Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

KOCAÇINAR’DAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

KOCAÇINAR’DAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, 2020 yılını değerlendirdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaçınar, Covid-19 sonrası yapılacak olan kongrede yeniden aday olup olmayacağı sorusuna da cevap verdi. Kocaçınar, her yıl yapılan aşure dağıtımının geçtiğimiz yıl neden yapılmadığı sorusuna da açıklık getirdi.
MUSTAFA ÇETİN

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar dernek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. 2020 yılını değerlendiren Kocaçınar, sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Kocaçınar, “Hiçbir şey yapmıyormuşum gibi gözüküyorum. Ama yani bir çorap veriyorsun basını çağır, 2 ayakkabı giydir haber yap. Bu benim biraz kendi kişiliğimle de ilgili. Her şeyi paylaşmak benim düşünceme göre değil. Pandemi döneminde bol miktarda gıda kartı yardımı, yakacak yardımı, kurban bağışları yaptık. Aileleri ziyaret ettik. Pandemin ilk hızlı olduğu dönemde yaşlı üyelerimizin ilaç alışverişlerini yaptık. Biz bunları kendi sayfamızda paylaşmadık” ifadelerini kullandı. 

“YENİ ÜYE DE VAR ÜYELİKTEN AYRILAN DA”

Dernek üye çalışmaları hakkında da bilgi veren Kocaçınar; “Üye sayılarımızda artış olduğu gibi yakın bir tarihte düşüşe de geçeceğiz. Çünkü üye kayıtları ile ilgili güncellemeler yapıyoruz. Şu anda 1650 civarında üyemiz var. Yeni üye olanları da eklemeye başladık. Fakat eskiden bu yana aidatlarını ödemeyen üyelere bilgilendirme mesajı attık. Üye kaybetmek istemiyoruz tabii ki. Ama derneğe yıllardır uğramayan, sadece yardım yapıldığında derneğin kapısını açan üyelerimiz var” diye konuştu.

AŞURE KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Her yıl dernek tarafından yapılan aşure dağıtımının geçtiğimiz yıl yapılmadığını belirten Kocaçınar; “Bence kurumsal olmak kurallara riayet etmekten geçiyor. Biz kurumsal bir derneğiz. Bizden önce bu dernek kurumsal mıydı değil miydi tartışılır. Ben nezdimde kurumsaldı ama ne kadar kurumsallığın hakkını verdi o ayrıca konuşuruz, ayrıştırırız. Ben zaten diğer dernekle rekabet içinde değilim. Rekabet edebilmek için şartlarımızın eşit olması gerekir. Bizim şartlarımız onlarla eşit değil ki. Büyük olmak büyük sorumluluklar getirir. Bizim sorumluluklarımız çok büyük olduğu için aşure yapmadık. Niye yapmadık? Çünkü genelgeye göre açık alanda gıda satmak, almak vs. yasak. Kaymakamlıktan bir yazı geldi. Buna rağmen kapalı kutularla yaparız diye ben zabıta müdürlüğü aradım. Dedim ki aşure yapıp dağıtabilir miyiz? Hayır yapamazsınız fabrikasyon kapaklı olacak denildi. Yani el değmeyecek bu şekilde yaparsanız yapın denildi. Yani bu şekilde yapamadık. Böyle yapamayınca da zaten hükümet bir genelde yayınladı. Sırf Sakatlar Derneği aşure dağıtsın diye ben kuralları mı çiğneyeyim. Çiğneyenler oldu mu oldu. Ben bunun arkasını aradım mı aradım. Ama Gülnur Kocaçınar olarak değil. Kıskandığımdan değil. Ben mensubu olduğum bir kurumun yöneticisi olarak bunun arkasına düşeceğim. Bana yasaksa ona neden yasak değil. Sorduğumda şöyle cevaplar döndü birkaç kurumu aradığımda; gelenler arkadaşlar izinsiz geldi denildi. Emrivaki gidilmiş hepsi çöp olmuş. Nitekim fotoğraflanmış da zaten. Biz bu yüzden aşureyi dağıtmadık. Biz de bilirdik kurumları özel günlerde ziyaret etmeyi. Ama bir şeyleri yapmış olmak için yapmıyoruz. Reklam olsun diye, desinler diye yapmıyoruz” dedi.

“KAPAK KAMPANYASI SÜRÜYOR”

Giysi kutularının bakıma alındığını söyleyen Kocaçınar; “Kutular şu anda belediye garajında duruyor. Onarımları yapılacak. Bir yıllık süreçte ne kazandırmış, ne kaybettirmiş onun bir değerlendirmesi yapılacak. Önümüzdeki ay başında falan tekrar koyulmaya başlanır” dedi. Kapak toplamaya devam ettiklerini de dile getiren Kocaçınar, “Kapağa muhtaçmışız gibi, kapakla işimizi görmeye çalışacak kadar acizmişiz havası yapmayın deniyor. Ama ben ona katılmıyorum. Mesela öğrenciler buraya bir poşet kapak getirdiğinde kendini o kadar mutlu hissediyor ki işe yaradığını düşünüyor. Yoksa bizi bir poşetle bir tekerlekli sandalye alamıyoruz. Ben o süreci de devam ettiriyorum. Çünkü insanlar da o algı çok hoşuma gidiyor. Bir hayır yapıyorlar. Çocukları da buna teşvik ediyoruz. Her gelen çocuğa ya da her gittiğimiz okulda da anlatıyoruz. Bunlar biriktikçe biz bunları satıyoruz geri dönüşüme. Elde ettiğimiz parayla da bunları yapıyoruz. Telefonlarımız çalıyor kapak topladım diye” dedi. 

“ADAY OLMAZSA YİNE ADAY OLURUM”

Kongrelerin henüz açılmadığını ifade eden Kocaçınar, “Senelerce oturup koltuğa yapışmak gibi bir niyetim yok. Zaten derneğin kapanmasını istemediğim için buraya geldim. Bu beni yordu mu yordu. Mart ayında bir aday gelip aday olacağım demezse bir dönem daha devam edeceğim” dedi. Engelsiz kafe çalışmalarının devam ettiğini de belirten Kocaçınar, “ Her şeyi hazır engelsiz kafenin. Derneğin bahçesinde yarı kapalı şekilde olacak o. Vahap Akay ile konuştuk. Her şeyi hazır pandemi sürecini bekliyoruz dedi. zaten Engelli koordinasyon merkezini bu binaya almaya çalışıyoruz belediyenin. Burası daha bir hareketlenecek.” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!