Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KENT AŞ’NİN KAPATILMASI İÇİN VERİLEN ÖNERGE REDDEDİLDİ

KENT AŞ’NİN KAPATILMASI İÇİN VERİLEN ÖNERGE REDDEDİLDİ
Kapaklı Belediye Meclisinin 2023 yılı Şubat ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclis toplantısında sahte kaşe iddiaları ile gündeme gelen KENT A.Ş.’nin kapatılması için Millet İttifakı meclis üyelerin verdiği önerge, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in oyu ile reddedildi.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı ve ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ikinci oturumun 3 Şubat Cuma günü saat 16.00’da yapılacağını belirtti.

“TRAKYA’DA BU PROGRAMA GEÇEN İLK BELEDİYE OLDUK”

Oturum öncesi Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, “Alacağımız kararların ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçen yıl Haziran ayında başlattığımız İçişleri Bakanlığının canlı belediye sistemi ile ilgili süreçleri belediyemizin yoğun çalışması ve çabalarıyla bugün itibariyle kullanmaya başladık. Programın belediyemizin kurumsallaşma sürecine katkısı olacak ve birçok hizmetin vatandaş nezdinde daha çabuk yapılmasını sağlayacak. Ekiplerimiz mesai gözetmeksizin çalıştı. Trakya’da bu programa geçen ilk belediye olduk. Uygulamalarımızla beraber vatandaş memnuniyetini artıracağımıza inanıyorum. Daha profesyonel ve güvenli bir şekilde işleyecek sistemle tüm verilerimiz ve işlemler bakanlık üzerinden de denetlenecek.” dedi.

YÜZDE 80 ZAM YAPILDI

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çetin, “Belediyemiz Personel A.Ş. ile Hizmet- İş Sendikası arasında kentimiz için emek veren kıymetli personelimize yüzde 80 oranında ek zam yapılmasını içeren ek protokolü Hizmet- İş Sendikası Trakya Bölge Şube Başkanı Aykut Aktemur ile imzaladık. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“NİSAN AYINDA AÇILIŞINI YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yıldızkent Köprülü Kavşak Projesi ile ilgili de konuşan Başkan Çetin, “Saray ve Çerkezköy dönüşleri 60 gün süreyle trafiğe kapatıldı. Hava koşulları el verdikçe hızlı bir şekilde projenin tamamlanmasını istiyoruz. İnşallah Nisan ayında belki bakanlarımızı da davet edip buranın açılışını yapmayı hedefliyoruz. Sadece ilçemiz için değil bölgemiz için de kıymetli olan projede çalışmalar devam ediyor. Alternatif yol oluşturmak için Bahçelievler Mahallesi’ne giriş ve De-Facto fabrika girişle ilgili Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde her iki girişin de sıkıntıya neden olacağını farklı gerekçelerle ortaya koydular. Onlar alternatif yol olarak yapılsaydı çok daha rahat bir çalışma olacaktı, trafiği rahatlatacaktı. Konu üzerinde çabamız, gayretimiz devam ediyor.” dedi. Başkan Çetin şu ifadelerle açıklamasını tamamladı: Yıldızkent projesi kadar ileride sorun olacağını gördüğümüz Yünsa kavşağındaki trafiğin de rahatlaması için ‘battı çıktı’ projesini ÇOSB üzerinden yaptırdık ve ihale aşamasına getirmek için temaslara başladık. İnşallah onu da hayata geçirirsek bölgenin önemli trafik sorununu gidermiş olacağız.

