Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MACAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GÖZ DOLDURDU

MACAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GÖZ DOLDURDU
Süleymanpaşa Belediyesi, 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalinin üçüncü gününü Macar Günü olarak ilan etmişti. Macar Günü etkinlikleri, 60’ın üzerinde üst düzey Macar misafirden oluşan heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.

YELKEN YARIŞI VE AÇIK DENİZ YÜZME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Macar Günü Etkinlikleri, Açık Deniz Yüzme Etkinliği ile başladı. Alkaya Sahili’nden startı verilen etkinlik, Macar Halk Kahramanı ve bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Prens Ferenc Rakoczi’nin yol arkadaşı Mikes Kelemen’in anısına düzenlendi. Süleymanpaşa Belediyesinin davetlisi olarak, 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında resmi ziyaret gerçekleştiren Macaristan Türkiye Büyükelçisi Viktor Mátis, İstanbul Başkonsolosu László Keller, Macaristan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Tilki ve Dostluk Grubu Heyeti ile Macaristan’ın çeşitli şehir ve ilçelerinden 38 belediye başkanı, etkinliğin startını birlikte verdiler. Yaklaşık 4 kilometrelik parkuru yüzerek Rumeli İskelesi’ne gelen 156 açık deniz yüzücüsünü aynı heyetle birlikte karşılayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yüzücülere madalya takdim etti.

Macar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir diğer spor aktivitesi ise Rakoczi Kupası adıyla düzenlenen Yelken Yarışları oldu. Rumeli İskelesi açıklarında Optimist kategorisinde gerçekleştirilen yarışta dereceye giren sporculara madalyalarını protokol üyeleri ile birlikte takdim eden Başkan Yüksel, hem yüzücüleri hem yelken sporcularını tebrik etti.

RAKOCZİ MÜZESİNDE TÖREN YAPILDI

Dopdolu bir programla kutlanan Macar Günü etkinlikleri, Rakoczi Müzesi önünde bulunan Rakoczi Büstüne çelenk konulması ve Türk-Macar Dostluk Evi’nde açılan Tekirdağ’a Açılan Pencere isimli fotoğraf sergisi ile devam etti. Çelenk töreninde Macar Halk Dansları Topluluğu, bir gösteri sundu. Macar protokol üyeleri ve Başkan Yüksel, yaptıkları konuşmalarda Türk-Macar halklarının ve devletlerinin tarihi bir temele oturan yakın ilişkilerinin her geçen yıl artmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek önümüzdeki dönemde yeni işbirliği çalışmaları gerçekleştirilerek iki halk arasındaki bağların güçlendirilmesi dileklerini paylaştılar.

Macar diplomatlar ve Türk-Macar Dostluk Derneği üyeleri, daha sonra Barış ve Özgürlük Parkı’nda bulunan Rakoczi Anıtı’na çelenk koydular, 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali anısına fidan dikme ve anı plaketi çakma törenine katıldılar. Macar Günü etkinlikleri, Sahil Vagon Kafe’de gerçekleştirilen Macar Milli Yemekleri Tanıtımı ve ikramı ile tamamlandı.

YÜKSEL: “GELECEK YIL DAHA GÜZEL ETKİNLİKLERDE BİR ARADA OLACAĞIZ”

Etkinliklerde Macar heyeti yalnız bırakmayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Macaristan’da 1700’lü yılların başında başlattığı Bağımsızlık Savaşı’nın ardından ülkesinden ayrılmak zorunda kalan Macar Prensi II. Ferenc Rakoczi’nin, Osmanlı'ya sığınması ve ölümüne dek şehrimizde kendisine tahsis edilen evde güvenle yaşamasıyla başlayan Türk-Macar dostluğunun nişanesi olarak, 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimizin 3. gününü Macar Günü olarak belirledik. Bu kapsamda çok sayıda etkinlikle iki halk arasındaki bağları güçlendirecek adımları attık. Önümüzdeki yıllarda Türk-Macar dostluğunu daha da pekiştirecek çok daha güzel etkinliklerde yine bir arada olacağız,” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!