Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAZANMAYAN ESNAF BORCUNU NASIL ÖDEYECEK?

KAZANMAYAN ESNAF BORCUNU NASIL ÖDEYECEK?
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, tam kapanma döneminde uygulanan yasaklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ödemelerin ertelenmesi isteğini bir kez daha yineleyen Bozdağ; “Bizler elimizden geleni yapacağız fakat bize ‘İşyerleriniz kapalı, ödeme yerleri açık, bankalar açık, vergi daireleri açık’ derseler o iş olmaz” dedi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ açıklamalarda bulundu.
“KAZANMAYAN ESNAF BORCUNU NASIL ÖDEYECEK”
İşyerlerinin kapalı olmasına rağmen ödeme yerlerinin açık olduğuna vurgu yapan Bozdağ; “Bizler elimizden geleni yapacağız fakat bize ‘İşyerleriniz kapalı, ödeme yerleri açık, bankalar açık, vergi daireleri açık’ derseler o iş olmaz. E burada bir sıkıntı var. Kazanamayan esnaf nasıl borcunu ödeyecek. Aynı şekilde tekel bayileri açık fakat tütüncüler kapalı. Tekel bayisi demek gıda sektörü demek. Peyniri, zeytini ekmeği de var işin içerisinde. Tütüncüler bizlere durumları bildiriyor. Adamın tek geçim kaynağı. Burada 81 vilayetten vatandaşlarımız yaşıyor. Ve hepsi hiçbir şeyi olmadan buralara gelmiş. Kira ödüyor, çeklerini, senetlerini ödüyor. 14 aydan beri kapalı olan esnaflarımız var. Kira ve faturalar ödenmeye devam ediyor”
“SERVİSÇİLER BAKIM YAPTIRACAK TAMİRHANE BULAMIYOR”
Çerkezköy’deki esnafların yüzde 80’inin kapalı olduğunu vurgulayan Bozdağ; “Şimdi fabrikalar açık. Burada fabrikalara servis taşıyan esnaflar var. Bu araçların da bakımları var. Ama sanayi kapalı. Burada tamirhaneler açık olması lazım. Bunlar gözden kaçmış sanırım. İlçemizde idarecilerimiz bize yardımcı oluyor ama yapılan uygulamada ölçüde yok” şeklinde konuştu.
“HERKESİN BİRBİRİNE YARDIMCI OLMASI LAZIM”
Esnafın ikilem içerisinde olduğunu ve ne zaman açık olup olmayacağı konusunda şüpheli olduklarını ifade eden Bozdağ; “Faaliyet alanındaki iş yerlerinde bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Ama herkesin bu süreçte birbirine yardımcı olması lazım. Sahaya indiğimiz zaman bazı gerçekler var. Bu gerçekleri görmezden gelemeyiz” ifadelerine yer verdi.
“25 BİN LİRA DESTEKTEN HERKES FAYDALANMIŞTI”
Yapılan destekler hakkında da bilgi veren Bozdağ; “Kredi sicilindeki sıkıntıdan dolayı esnaf bu kredi paketinden yararlanamazsa o zaman hiçbir işimize yaramıyor. Mesela ilk etapta yapılan 25 bin lira destekten herkes faydalanmıştı. Fakat, yapılan hibe ödemelerinden yararlanma konusunda birtakım sıkıntılar oldu. Bunların çözülmesi lazım” dedi.
“BU ESNAFLAR NASIL GEÇİNECEK”
Takiben 14 ay oldu. Virüs nedeniyle piyasalarda durgunluk var. Bir de bayramda esnaf kapanırsa bu durgunluk nasıl giderilecek. Pazar esnafı kapanıyor. Bu adam nasıl geçinecek. Vatandaş Pazar alışverişini nasıl yapacak? Bunlara bir yer göstermemiz ve konuya etkin çözümler üretmeliyiz” şeklinde konuştu.
“75 BİN LİRA DESTEK VERİLECEK”
Son yapılan destek paketlerinden de bahseden Bozdağ; “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı son destek paketleri ile esnaflarımız biraz olsun nefes alacak. Yapılan KOSGEB destek başvuruları ile gelir kaybına uğrayan mikro ve küçük ölçekli işletmeler faydalanacak. Mikro işletmeler 30, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar kredi alacak. Ayrılan kaynak 3 yıl geri ödemesiz faizsiz tahsil edilecek. E-devlet üzerinden başvurular yapılacak. Bu destek esnafımıza can suyu olacak. İnşallah tüm esnaflarımız faydalanabilir ve biraz olsun rahat nefes alırlar” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!