Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

KAPLAN’DAN LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI; “PROFESYONEL PROVAKASYON”

KAPLAN’DAN LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI; “PROFESYONEL PROVAKASYON”
İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından, partiye yeni üye olanlar için rozet takma töreni düzenlendi. Programa TBMM Katip Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya’nın yanı sıra ilçe başkanları ve parti üyeleri de katılım sağladı.
MUSTAFA ÇETİN

“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTINIZ”

Kahvaltı programından sonra bir konuşma yapan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin; “Pandemi süreci içerisinde bir araya gelemedik. Fakat bu dönemde de partimize birçok yeni katılımlar oldu, olmaya da devam ediyor. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Partimize yeni üye olan arkadaşlarımıza partimize güç kattıkları için teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız daha güçlü ve daha yüksek bir sesle devam edecek. Daha güçlü bir Kapaklı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sayın vekilim Ankara’da bizim sesimiz oluyor. Burada vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları Ankara’da dile getiriyorsunuz, bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca il başkanımıza da bizlere verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da sahada daha fazla yer alarak, daha güçlü bir şekilde, Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’den aldığımız güçle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“TÜM TEŞKİLATLARIMIZ SEÇİME HAZIR”

Sonrasında İl Başkanı Sertaç Alkaya da erken seçime hazır olduklarına vurgu yaparak; “Uzun zaman sonra bir araya gelmek, hep birlikte hasbihal edebilmek çok güzel bir şey. Özlemişiz bu buluşmalarımızı. Bizim tek amacımız, kuruluş felsefemiz Türkiye Cumhuriyeti’ni bu masalarda buluşturmaktı. Biz bu yola 3 kişi çıktık, 3 bin olduk, 30 bin olduk, 3 milyon olduk, iktidara doğru yürüyoruz. Bizlerle birlikte yol yürümeye çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İktidara giden bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Beyefendilerin oluşturmuş olduğu korku imparatorluğunu yıka yıka, tekmeleye tekmeleye bu günlere geldik. Artık mevcut hükümet devlet yönetme iradesini kaybetmiştir. Bugün İYİ Parti tüm teşkilatlarıyla erken seçime hazır durumdadır. Asgari ücretlilerimiz, işsizlerimiz dört gözle seçimi bekliyor” ifadelerine yer verdi.

“DOĞRUYA ‘DOĞRU’, YANLIŞA ‘YANLIŞ’ DİYORUZ”

İYİ Parti TBMM Katip Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da iktidar partisini eleştirerek; “Ülkemiz de bizler de çok zor dönemden geçiyoruz. Mevcut iktidar her beceriksizliklerinde bir bahane arıyorlar. Mesela dolar Euro arttı. Dış güçler yaptı diyor. Peki elektriği, doğalgazı dış güçler mi yükseltiyor? Biz İYİ Parti olarak devlet yönetmeye hazırız. Bir proje açıkladık. Artagan Projesi. Bu proje tamamen kayıtdışı ekonomiyi sıfırlamak adına, ülkemizi zirveye çıkaracak projedir. Bu projeyi detaylandırmak adına Rüzgar Gülü eğitim projesini açıkladık. Bugün her hafta değişik projeler açıklıyoruz ki, ülkemiz daha iyi yönetilsin ve halkımız daha huzurlu ortamda yaşasın diye. Biz doğruya ‘Doğru’ yanlışa ‘Yanlış’ diyoruz. Örneğin tezkerede iktidar partisiyle birlikte olduk” diye konuştu.

