Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPLAN: “TÜRKİYE YÖNETİMİ BİR İNSANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA”

KAPLAN: “TÜRKİYE YÖNETİMİ BİR İNSANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA”
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan; “Partili Cumhurbaşkanı Sisteminin yol açtığı tek adam rejimi sonucu bir kişinin iki dudağının arasına mahkûm edilmiş bir ülke haline geldik diyerek konunun vahametini ortaya koyabiliriz” dedi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, TBMM Bütçe görüşmelerinde konuştu. Kaplan, yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirdi.

“TÜRKİYE YÖNETİMİ BİR İNSANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA”

Kaplan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “2018’den bu yana hayatımıza dair tüm konular, kar tipi lastiklerin takılacağı zamandan tutun da okullardaki teneffüs saatlerine kadar tek adam tarafından belirlendi. Tek başına bir insanın bu kadar çok konuyu inceleyebilmesi, karara bağlayabilmesi, uygulamaya konulmasını sağlaması mümkün değildir. Partili Cumhurbaşkanı Sisteminin yol açtığı tek adam rejimi sonucu bir kişinin iki dudağının arasına mahkûm edilmiş bir ülke haline geldik diyerek konunun vahametini ortaya koyabiliriz” dedi. Konuşmasında AK Parti milletvekillerine de yüklenen Kaplan, “Sayın Cumhurbaşkanının beşer için imkânsız gibi görünen mesaisine destek olmayacaksınız ama bu sistemi destekleyen konuşmalar yapacaksınız” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

“BURASI ŞAHSIMİSTAN DEVLETİ DEĞİL”

Kaplan, Türkiye’nin sürdürülemez bir sistemle yönetildiğini belirterek; “Şahsımistan Devleti olsa belki bir yolu bulunur ama burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu sistemin kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

"HAK MIDIR REVA MIDIR BU MİLLETE?"

Başkanlık sisteminin, dış politikada, ekonomide, basın özgürlüğü fikir ve düşünce hürriyetinde yoksullukta ve yolsuzlukta vatandaşın evine ocağına bir katkısı olmadığına, aksine hayallerin dahi yok edildiğine değinen Kaplan, “Yeni sistemle bu konuların hiç birisine çözüm bulunamadı. Çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babalar, yoksulluğa daha fazla dayanamayıp canına kıyan kardeşler, İnsanların "iş, aş" diyerek intihar ettiği bir Türkiye yaratıldı” diye konuştu.

“İYİ PARTİ GRUBU “DEVLET EBED MÜDDET ÜLKÜSÜNE” SONUNA KADAR BAĞLIDIR”

Partisinin kurulduğu günden bu yana, kendisini milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak tanımladığını belirten Kaplan, “İYİ Parti ailesi, millet menfaatine olmayan, ülkeyi müreffeh bir geleceğe doğru götürmeyen, halkına demokrasiyi azami düzeyde yaşatmayan hiçbir görüş, düşünce, sistem ya da projeye ortak olmayacak. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in “hep birlikte bir millet masası kuralım, birlikte doğruyu bulalım, birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edelim” demişti. Biz de Güçlendirilmiş Parlamenter Demokratik Sisteme geçişin, sürekli aksayan ve ülkeyi sorunlar sarmalına çeviren Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminden ülkeyi kurtaracağını bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!