Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPLAN; “RANT SAĞLANAMADIĞI İÇİN Mİ TEKİRDAĞ YOLLARI BİTMİYOR”

KAPLAN; “RANT SAĞLANAMADIĞI İÇİN Mİ TEKİRDAĞ YOLLARI BİTMİYOR”
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun Teklifi ile Tekirdağ’ın sorunları hakkında konuşma yaptı.

Sporun sadece futbol olmadığını belirten Kaplan, futbolun da sadece süper ligden oluşmadığını ifade ederek; “Bu Kanun Teklifinde amatör sporları ve altyapı ile ilgili düzenleyici hiçbir madde bulunmuyor. Türkiye 85 milyon nüfusa sahip bir ülke. Ülkemizin nüfusunun yüzde 15’i genç nüfus. Sporun her alanında başarılara ulaşacak gençlerimiz olduğuna inanıyorum. Teklifte gençlerimizi kötü yoldan uzak tutacak, onları spora teşvik edecek, özendirecek bir madde göremiyorum” dedi. Tekirdağ Şehir Hastanesi’ni şehir merkezine bağlayan köprü bağlantı yollarının yapılmaması ile ilgili daha önceden Ulaştırma Bakanı’na yazılı soru önergesi veren Milletvekili Kaplan, konuyu TBMM gündemine de taşıdı. Vatandaşların hastaneye ulaşımını güçleştirildiğini ayrıca zamanla yarışan ambulansın hastayı hastaneye yetiştirmesinde zaman kaybı yaşandığını belirterek bağlantı yolunun biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

RANT SAĞLAYAMADIĞINIZ İÇİN Mİ TEKİRDAĞ’IN YOLLARI BİTMİYOR?

Tekirdağ Milletvekili Enez KAPLAN, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında şöyle devam etti: “Tekirdağ’ımızın kanayan yaralarından biri de toplu taşıma araçlarının, kamyonların, tırların, tarım araçlarının yoğun olarak kullandığı Süleymanpaşa-Hayrabolu yolu. Tekirdağ’da halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan bu yolda, son 5 yılda 50’nin üzerinde ölümlü trafik kazası gerçekleşmiştir. Yılan hikayesine dönen ve üç yılda bitirilmesi planlanan Süleymanpaşa-Hayrabolu yolu hala bitmedi. Konuyla ilgili Yazılı Soru önergemize, Bakanlık 2021 yılında bitecek diye cevap verdi. Ama yıl oldu 2022. Yol hala bitmedi. Bu arada Sayın Bakan bu yollar bitti diye birkaç kez açılışını da yaptı. Ayrıca, Tekirdağ’ın turizm bölgesi olan Altınova – Barbaros – Kumbağ ve Türkiye’nin en büyük ve en fazla ihracat yapılan Asyaport limanın bağlantı yolu 8 yıldır tamamlanmadı. Hasta garantili hastaneler, araç garantili yollar, köprüler, yolcu garantili havaalanları yaptınız. Şimdi sormak istiyorum… Bu yollara HGS gişeleri koyamadığınız ve rant sağlayamadığınız için mi Tekirdağlı hemşerilerimi cezalandırıyorsunuz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!