“PROFESYONEL PROVAKASYON”

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de yaşadığı olaya da açıklama yapan Kaplan; “Bingöl’de Lütfü Türkkan milletvekilimize o kadar saçma şekillerde yüklendiler ki, yapmaması, konuşmaması gereken bir cümle kullandı ama karşı taraf onun gibi 10 tane cümle kullandı onun kadar gündeme getirmediler. Onu oraya getiren arkadaş, kim olduğunu biliyoruz ama şehit yakını mıdır, kimdir onu dahi bilmiyoruz. Genel başkanımız bizimle çok açık bir toplantı yaptı. 36 tane milletvekili, 20 tane genel başkan yardımcımızla toplantı yaptı. ‘Bakın arkadaşlar’ dedi. Bana bugün, bu hafta içerisinde gelen kamuoyu araştırması bu. Bu kamuoyu araştırması meclisteki 5 parti arasındayız. Her ay 20 bin vatandaşa yapılan araştırma bu. ‘Her zaman ben sizi kolluyordum’ dedi. ‘Ama şimdi ben sizi kollayamam’ bugünden sonra kendi kendinizi kollayın dedi. Çünkü İYİ Parti yükseliyor, sürekli artan bir grafik çiziyor. Bu yapılan profesyonel provakasyon. Siirt’te yapılan profesyonel provakasyon. ‘Kürdistan’a hoş geldiniz’ dedi. Hoş bulduk dese, Kürdistan’ı kabul etmiş olacak. Onun için bu provakasyonlar bizlere oluyor, il, ilçe yöneticilerimize, başkanlarımıza da oluyor. Biz iktidarı yönetmeye talibiz, adım adım iktidara yürüyoruz. İktidarı yönetmek için halka güven vermemiz lazım. Bu hükümetin beceriksiz bakanları, beceriksiz valileri, emir almış komutanları ile ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Biz bunu İYİ Parti olarak önüne geçtik” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ İKTİDAR”

Seçim isteklerini bir kez daha dile getiren Kaplan; “Bütçe görüşmeleri için komisyonlarda elimizden ne geliyorsa yaptık. Şimdi ayın 6’sında konuşmalarımızı yapacağız. İlçelerimiz adına ne sorununuz varsa bana aktarın. Allah nasip ederse biz 2022’de erken seçim olursa hedefimiz iktidar. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı cumhurbaşkanı olacak, genel başkanımız sayın Meral Akşener de başbakan olacaktır” ifadelerini kullandı.

“5 BİN 200 OLMASINI İSTİYORUZ”

Sonrasında Milletvekili Kaplan ve İl Başkanı Alkaya basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Asgari ücretle ilgili gelen soruya Enez Kaplan; “Türk-İş’in talep ettiği 5200 lirayı istiyoruz. Asgari ücretten verginin kaldırılmasını istiyoruz. İş verenlerimize destek amaçlı teşvik verilmesini talep ediyoruz. Geçen sene asgari ücret açıklandığı zaman 383 dolardı, şimdi ise 228 dolarlara tekabül ediyor. Aynı rakamı çarptığınız zaman 4672 lira yapması gerekiyor. Ama Türk-İş 5200 istedi, bizim de talebimiz bu yönde

“TÜM PROJELERİMİZİ ANLATIYORUZ”

Projeleri anlatmakta İYİ Parti’nin zayıf kaldığı yönündeki eleştiriye cevap veren Kaplan; “Biz saha ziyaretlerimizde bunların hepsini anlatıyoruz, miting yapıyoruz, fakat medyada fazla yer alamıyoruz. Ben milletvekiliyim her geldiğimde geziyorum, sorunları dinliyorum” dedi.

“BİZ PROJEYİ DEĞİL, RANTI SORDUK”