KENT AŞ.’NİN KAPATILMASI İÇİN ÖNERGE VERİLDİ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Açılış ve yoklama yapılarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri öncesi CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, “Kent AŞ’nin tasfiye edilerek faaliyetlerinin sonlandırılması ve çalışanların Personel AŞ’ye geçmesini içeren önergelerinin gündeme alınmasını talep etti. KENT AŞ’nin kapatılmasından yana olmadığını belirten Başkan Çetin, “Şirketi kurarken mütevazi bir bütçe ile sermaye ile kurduk. Bazı başka planlar vardı pandemi girince hesaplar tutmadı. Geçen yıl 10 milyon TL sermaye artırımı yaptık. Birkaç tane tesisi yenilediler ve yeni yaptılar. Yanlış varsa yanlışı kim yaptıysa adalette cezasını çeksin” dedi. Millet İttifakı meclis üyeleri ise, KENT A.Ş’nin zarar ettiğini ifade etti. Ardından bu gündem maddesinin gündeme alınması önergesinin gündeme alınıp alınmayacağının oylanmasına geçildi. Bu sırada başkan Çetin, görevlilere meclis üyelerinin dışarıda olup olmadığına bakmasını istedi. Buna CHP’li meclis üyeleri ise tepki gösterdi.

"DEDİKODU İLE ADAM MI ALACAĞIM"

Yapılan oylamada 13 kabul 13 ret oyu kullanıldı. Belediye Başkanının oyunun artı 1 sayılması nedeniyle önerge 14 kabul 13 ret ile gündeme alınmadı. Çetin, “Benim oyum 1 fazla oluyor. 13+1 hadi geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi. Buna tepki gösteren CHP meclis üyesi Muzaffer Yıldıran, Başkan Çetin’e “13+13 olmuşsa burada sorun vardır demektir. Sizin artı bir fazla oyunuzla kabul görmedi. Bu karar bizim değil, yöneticilerin sırtında kalır. Bu sizin sırtınızda kalır” diyerek tepki gösterdi.

Çetin ise, “Yargıya intikal etmiş konuyu meclise taşımak doğru değil. Yargıya ulaşmış. Şirketi niye kapatıyoruz” cevabı verdi. Bunun üzerine Yıldıran, “Şirket yöneticilerini görevden alın.” O zaman çıkışı yaptı. Buna Çetin, “Her dedikodu ile adam mı alacağım” karşılığı verdi. Süren sözlü tartışmaların ardından meclis, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

İmar ve Şehircilik  Müdürlüğü tarafından sunulan  17/01/2023 tarih 43702 sayılı  Karaağaç Mahallesi 711 adanın çevresinde bulunan isimsiz sokaklara isim verilmesi konusunu içeren gündemin ilk maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE HAVALE EDİLDİ

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 23/01/2023 tarih 44074 sayılı Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne hizmetlerinde kullanmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet  aracın tahsisi konusu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 23/01/2023 tarih 44075 sayılı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hizmetlerinde kullanmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet  aracın tahsisi konusu da oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 26/01/2023 tarih 44240 sayılı 191 ada 1 nolu parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin Belediye Meclisinin almış olduğu 05.01.2018 tarih 19 nolu kararında değişiklik yapılarak yer altı otoparkı ibaresinin yer altı otoparkı ve/veya meydan düzenlemesi yapmak üzere olarak değiştirilmesi hususunun görüşülmesine geçildi. Gündemin dördüncü maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 27.01.2022 tarih 44263 sayılı Pınar Bulvarı Cephe Sağlamlaştırma ve Yenileme inşaatı projesi için kredi kullanılması konusunu içeren gündemin beşinci maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından sunulan 27.01.2022 tarih 44288 sayılı Etüt ve Proje Müdürlüğünün Görev ve Çalışma yönetmeliğinin revize edilmesi konusunu içeren gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Ek gündem maddesi olarak gündeme alınan konuların görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş.’nin 13 Şubat 2023’te yapacağı genel kurul toplantısına Kapaklı Belediyesi’ni temsil etmeye ve gündemdeki maddelerin karara bağlanması için oy kullanmaya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in seçilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 209,01 metrekare, Atatürk Mahallesi’nde bulunan 417,51 metrekare belediye hisselerinin hissedarlarına hisseleri oranında tapu satışının yapılması hususu oy birliğiyle kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 60 adet kadroda derece değişikliği talebi oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ve ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından oturumu sonlandıran Başkan Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek ikinci oturumun 3 Şubat Cuma günü saat 16.00’da yapılacağını belirtti.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!