Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

 “MAKAM KOLTUĞUNDAKİ SORUMLULARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

 “MAKAM KOLTUĞUNDAKİ SORUMLULARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çorlu tren faciasındaki ihmallerin sorumluları arasında ismi geçen Mümin Karasu’nun TCDD Genel Müdür Danışmanı olarak atanmasına ilişkin “Facianın üzerinden 707 gün geçti. Hala sorumlular, ihmali olanlar cezalandırılmış değil. Bütün bunlara rağmen, faciada ihmali olduğu belirtilen bir ismin yargılanması gerekirken terfi ettirilmesini kabul etmiyoruz. Bu dava kamu vicdanında sonuçlanana kadar Çorlu için adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de, 7’ si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 yurttaşın da yaralandığı tren faciasının üzerinden 707 gün geçti. CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, dönemin TCDD 1. Bölge Müdürlüğü (Haydarpaşa) Demiryolu Bakım Servis Müdürlüğü’nde Servis Müdürü Vekili olan ve uzmanların sorumlular arasında işaret ettiği Mümin Karasu’nun TCDD Genel Müdür Danışmanı olarak atanmasına tepki gösterdi.

“ADALETİN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ”

Yüceer, “Çorlu faciasının ardından yaşanan adaletsizlikler nedeniyle ailelerin acısı katlanarak devam ediyor. Facianın üzerinden 707 gün geçti ancak adalet sağlanmış değil. Yargılamanın her aşamasında skandallarla karşılaştık. Önlem almayan, denetlemeyen, yarım yamalak işlere olur veren asıl sorumlular görmezden gelindi. TCDD yönetimi, bürokrat ve siyasilerin yaşanan faciadaki rolleri unutuldu. ‘Kovuşturmaya yer yok’ kararları ile adalete güven zedelendi” dedi.

“HİÇBİR VİCDAN KABUL ETMEZ”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) 2017’de yolcu güvenliğinin riske edildiğini vurgulayarak, teknik fakülte mezunu olmayan Mümin Karasu’nun vekâleten müdür olarak atanmasına tepki göstermişti. 1 yıl sonra ise Çorlu faciası yaşandı. Karasu’nun şimdi de TCDD Genel Müdür Danışmanı olarak atanmasına tepki gösteren Yüceer, “Uzmanların ihmali olduğunu belirttiği bu isim sadece tanık sıfatı ile dava sürecinde yer aldı. Mahkeme heyeti bu kişinin davada dinlenmesini reddetti. Hakim karşısına bile çıkmadan yazılı cevaplarla adaletten uzak tutuldu. Bu kadar büyük bir facia sonrasında yas ilan etmeyen, ailelere bir ‘geçmiş olsun’ demeyi çok görenlerin, dalga geçer gibi yaptığı bu atamayı hiçbir vicdanın kabul etmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“ÇORLU İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yüceer, “Faciada yağmuru, çamuru bahane edenler, bu atama ile yargıdan uzaklaştırılan bir ismi hangi gerekçelerle terfi ettirdi? Bütün ihmalleri ortada dururken nasıl TCDD Genel Müdürü’ne danışmanlık yapacak? Görüyoruz ki iktidarın ve yargının vurdumduymazlığı ilk günkü gibi devam ediyor. Amaç ise gerçeklerin üzerini örtmek. Ancak bizler, sanık sandalyesi yerine makam koltuğunda oturan sorumluların peşini bırakmayacağız. Yargı sorumluları aklasa da bu dava toplum vicdanında sonuçlanana kadar Çorlu için adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!