Sonrasında söz alan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da; “Biz ulaşabildiğimiz herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Bu konuda medyada yer almak konusunda biraz zayıf kaldık. Fakat iktidar düne kadar muhalefete bir oyuncak gibi görüyordu, muhalefet de bu oyuncak oluyordu. İşte ‘Sen onu dedin, ben bunu dedim’ vs. Fakat genel başkanımız bunu değiştirmeye başladı. Genel başkanımızın her cümlesi gündem oldu. Biz şöyle bir muhalefet yapmadık, iktidar şunu yaptı, ama sen şunu yapmadın vs. demedik. Otoyol yapıldı, fakat bu otoyolu neden yaptın? Demedik. Otoyol 1 liraya mal oldu 3 liraya satılırken bu 2 liralık rantı kim aldı diye sorduk. Sayın genel başkanımız saha saha sokak sokak dolaşıyor. Eksik kalan tarafları tabiki de CHP giderecek. Biz iktidara muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz, yapması gerekenleri söylüyoruz. Asgari ücret 5 bin lira olsun, evet olsun. Ama iş veren işçi çıkartacak. Biz diyoruz ki iş verenlerin de yükünü hafifletin. Evet. Biz basında yer alamıyoruz. Size iletme konusunda bir eksiğimiz var ama biz bunu tamamlayacağız. EYT’yi ilk dillendiren lider sayın genel başkanımız. EYT’yi biz söyledikten sonra EYT’nin varlığını hissettiler. Parlamenter sistemi yine ilk biz dillendirdik. Genel başkanımız ben başbakan olacağım dedi. Söylediklerinin de arkasında. İlk yapılacak seçim ne seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi. Ve genel başkanımız başbakan adayıyım diyor. Ve bu söylediklerini yapacak bir genel başkanımız var. Yapmış olduğumuz faaliyetleri herkese anlatacağız” diye konuştu.

“İNŞALLAH UTANIRLAR DA HİZMET YAPARLAR”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı eleştiren Alkaya; “Sayın Mustafa Şentop, sayın Faik Öztrak’a bir teklifte bulundum. Gelin dedim akşam 20:00’den sonra Çerkezköy’de Çorlu’da Kapaklı’da yürüyelim dedim. Ölüyoruz arkadaşlar. Bunun için siyaset yapmaya gerek yok. Hem ekonomik anlamında hem de zehir anlamında ölüyoruz. Sayın milletvekilim 3 tane soru önergesi verdi Ergene Nehri ile. Bunları konuşmalıyız. İlçe başkanımız yapılması gereken her şeyi söyleyecek. 6’sında başlayacak olan bütçe görüşmeleri var. Bu kalem kağıt bütçesi değil. O bütçe görüşmelerinde söz hakkı oluştuğunda sayın milletvekilim 11 ilçenin sorunları ne varsa onları dile getirecek. Bu tarz konuşmalar senede 1 veya 2 kez olur. Onu dile getirelim ve en azından CHP’nin ikinci adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci adamı da utanır da memleketlerine hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşurlar” dedi.

“TEKİRDAĞ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy ve Kapaklı’da çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusunda Alkaya; “Az önce bir cümle söyledim. CHP’nin ikinci adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci adamı. Soracağınız her soruda bu iki adamı başa alın. Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Ankara’dan bütçe alamıyor, neden? Hizmet yaparsa yine kazanır diye. AK Parti bundan sonra hiçbir belediye alamaz. Kapaklı Belediyesi, reisin elinden ödül alan belediyeler arasına da giremedi. Süleymanpaşa aldı, demek ki AK Parti kendi belediyeleri arasında da torpil yapıyor. Süleymanpaşa’ya gereken ekonomiyi sağlıyor ama Kapaklı’ya sağlamıyor. Yani o yüzden bizim de hizmet konusunda eksiklerimiz var, bütçe yok. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir talepte bulunduk ve iktidar partisi milletvekiline de aynı şekilde talepte bulunduk. Pandemide su faturalarına zam yapmayın ve suyu kesmeyin. Zammı geri alamadık ama kademelerde değişiklik yapıldı ve kimsenin suyu kesilmedi. Kapaklı’da 4 tane ailenin doğalgazını ben Mustafa Yel’i arayarak açtırdım. Su faturasını kapatmayan ailenin suyunu kesmeyen bir belediyeden, doğalgazını kapatan bir hükümetten bahsediyoruz. Rezil bir altyapı var. Tekirdağ hak ettiği değeri görmüyor” ifadelerine yer verdi. Basın mensuplarının sorularının ardından partiye yeni üye olan vatandaşlara rozetleri takıldı.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!