Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

“KASIM AYINDA ENFLASYON DÜŞECEK”

“KASIM AYINDA ENFLASYON DÜŞECEK”
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Çerkezköy’de teşkilat mensupları ile buluştu. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gürcan, “Faizle dövizdeki oynaklığı da giderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran, temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasımdan itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, bir dizi etkinliğe katılmak üzere Çerkezköy’e geldi. Burada ilk olarak teşkilat binasını ziyaret eden Gürcan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ziyarette AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Çerkezköy İleç Başkanı Kamil Çetintaş ve partililer hazır bulundu.

İHTİYAÇLARI AKTARDI

İlk olarak Çerkezköy hakkında bilgi veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “İlçemiz 196 bin 734 nüfusa sahiptir. Seçmen sayımız ise 112 bin 124’dir. İlçemiz Sanayi bölgesi olması münasebetiyle kendi sahip olduğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde 270 Fabrika, 77 bin çalışan mevcuttur. Veliköy ve Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte toplam 400 civarında fabrika bulunmaktadır. İlçemiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 270 fabrikanın 41’i yabancı yatırımcılar tarafından işletilmektedir. Organize Sanayi Bölgemiz 1976 yılında bin 273 hektar alan üzerine kurulmuş olup Türkiye’nin en büyük Sanayi Bölgesi olarak ilk 5’te yer almaktadır. İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi olarak ülkemize ihracat noktasındaki katkı payı yaklaşık 3.6 Milyar dolardır. İlçemizin İstanbul’a yakın olması, Demiryolu Avrupa geçiş güzergahı ve Tekirdağ Limanı ile ihracatı daha güçlü kılmaktadır. İlçemizin sanayi bölgesi olması nedeniyle yaklaşık yılda 10 bin nüfus göç almaktadır. İlçemizde oy olarak partimiz yaklaşık yüzde 50 bandındadır, ilçe teşkilatı olarak hedefimiz oyumuzu yüzde 55-60 bandına çıkarmaktır. Hedeflerimize ulaşmak için il başkanımız, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz ile koordineli çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. İlçemiz ile ilgili sizlere sunduğumuz taleplerimize bakanlık olarak desteklerinizi önemle istirham ediyor sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

“MANİPÜLASYON YAPILIYOR”

Çetintaş’ın ardından konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da, “Sivil toplum örgütlerimizi ve iş insanlarımızı bir araya davet ettik. Bu toplantının Çerkezköy’de olmasının bir sebebi var. Bu bölge ekonomi anlamında Türkiye’nin de önemli bir merkezi, ekonominin kalbi. Tekirdağ içinde 12 tane organize sanayi bölgesinin 9’u bu bölgede. Dolayısıyla burada özellikle bugün ikincisini tertip ediyoruz. İlkini Çorlu’da gerçekleştirmiştik. İş insanlarımızı ve STK temsilcilerimizi davet ettik. Tüm ticaret ve sanayi odası başkanlarımız bu toplantıda olacak. Aynı zamanda esnaf odası başkanlarımızın tümünü davet ettik. Son dönemlerde yaşanan pandemi ve ardından yaşanan Rusya-Ukrayna krizi ile ekonomik anlamda sıkıntıya düştüğümüz bir süreç içindeyiz. Aslıda sıkıntı da demeyelim bunun aşılacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama burada manipülasyon yapılıyor. Muhalefetin de bir manipülasyonu var. Vatandaşa biraz umut aşılamamız gerekiyor. Bu anlamda da nereden çok ses çıkıyor ise ekonomi ile ilgili onları bugün burada inşallah dillendireceğiz. Notlarımızı da alacağız. Sayın bakanımız da en etkili isimlerden bir tanesi. Özellikle kendisi teşkilatların içinden gelen biri olarak bizi çok iyi anlayacaktır. Çünkü yaklaşık 10 ay sonra bir seçim startına giriyoruz. 14-15 ay var gibi gözüküyor ama süreç başladığında 10 ay gibi bir süre içinde şu anda sahada etkin çalışmamız gerekiyor. Sahaya her çıktığımızda da karşımızı şu anda sadece ekonomi ile ilgili problemler çıkıyor. Bunların çözümü noktasında da ortaya bir irade konulması gerekiyor. Bunu yaparken de en doğru şekilde süreci yönetmek anlamlı. Dolayısıyla süreci doğru yönetelim diye de insanlarımıza soralım onlar bize anlatsınlar biz de notlarımızı alalım. Dolayısıyla genel merkezimizde özellikle bakanlık nezdinde de bunların çözümü noktasında stratejilerimizi ortaya koyabilelim. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“DÖVİZDE OYNAKLIK YOK”

