Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KURTULMUŞ “ALTI ARTILI MASANIN ANAYASA TEKLİFİ, KOMEDİ GİBİ BİR ŞEY”

KURTULMUŞ “ALTI ARTILI MASANIN ANAYASA TEKLİFİ, KOMEDİ GİBİ BİR ŞEY”
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş; “Geçen gün biliyorsunuz bir anayasa teklifi gündeme geldi. Aslında konuşmaya bile gerek yok. Ciddiye almaya bile gerek yok ama sonuçta bu bir anayasa değişikliği değil, bir anayasa teklifidir. Baştan aşağı eksikliklerle doludur, komedi gibi bir şey” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bir dizi programa katılmak üzere Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Kurtulmuş, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş buradaki konuşmasında; “Başından beri altılı masanın aday çıkaracağı kişi söz konusu oldu. Biz bu konuyla ilgilenmiyoruz. Kimi aday çıkarırlarsa çıkarsınlar bizi ilgilendirmiyor. Siyaset aynı zamanda fikirlerin mücadelesidir. Tabiki adaylar mücadele edecek ama hangi fikirle çalışıyor? Altı artılı masanın, altıyı da ucu açık olduğu için söylüyorum. Altı artılı masanın ana fikirlerinin ne olduğuna dair hiçbir şeylerinin olmadığını, duymadığımızı ve fikri olan bir siyasi mücadele yok. Sadece Tayyip Erdoğan karşıtlığı, sadece AK Parti düşmanlığının bir anlam ifade etmediğini söylemek isterim. Milletin oy vermesi için hangi fikre sahip olduğunu da kendisinin hangi ana fikirler etrafında hizmet edeceğini bilmesi gerekir. Geçen gün biliyorsunuz bir anayasa teklifi gündeme geldi. Aslında konuşmaya bile gerek yok. Ciddiye almaya bile gerek yok ama sonuçta bu bir anayasa değişikliği değil, bir anayasa teklifidir. Baştan aşağı eksikliklerle doludur. Biz Türkiye’nin 100’üncü yılında daha ileriye gitmek ve Türkiye’nin tüm kendi vesayet sisteminden kurtulmasını beklerken, maalesef altı artılı masa tam manasında bir geri dönüşüm isteyerek yeni anayasa teklifini gündeme getirmiştir. Türkiye’nin artık geride bıraktığı vesayet sistemini yeniden kuran ve bu masanın etrafında birleşen her birisinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir vesayet düzeneği kurulu. Aslında teklif bir demokrasileşme teklifi değil, milli iradenin üzerinde başka güçlerin ortaya konulduğu bir vesayet teklifidir. Şimdi, cumhurbaşkanı seçilecek 7 yıllığına seçilecek, cumhurbaşkanı tarafsız olacak. 7 yıl sonra da siyaset yapamayacak. Bir kere herhangi bir anayasa yasak getirerek başlamamalıdır. Ama daha ilginci bunu tabi metne yazamamışlar, bu cumhurbaşkanı herhangi bir konuda, örneğin Rusya-Ukrayna konusunda nasıl bir tutum ortaya koyacak? Bu altı artılı masanın liderleri bir araya gelecek, kendi tabirleri ile söylüyorum, eşgüdüm kurulu ile karar alacak ve seçilen, milletin oylarıyla seçilen cumhurbaşkanının nasıl hareket edeceği ortaya konulacak. Bakın arkadaşlar komedi gibi bir şey. Bu anlamda cumhurbaşkanlığı ki öyle bir ataması yok, yetkisi yok, temsili bir cumhurbaşkanı. Yani çok açık söylüyorum, eski döneme, darbelere açık bir siyasi döneme dönmeye yönelik bir teklifi önümüze koyuyorlar” diye konuştu.

“ACİZYETLERİNİN İTİRAFIDIR”

Anayasa teklifinin tüm şartlar oluşsa dahi en erken 2028 yılında uygulamaya konulabileceğini belirten Kurtulmuş; “Baştan aşağı teklif tamamiyle epilektif ve kozmetik bir anlayışla kaleme alınmıştır ve ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Milletimiz bunu görüyor. Bu arkadaşlar aylardır güçlendirilmiş parlamenter sistem demiyorlar mıydı? Teklif ettikleri şey güçlendirilmiş parlamenter sistem değil, bu sistemin adı yarı başkanlık sistemi. Teklif ettikleri şeyin adı konusunda da bir bilgisi olmadıklarını görüyoruz. Hepsinden önemlisi bileşenlerden birisi bunu ifade etmiş. Şu an anayasa, cumhurbaşkanlığı sistemi yokmuş gibi bunu önümüze götürüyorlar. Bunu teklife götürecek bir çoğunluk alacaksınız? Hadi hepsi işledi diyelim 2028 yılında ancak uygulamaya koyabileceksiniz. Bu aslında 2023 seçimlerine dair ortak bir fikir beyan edememenin acziyetinin itirafıdır. Bunları objektif şartlarda söylüyorum. Bu metni milletimiz bu şartlarda değerlendirecektir” diye konuştu.

“KEMAL DERVİŞ MODELİNE BU MİLLET MÜSAADE ETMİYOR”

CHp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Kurtulmuş; “Sayın Kılıçdaroğlu tarafından henüz açıklanmadıysa da ayın 3’ünde sayın Kılıçdaroğlu bir açıklama yapacağını ilan etti. Ve burada özellikle Türkiye konomisi ile ilgili bazı konular dile getirilecektir. Medyaya yansıdığı ve yalanlanmadığı için vuku bulduğu bir konu var. Bazı isimler, isimlerin her birisi saygın insanlar olabilir. Ona bir şey demiyorum. Ama yeniden o kadar eskiye özlem içerisindeler ki yeniden Türkiye’de Kemal Derviş modelini işletmek için ithal iktisatçılarla CHP’nin yoluna devam edeceği anlaşılıyor. Hayırlı olsun. Rahmetli Ecevit önce yapmayacağım demesine rağmen, Kemal Derviş Türkiye ekonomisine kurtarıcı olarak getirildi ve koluna bir program konuldu ve bu program uygulansın diye getirildi. Ve üçlü TROYKA diye bir çıkışları oldu. Ama bu milletin veraset Kemal Derviş zihniyetine ve kemal derviş modeline müsaade etmiyor. Cumhuriyet Halk Fırkası eski dönemlerinin bir göstergesi olarak yeniden ithal danışmanlarla ekonomi üzerinde çalışılacağı anlaşılıyor. Yazıktır, günahtır, bir kere Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde de benim de tanıdığım çok saygın ekonomist var. Koskoca Cumhuriyet Halk Partisi’nde kendi içerisinde adamlar yok da niye dışarıdan Kemal Derviş gibi ithal bazı danışmanlar çağırıyorsunuz. Bu herhalde bazı dış ekonomik çevrelere göz kırpmaktır. Biz sizin tarihi geçmiş, devri sona ermiş ekonomik politikalarınızı uygulamaya hazırız mesajından başka bir anlam taşımaz. Yazıktır, inşallah böyle değildir. Ama bunu da bir uyarı yapmayı milli bir vazife olarak telakki ediyorum. Şu an çürümüş ekonomi zihniyetlerinden dünyada hiçbir bölgeye bir ülkeye fayda gelmez. Hele ki Türkiye gibi bağımsızlığı olan bir ülkede Kemal Derviş gibi bir modeli çağrıştıracak adımlarla hitap etmek asla mümkün olmaz. Bunu da Tekirdağ’dan bir uyarı olarak söylüyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!