Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KOZUVA’DAN İKİTELLİ OSB YORUMU

KOZUVA’DAN İKİTELLİ OSB YORUMU
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yılda 2 kez yapılan müşterek komite toplantılarının ikincisi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, İkitelli OSB ile ilgili avantajlı ve dezavantajlı taraflarının olduğunu söyledi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, yılda iki kez yapılan müşterek komite toplantılarının ikincisini Toplantıda bir konuşma yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meslek komiteleri ile Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda toplanmanın hem gurur hem de onur verici olduğunu kaydetti. Bundan sonraki toplantıları da yine Demokrasi Ve Özgürlük Adası’nda yapmayı düşündüklerini ifade eden Kozuva, toplantıya katılanlara teşekkürlerini iletti.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALINDI

Toplantının ilk gündem maddesinde Oda Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından komite toplantılarının verimi aktarıldı. İkinci gündem maddesinde ise meslek komitelerinin 2022 yılı görüş ve önerileri alındı. Toplantıda söz alan 4. meslek komitesi üyesi Şakir Demirel inşaat sektörü fiyat artışlarının yükselmesinin sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, faizlerin düşürülmesi önerisinde bulundu. 6. Meslek Komitesinden Ali Çolak da sektörde fiyatların çok hızlı yükseldiğini ifade ederek, personel bulunmasında yaşanan sıkıntıya değindi. 2. Meslek Komitesi’nden Furkan Yavuzarslan da 2022 yılının tekstil sektörü için daha iyi olmasını temenni etti. 2. Meslek Komitesi’nden Saim Buyruk da sanayide üretimin arttığını belirterek, 300 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi. 8. Meslek Komitesi’nden Sinan Sifil de personel sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. 10. Meslek Komitesi’nden Ayben Erdoğan ise sigortacılık sektörünü kurumsal hale getirmek için çalışma yaptıklarını ifade etti. 5. Meslek Komitesinden Mehmet Kar ulaşım sektörünün pandemide sıkıntı yaşamadığını dile getirdi. İnşaat sektöründeki fiyat artışları, kalifiye eleman bulunamaması, iklim değişikliği, küresel ısınma, sanayi sektörünün hızla büyümesiyle birlikte üretim tesisi sıkıntılarının yaşanması gibi konularda görüşlerini bildiren meslek komitesi temsilci ve üyeleri, salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi. Salgın sebebiyle toplantıların online ortama taşındığını belirten meslek komitesi üye ve temsilcileri en büyük sıkıntının eleman eksikliği olduğunu ve bir an önce giderilmesi gerektiğini belirterek, meslek liselerinin üzerine büyük vazife düştüğünü bildirdi. Bu sorunun çözülememesi durumunda bazı sektörleri karanlık günler beklediğini de belirten temsilciler, “Okullardan staj için aldığımız öğrenciler ‘ben bu işi yapmayacağım’ diyor. Bu sıkıntı aşılamazsa bizi zor günler bekliyor. Tekirdağ sanayi şehri. Sanayiciler olarak kara kara düşünüyoruz” dedi.

KOZUVA; “İKİTELLİ HEM AVANTAJ HEM DE DEZAVANTAJ”

Sonrasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy sanayisinin artık kabına sığmadığını belirterek, İkitelli OSB’nin ilçeye gelişini hem avantaj hem de dezavantaj olarak değerlendirdi. Kozuva; “İkitelli OSB’nin buraya gelişi avantaj ama aynı zamanda dezavantaj. Çünkü artık kabımıza sığmıyoruz. Ya Kırklareli tarafına ya da Tekirdağ tarafına çıkmamız lazım o da ekstra maliyet. Altyapımız ve üst yapımız bu yükü kaldıramıyor. Ne Çerkezköy bunu kaldırabilir, ne Kapaklı, ne de Saray” dedi. Toplantı karşılıklı görüş alışverişiyle devam etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!