iktidarın verdiği 650 liraya bir gram altın bile alınamıyor. Alım gücünün ne kadar düştüğü, fakirliğin ne kadar arttığı gözle görülen bir gerçektir. Ayrıca öğrencilerimizin aldığı kredilerin geri ödemeleri oldukça yüksek faizle. Sayın Cumhurbaşkanı ekranlarda faize karşı olduğunu söylüyor ama öğrencilere verilen krediler yüksek faizle geri alınıyor. Mezun olduktan sonra iş bulamayan milyonlarca öğrencilerimiz bu kredileri ve faizlerini nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorlar” dedi.

“TEKİRDAĞ’IN TAMAMLANMAYAN PROJELERİ”

Konuşmasında Tekirdağ’ın sorunlarına da değinen Kaplan; “Süleymanpaşa–Hayrabolu arasındaki 54 kilometrelik yolun adı sıklıkla yaşanan kazalardan dolayı, ölüm yolu olarak geçmektedir. Şuana kadar yolun sadece 20 kilometresi tamamlanmış. Geçen sene Hayrabolu yolunu açtık diye törenler yapan AK Parti yetkilileri bu sene 5 kilometre yapıp tekrar tören yaptı. 54 kilometrelik yolu 5 kilometrede bir açılış yaparak 10 senede mi tamamlamayı düşünüyorsunuz? Yolu kaplumbağa hızıyla mı yapacaksınız? Yapacağınız yolda viyadük, köprü, tünel yok. İşçiliği az olan bir yolda yalan açılışlarla milleti kandıramazsınız” dedi. Ayrıca Malkara – Hayrabolu yolu üzerinde bulunan maden sahalarının düzensiz çalışmaları ve yeterince denetlenmemesi yüzünden yolun bozulduğunu, can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini ve ulaşımın tali yollardan sağlandığını belirten Kaplan, “Bunlar Tekirdağ’ımızın duble yol ihtiyaçları ile ilgili konularından sadece birkaçına örnektir” dedi. Milletvekili Kaplan, Çerkezköy ilçesinde bulunan Çorlu deresinin ıslahı için 2016 yılında ihale yapıldığını, ödenek olmadığı için çalışmaların hala başlamadığını ve ilçenin her yağmurda sular altında kaldığını söyledi. Türkiye vergi sıralamasında üst sıralarda yer alan Tekirdağ’ın yollarına ve diğer alanlara yapılan yatırımların yetersiz olduğunu belirtti.

“İKTİDAR HAYAL ALEMİNDE UÇUYOR”

TBMM Genel Kurulunda iktidara seslenen Kaplan; “Çiftçiden, işçiden, memurdan, esnaftan, öğrenciden, fakir fukaradan alıp, bir avuç rant ortağınıza aktardığınız bir bütçe milletin bütçesi olamaz. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle uçacağı söylenen ekonomi maalesef yere çakılmıştır. Uçan döviz oldu, kredi borçları oldu, işsizlik oldu, kamu borcu oldu, enflasyon oldu. İktidar hayal aleminde uçuyor” dedi. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, konuşmasının sonunda; “Genel Başkamız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde yepyeni bir Türkiye’nin mümkün olduğunu, ülkemizde üstesinden gelinemeyecek sorunların bulunmadığını ifade ediyoruz. Ancak bütün bunların hukukun üstünlüğüyle, yönetimde liyakatin esas alınmasıyla, kuvvetler ayrılığı prensibinin sağlanmasıyla tesis edilebileceği gerçeğinin farkındayız. Milletimiz rahat olmalıdır. İYİ Parti ilkeleri ve kadrolarıyla hazırdır. Milletimiz umutlu olmalıdır. Bizler hazırız. Bizler çözeriz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!