Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KARAGÖZ: “OKUL ÇOK SAĞLAMDIR, HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINMADIK”

KARAGÖZ: “OKUL ÇOK SAĞLAMDIR, HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINMADIK”
Çerkezköy’e 2 okul kazandıran hayırsever Serkan Karagöz, geçtiğimiz günlerde yaptırdıkları anaokulunun yıkım kararı alınmasına tepki göstererek; “Tekirdağ’dan veya Bakanlıktan yıkın derlerse yıktırmayız! Yetkililere sesleniyorum, benim devlete hibe ettiğim bu bina ve arsamı bana geri verin” dedi.

Çerkezköy’e 2 okul kazandıran hayırsever Serkan Karagöz, düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde yıkım kararı alınan anaokulu hakkında basın açıklamasında bulundu.

“ HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINMADIK”

Okulun sağlam olduğunu savunan ve yıkım kararını eleştiren Karagöz, yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz anaokulu ile ilgili Tekirdağ’dan yanlış bilgilendirilmiş bir yıkım kararı elimize geldiğimizde çok şaşırdık. Çünkü bu binayı ben, mimar Mehmet Aksoy’un hazırladığı plan, proje ile bizzat kendim çok sağlam yaptırdım. Betonu ile demiri ile her şeyi ile en kaliteli malzemeleri kullanarak hiçbir masraftan kaçınmadık. O günkü günde betonsa firmasından aşınan hazır betonlarla yaptırıldı. Halen beton faturaları da elimdedir. Binanın her katında bir metre genişliğinde olmak üzere 11 adet direk bulunmaktadır. Tavanları asmolin tavandır. Duvarları 30 cm genişliğindedir. Kısacası okul çok sağlamdır. İddia ediyorum bu bina yıkıldığında Çerkezköy’deki binaların yüzde 90’nı yıkılır. Biz her ne kadar kendimizden emin olsak da yasal yollarla hakkımızı aramak zorundayız. İstanbul’dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın anlaşmalı olduğu Betontek firmasının yetkilileri ile görüşerek, binanın her katından karot numunelerini aldırtarak laboratuvarda basın. Testlerini yaptırdık. Oradan binamızın test sonuçları sağlam geldi. Daha sonra İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarından mühendis Osman Ünür hocaya giderek sorunumuzu anlattık, kendileri gelip anaokulu binasının demir ve direk röntgenlerini çekerek bina ile ilgili gerekli çalışmaları yaparak, hazırladığı rapor ile anaokulu binasının sağlam olduğunu, binanın eğitim amaçlı kullanılmasında herhangi bir sakında olmadığını, teknik raporunu bize verdiler” diye konuştu.

“YIKTIRMAYIZ”

Okulun yıkım kararında ısrar edilmesi durumunda hibe edilen bina ve arsayı geri talep edeceklerini söyleyen Karagöz; “Biz elimizdeki raporları Çerkezköy Kaymakamlığı’na sunduk. Bu sunduğumuz raporlara rağmen binayı beğenmeyip, hala Tekirdağ’dan veya Bakanlıktan yıkın derlerse yıktırmayız! Yetkililere sesleniyorum, benim devlete hibe ettiğim bu bina ve arsamı bana geri verin, ben size devletin göstereceği bir yere o okul binasının aynısını yaptırıp teslim edeyim. Bu da hayırsever Serkan Karagöz sözüdür” ifadelerine yer verdi.

PROTOKOLÜ PAYLAŞTILAR

Müjgan-Serkan Karagöz çifti, kamuoyunda da pek çok kez konuşulan yıkım olayı ile ilgili, hibe ettikleri binayı başka birilerinin farklı şekilde kullanılmak istenildiğini söyleyerek, binanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapılmasının konuşulduğunu iddia ettiler. Hayırsever çift, hibe ettikleri binanın protokol gereği hiçbir şekilde başka bir amaçla kullanılamayacağını söyleyerek alınan protokol kararlarını da basın mensupları ile paylaştı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!