Kur korumalı mevduat hesabı ile dövizdeki aşırı yükselişlerin önüne geçildiğini ifade eden Gürcan; “Çok güzel bir günde bir araya geldik. Ramazan gününde sizlerle bir arada olmak bizlere onur verdi. Bildiğiniz gibi Sayın Bakanımız Nurettin Nebati ve diğer bakan yardımcımız, bakanlığımızın bürokratları tamamımız sahada, vatandaşlarımızla bir arada olmak için çalışmalar yapıyoruz. Bugün Sayın Bakanımız Nurettin Nebati de Mardin’de iş dünyası ile buluşuyor, onun da size çok selamı var. Ben de bugün Çerkezköy’de hem teşkilatımıza konuk olacağız, hem de iş dünyası temsilcilerimizle bir araya geleceğiz. Çerkezköy’ün nüfusu kadar ihracatı da yüksek. Kapaklı’da da Çerkezköy’de de yoğun göç alan, sanayisi ile gelişen ilçelerimiz. Baktığımızda 3.6 milyar dolar ihracat rakamı ile birçok ille eşdeğer ihracat rakamına sahip. Tabi ki teşkilatımızın içinden gelen, yıllarca emek veren birisi olarak, Sayın Bakanımız Nurettin Nebati gibi uzun yıllar teşkilatlarda bir arada olduk. Teşkilatların sorunlarını, dileklerini, taleplerini biliyoruz. Göreve geldiğimiz süreçte ülkemiz çalkantılı bir dönemden geçiyordu. Özellikle dövizdeki hareketli günler tüm teşkilatlarımızın da vatandaşlarımızın da moralini bozuyordu. Ta ki, 20 Aralık 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu kur korumalı mevduat hesabı ile hem vatandaşımızın hem de iş dünyamızın morali yerine geldi. Doların değeri 18 buçuk liradan 11’e kadar düştü. Şu aşamada dolar kurunda bir oynaklık yok. Bu da hem iş dünyamızın hem de vatandaşımızın moralini yerine getiriyor” dedi.

“KASIM AYINDAN İTİBAREN DÜŞECEK”

Kasım ayından itibaren enflasyonu düşüreceklerini belirten Gürcan, “Göreve geldiğimizde dolardaki yüksek oynaklığı giderdik, aynı şekilde faiz oranlarımız da yatırımcılara umut ışığı veriyor. Üçüncü olarak enflasyon maalesef bu kasım ve aralık ayında almış olduğumuz kamburla birlikte yüzde 60’larda seyrediyor. Faizle dövizdeki oynaklığı da giderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran, temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasımdan itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Kesinlikle umutsuz olmaya gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2002’den 2022’ye kadar yapılan çalışmalara baktığınızda bunları göreceksiniz. Mart ayıyla birlikte 236 milyar dolar ihracat yaptık. Bu rakamlar rekor olarak karşımıza çıktı. Türkiye bu ihracatları yaparken Cumhurbaşkanımız önderliğinde özellikle karayollarıyla, havaalanlarıyla, ulaşım yatırımlarıyla ön plana çıktı. Özellikle OSB’lerimizi 3 katına çıkardık, bu yatırımlara destek verdik. İhracatımızı arttırdık. Bundan sonra da bunları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Özellikle artan enerji fiyatlarından dolayı bir sıkıntı yaşanıyor ama bu sıkıntılar da Cumhurbaşkanımız önderliğinde çözülecek. Bakın Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da yapılan görüşme sonrasında Rusya, Kiev’den geri çekildi. Bunu sağlayan gene Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşkilatları olarak aynı çabayı göstereceğiz. Bizler teşkilatlarımızla milletimizin emrindeyiz” ifadelerine yer verdi. Burada teşkilat mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürcan, daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen 'İş Dünyası ve STK Buluşmaları' toplantısına katıldı. 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!